Любители на Котки - Тема 138

• 33 877
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Май само аз съм доволна от лидълската тоалетна Laughing Направо не мога да разбера какво точно не ѝ харесвате.  Бентонит като бентонит, същия като всички други бентонити, които сме ползвали.
Месечинке, издебни някоя промоция на сниманата над твоя пост кауфландска тоалетна и ще видиш разликата.  Wink Топките са стегнати, изваждат се лесно, самата тоалетна абсорбира миризмите много повече, не става на кал. И е много по-абсорбираща от обикновените бентонити. Обикновено торбата с боклук, която изхвърлям е 2 или 3 пъти по-празна и по-лека. Много по-бавно свършва и когато е на промоция, всъщност излиза по-евтино от големите пакети по 6 лв на Лидл и Кауфланд. За мен единственият ѝ недостатък е миризмата на бебешка пудра. В началото я търпях някак, но в последствие направо взе да ми се повръща от нея. Същото е и с прасковения мирис на соевата тоалетна.  Laughing

Много пъти съм си мислила за приучаване към човешка тоалетна, но всеки път ме спира това, че няма да има вреждане. 4 котки и 4 човека трябва на доста голяма опашка да чакат!   Joy Joy Joy

Стискам палци да се оправи коремчето на Васко!  Hug

Преди време бях спечелила картонени драскалки от една игра. Ето такива - цък. Всички ги харесваха. Хем си точеха ноктите, хем ги използваха за легло. А Киро си ги обичаше най-много от всички. Разбойникът Рижко ги съсипа. Къса ги със зъби. Едната я прибрах навреме и е само леко нащърбена, но другата е надробена на милиони парченца, а основното най-голямо парче е около 15х5 см. Тази сутрин намерих Кирчо да лежи в надробените хартийки, сложил главичка на остатъка. Толкова ми стана жал! Като някое детенце със счупената си играчка е!  Sad

Eelishka, котките сами се почистват. Изключение правят някои дългокосмести, които се чистят, но не им стигат силите и започват да понамирисват. Ако котето поддържа добра хигиена, не е нужно да се къпе. Ако все пак се налага е добре да е на максимално дълги периоди - 1-2 пъти годишно. Все пак приятелка с дългокосместа котка я къпеше всеки месец. Казваше, че миризмата става непоносима.  Laughing

Фродо е разкошен!  Heart Eyes

# 241
  • София
Аз имах неспоучлив опит с приучаване на Клео да използва човешка тоалетна. Мъчихме се 2 месеца и се отказах. Стана ми жал и за нея и за мен самата. Използвахме тази система за обучение - https://litterkwitter.com/

Бавно и търпеливо стигнахме до последния ринг. Виждах я как се мъчи и стиска. Започна да се изхожда до тоалетната, беше тъжна и стресирана и се отказах. Бях се превърнала в чистачка денонощно. И на Клео й беше ужасно да  цапа (чистофайница е).
След това й купих тази затворена тоалетна с постелка на Cat's best и всички бяхме щастливи.  Постелката става на много хубави топчета, не мирише, хвърля се директно в тоалетната и много малко количество се разпръсква в банята. Многоооо по-чисто е.
Това ни е тоалетната. Довчера ще я снимам и релно. Силно препоръчвам.

# 242
Мая си върши нуждите в едно правоъгълно легенче. Ползвала съм силикон в началото, но не ми хареса, а като чух, че може да не е безопасен, съвсем го отсвирих. А и Мая се скъсваше да си играе с него. Минах на бенто и сме доволни. Основно ползвам един от зоо магазина, много ситен, с аромат на марсилски сапун, който мирише на прах за пране. Нещо от рода на био Кити пише на опаковката. Като няма с аромат на сапун, вземам с бебешка пудра или друг аромат. Редувам с един друг бентонит, той е на ситни топченца, шарени, ако бентото е ароматизирано. И двата вида са 5кг.за 5лв., даже този топчещия е и под 5лв. И двата вида правят идеални топки, хубави са. Ползвала съм и бентото от Лидъл, но то не е толкова добро, колкото горните два вида, макар да съм била доволна и от него, докато не пробвах други видове. Най ужасно е обикновеното бенто от Кауфланд. Някакъв ужас е, лепне, става на кал, цапа.

За къпането, още като взехме Мая, вета каза: И нали знаеш, котка не се къпе, освен, ако не се налага. Котките вика са самопочистващи се. Откакто имаме Мая, не съм я къпала, поне не цялата - два пъти и киснах дупарката в легена като се подриска и един път свеки и накисна пухкавите шкембенце, дупе и опашка щот се беше опишала при едното ни пътуване. Това е. Иначе, тя си се мие сама, голяма чистофайница е.

# 243
Ади го къпахме за първи път миналия петък. Беше съборил върху себе си кофичка с вмирисала се саламура от сирене, приготвена за изхвърляне Grinning
Такъв смърдящ и с трошички сирене из цялата козина, нямаше как да го оставим. Главата не сме я мили само тялото - в леген и с душа на слаба струя. Нямаше никакъв проблем, но приятелят ми го го държеше за кожата на врата отгоре, а аз го мих и сапунисвах. По зор беше сушенето.

