КРУИЗИ /Тема 14/

• 41 039
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • София
....Lyft е много по- изгодно от Uber.
За съжаление не съм ползвала нито юбер, нито Lyft(не съм сигурна как се произнася Simple Smile
Такситата много по-скъпо ли са? Ще ми се да отседнем в Саут бийч и там да се разхождаме.
Наистина ли няма вариант за публичен транспорт? От летището само такси/юбер/lyft ли се ползва?
Зави ми се свят с цените на хотелите, които избирам.....явно трябва да направя компромис.

Гледах че на сайта им и в Contitrans цената е абсолютно еднаква 2909 евро на човек за балкон за нашата дата.
Умопомрачителна цена за норуджиън!?! Особено за 7 дни...

# 331
Цената е такава защото е единствения круиз, който върти на Хаваите от години. Кораба е стар и смотан при това. Всички останали круизи са на много по-добра цена и по-хубави кораби, но имат по-малко дни на Хаваите и много на море. Никак не ми се дават, и съм се заровила в TripAdvisor да чета с или без круиз за 10 дни на Хаваите.
Но ако се сравни цената на круиза с престой на островите и полети между тях, цената си идва конкурентна. Просто ужаааасно скъпо там 😕

# 332
  • Сф
Tanita, мноого пари и на мен ми се виждат. Не знам каква ви е целта- дали да видите най- много острови по малко, или 1-2 за по няколко дни, но аз ти препоръчвам да останете на хотел и да обикаляте с рент-а кар. 2010г бяхме на Мауи за около седмица, ако не бъркам. Около $500 ни беше полетите (от Сан Франциско) + хотела на плажа. Колата не помня колко беше, но май към $300 за целия период. Страхотно си изкарахме, обиколихме целия остров, бях си взела предварително гайд /книга/ и го бях изяла с кориците. Вярно, че е скъпо там, но за $6к ще имате да обикаляте....

# 333
yav4e_mrav4e, елементарни са за ползване - и UBER, и LYFT. Имаш две точки да им дадеш - къде се намираш и къде отиваш. То, добре, че се заговорихме, та снощи инсталирах и пробвах LYFT. Примерно летище Маями - хотела ни на Южния плаж  ни го дава 20 долара. Нищо не е.
Видя ли този хотел, който ти пратих? Той е доста изгоден.

# 334
  • София
ЕваНиколова, да, видях го, благодаря ти! Аз харесах други хотели, ноооо цените им - не. То предполагам и ти така:relaxed:
Вие с какво ще летите?

# 335
Хаха, да. Определено има доста хотели, които ми харесват повече от този, който букнах Simple Smile
Ние ще летим с LEVEL от Париж до Ню Йорк, там ще бъдем 3 дни и след това ще летим Ню Йорк- Маями или Форт ЛЛ. Все още чакам да паднат цените  за вътрешния полет, та не знам точно. Малко тъпо се получи, но ще летим от НЮ в деня на круиза, дано да няма проблеми Simple Smile След круиза ще останем 2 нощувки в Маями.
Вие с кой кораб ще сте и по какъв маршрут? Извинявай, ако си споделяла, пропуснала съм. Да не се окажем на един и същи кораб и да не се познаем Simple Smile

Shantal, пропуснах да ти благодаря за полезния пост за Маями Simple Smile

# 336
Tanita, мноого пари и на мен ми се виждат. Не знам каква ви е целта- дали да видите най- много острови по малко, или 1-2 за по няколко дни, но аз ти препоръчвам да останете на хотел и да обикаляте с рент-а кар. 2010г бяхме на Мауи за около седмица, ако не бъркам. Около $500 ни беше полетите (от Сан Франциско) + хотела на плажа. Колата не помня колко беше, но май към $300 за целия период. Страхотно си изкарахме, обиколихме целия остров, бях си взела предварително гайд /книга/ и го бях изяла с кориците. Вярно, че е скъпо там, но за $6к ще имате да обикаляте....
Ох, то аз ако знаех каква ни е целта щях да съм го решила 😂
На мен Хаваите не са ми много напред в списъка с желани дестинации, но ММ много иска там, та за него е всичко. Но пък той е свикнал някак естествено всички пътувания да ги организирам аз, и сега ми е леко несвойствено да ровичкам и да планирам не толкова желана дестинация.
Цялото семейство обичаме шнорхелинг, но мисълта за акулите и кубомедузите мен лично ме настройва повече за островно разглеждане - не толкова море.

# 337
  • София
Вие с кой кораб ще сте и по какъв маршрут? Извинявай, ако си споделяла, пропуснала съм. Да не се окажем на един и същи кораб и да не се познаем Simple Smile
Аааа, не, ние сме с Дивина по-раничко от вас.
Ще имаме 2 нощувки преди круиза. Летим с Луфтханза и на отиване имаме само час и 40 мин. прикачване във Франкфурт. Някой правил ли го е това упражнение? Не смея да мисля, ако изпуснем полета...

По темата - Селебрити увеличават гратитютите с долар от 06.01.2020 - от 14.50 на 15.50.

# 338
  • Сф
Yav4e, стискам палци за полетите. Последния път на връщане от ЩАтите- с 2 прикчавания, първият полет закъсня с 2 часа! Абсолютен късмет, че имах 4 часа между първия и втория и бях на време, ама беше на косъм.