# 244
  • София
Да допълня, че ако решите да го къпете да пазите ушите да не влезе вода.

# 245
  • София
Ooo, засега държите златната палма по беляджийство.

# 246
  • на брега на морето
Ето така Simple Smile
Скрит текст:

# 247
Лидълския бентонит не ми харесва защото не прави изобщо топчета от пишканото. Ще дебна намаление на този Кауфландския. Днес бяхме на втора ваксина, ветеринарят потвърди това, което в момента се коментира - къпе се само ако много се е нацапала и трудно ще се справи сама.
Cesari, може ли марка или линк за тази тоалетна. Ние сме със затворена от лидъл, но глупачето още не може да разбере вратичката за какво е и е свалена.
Ветеринарят каза да го кастрираме на 6-7 месеца.
Днес в ресторанта до нас видяхме този красавец, напомня ми на предишния ми котарак Лео, който беше същия, но рижав.

И един спящ Макс:

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 23:03 от Среднощно Слънце

# 248
  • София
Да, за ушичките знам Simple Smile С приятелят ми спорихме за къпането и реших да попитам хората с опит тук. Той си е наумил, че трябва да го мием, а аз не споделям мнението му. Благодаря за съветите Simple Smile

# 249
  • София
Ние имаме по-кужуъл версията на тоалетната на Cesari, родих се, откакто я взех. Удобно за местене, удобно за чистене, не изриват почти нищо, кучето не може да се навре вътре, за да помага с чистенето. ..

Соевата абсорбираща постелка е и два пъти по-лека от бентонита. При същия обем.

# 250
Ето така Simple Smile
Скрит текст:
Много сладка снимка.

# 251
  • In the land of Never Never
За мен единственият ѝ недостатък е миризмата на бебешка пудра. В началото я търпях някак, но в последствие направо взе да ми се повръща от нея. Същото е и с прасковения мирис на соевата тоалетна.  Laughing

Стискам палци да се оправи коремчето на Васко!  Hug

Преди време бях спечелила картонени драскалки от една игра. Ето такива - цък. Всички ги харесваха. Хем си точеха ноктите, хем ги използваха за легло. А Киро си ги обичаше най-много от всички. Разбойникът Рижко ги съсипа. Къса ги със зъби. Едната я прибрах навреме и е само леко нащърбена, но другата е надробена на милиони парченца, а основното най-голямо парче е около 15х5 см. Тази сутрин намерих Кирчо да лежи в надробените хартийки, сложил главичка на остатъка. Толкова ми стана жал! Като някое детенце със счупената си играчка е!  Sad
Таня, Котьо, благодаря за пожеланията към Васко, да видим дали медицината ще се пребори с проблема с дрискането.
Таня, за соевата тоалетна, има и такава, която е без мирис, аз от нея вземам. Също избягвам парфюмираните, неприятни са ми.
За картонените драскалки, купих преди време за опит, и моите дълго време не разбраха, че това става за нокти. После като се усетиха, стана много любимо място. Дуся може всъщност само там да си точи ноктите, на сизаловото дърво не ходи, не знам защо. Васко обича и двете, но сега вече не може на картонената, там трябва да се запъне със задните крака, а не може. Ужасно правят боклук, но няма как. Има в зооплюс едни по-евтини, които са в картонена кутийка, за 5-6 лева бяха, и като че ли са най-практични. Рижко може да се затрудни да ги ръфа, защото кутийката малко ще му пречи.
Котьо, Васко е родом от една страна в Централна Азия, беше офисен котарак, и кръстница му беше една рускиня. Както и на Дуся. Вася е като че ли най-популярното име за котарак в Русия. Та името Вася му е по-рождение, и по първия си паспорт, с който го доведох. После тук малко го побългарих на Васко, защото в БГ мъжките имена обикновено не завършват на А или Я, и не всички разбират, че е момче. И по новия паспорт вече е Васко. Аз си го наричам галено както ми дойде в момента, Васичко, Вася, Василко, Васинко, Васко, Васе, Васенце, а като му се сърдя, му викам строго: Василе! Той си разбира, че всичко се отнася за него.Smirk
Ето го него, а и как съм покрила дивана против надрискване.

# 252
  • София
Боклукът, който става при точене на нокти върху картонените драскалки е нищожен в сравнение с разкъсания специално.  Laughing Имаше някакви клипчета как котка къса кашон. Същото е! И нарочно му я оставих, защото иначе започва да унищожава по-ценни неща. Дъщерите ми имаха електронно пиано. Доста скъпичко беше. В един момент им омръзна и го прибрахме в кутията му за "по-добри" времена. Вече липсва една педя от капака му. Все още е затворено добре, но сигурно ще продължи да го унищожава, ако не му осигуря друго забавление.  Laughing Разбойник от класа!  Grinning

Ще ги видя тези драскалки в Зооплюс.  Wink А на прибраната леко оръфана съм решила да ѝ направя нещо като калъф от плат или от пуловер. Според мен Киро ще може да си лежи на нея, а Рижко да не е привлечен, за да я къса.

# 253
  • София
Миличкото котенце Васко 😍🤗 Така ми се иска да се оправи!
Като гледам каква поза е заел просто ми изглежда невероятно, че няма  чувствителност.... Все си мисля, че котьо ще има късмет (той си е късметлия с такава невероятна мама ❤)

Аз все вярвам в чудеса... и те все ми се случват...

# 254
Здравейте!

Моля, да ме приемете в редиците си:) У дома си имаме от две седмици прекрасен принц Коби, роден на 31.07.2019 г., от породата британска късокосместа. Нашият принц е прекрасен, синеок красавец. Той е третото ми детенце, като синовете ми са на 13 и 3 години и двамата много го обичат, но понякога трудно го опазвам от любовта на малкия ми син:)

Аз обожавам котки, децата ми също. Пожелавам си дълги години да си даряваме взаимна любов с Коби!
Скоро и аз ще се включа с някой въпрос относно отглеждането на котанчо:)

Общи условия

Активация на акаунт