Танита, не съм ги чувала тези медузи, нито акули видяхме. Само много костенурки. Ако решите за Мауи, лично ще ти изпратя моя гайд, много полезен беше Simple Smile

# 339

Аз резервирах Аида прима за Дубай. Имам още няколко въпроса към момичетата, които скоро се върнаха:
1. Какви са тези подаръчета за децата за които писахте и само ако се регистрираш в детския кът ли ти ги дават? На ПиО им дадоха едни чанти за през рамо, като ученичекти, много са хубави, но искаха да ги разделят в клубовете по възрасти, а нашите, понеже не знаят език и не искаха да се делят.
2. Трябват л ини визи от къде се вадят?
3. На всички ли пристанища може самостоятелно да се разхождаме, нужно ли е да резервираме трансфери някъде?
4. За Дубай как мислите - къде е най добре да е хотела - близо до летището или до порта и до метро?
5. В Дубай как се придвижвахте - с метрото как са цените, карта ли се взима или билети?
6. На всички места ли са с една парична единица и каква валута е най-добре да си вземем?
Благодаря предварително!

1. Не искам да те подвеждам, но според мен подаръците бяха във връзка с празниците.
2. Не, не ви трябват. Единствено в Оман ще ви дадат виза(пластика) при излизане и следователно ще ви я вземат като се качите обратно на кораба.
3. Не, ще се оправите и без трансфери. Има организирани безплатни такива на всяко пристанище.
4. Ако летите с Флай Дубай, то летището е много близо до порта, така че където и да изберете ще е без значение. Зависи все пак колко нощувки имате в Дубай преди/след криза.
5. Не сме ползвали метро. Единствено с таксита и хоп он-оф се придвижвахме в Дубай. Знам, че има Нол карти, които се зареждат с определена сума. В темата за Дубай има повече информация за картите.
6. В Дубай и Абу Даби се използва една и съща валута дирхами. В Оман - риял, а Бахрейн - динар. Имах приготвени само дирхами и ми бяха напълно достатъчно. На повечето места може да се заплати с долари и Евро.

# 340
  • София
Ние за Маями гледахме и Кент хотел до Версаче меншън е. Но не сме го букнали още, три нощувки ще имаме е Маями и един ден допълнителен, защото ни е b2b круизът с точка Маями по средата.
И самолетни билети не сме взели още, но май ще е с Търкиш.

Някой ходил ли е във Версаче меншън, мислим да вечеряме там?

# 341
Като заговорихте за цени, наистина масово цените се вдигат от година на година. Особено в Европа... А качеството на обслужване пада. Вече е трудно да намериш стая в хотел под 100 евро на вечер и да е прилична при това... Освен това в заведения е ужасно скъпо да се храниш. Сега във Барселона пихме кафе в едно улично барче за 6 евро. Това беше най-скъпото ми кафе до момента. Даже капучиното със златен прашец в Абу Даби не беше толкова скъпо:grinning:
Явно ще ходим, обикаляме и все по-рядко ще ядем по заведения ако цените се вдигат така главоломно.... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 342
Момичета, кое според вас е по - изгодно круиз около МАвриций , Сейшели и т.н. или самостоятелен престой само на Мавриций за около 10 дни ?

Приемам предложения за круиз около тези острови за Април 2020 .

# 343
Честита Нова Година на всички! Бъдете здрави и щастливи! Относно Мавриций и аз си пожелавам пътуване до там през новата година! Мисля че като финанси е горе долу еднакво- самостоятелно пътуване или круиз в региона.

# 344
Шантал, вие ли щяхте да ходите скоро до Оушън Кей? Дали можеш да направиш реални снимки от там. Обмисляме там да си направим honeymoon фотосесия и имало някакъв wedding pavilion, но никъде няма повече информация и снимки. Чудя се и дали дотогава ще има повечко зеленина на острова, сега изглежда доста голо.
Здравейте! Преди седмица се върнахме от круиз и един от дните прекарахме на Ocean Key. Снимките, които сте намерили в Интернет са точни. Наистина отгоре (от кораба) изглежда полуголо, но на плажа и въобще на острова е разкошно! Снимките стават страхотни, а направени с професионална техника ще са приказни. Този сватбен павилион не изглеждаше както на снимката - беше като обикновена пергола и там на бели столчета се бяха разположили на сянка семейства с бебета. Ако искате мога да публикувам няколко от нашите снимки.
Скрит текст:
Ние си букнахме хотел на Южния плаж.
Може ли да споделиш името на хотела, хареса ли ви и удобен ли е(ако вече сте били)?
Как се/ще се приджижите до порта/летището? Дали е възможно и да се пазарува?
Благодаря предварително!

Ние ще сме там април, все още не мога да кажа как е хотелът, но като цена е доста добре /в сравнение с другите наоколо/. Има и закуска. Това е - 500 лв. за 2 нощувки.

https://www.google.com/maps/place/Fashion+Boutique+Hotel/@25.775 … 1356425,18z/data=!4m8!3m7!1s0x88d9b4f2dea2e1e5:0x4a91eb1c0f657ef9!5m2!4m1!1i2!8m2!3d25.7753164!4d-80.1345482

До порта и след това до летището мисля да ползвам UBER, доста добри цени ми дава.
Първия ден ще е след слезането от кораба и ще е пешеходна обиколка - от хотела, до плажа, историческата част, къщата на Версаче ...
Втория ден ден ще обиколим с градския транспорт, до хотела има спирка. Мисля да отидем до Wynwood Walls и след това до Bayside Marketplace /тук има магазини/.
Третия ден отлитаме към БГ и до обяд може да сме на плажа Simple Smile
Здравейте! Намесвам се в темата Маями, за да ви посъветвам да проучите много добре маршрутите на безплатните превозни средства на обществения транспорт. Оказа се, че покриват доста от downtown и Miami Beach. Много са редовни и удобни. Разглеждането на града с тях е по-лесно и бързо, че там разстоянията са огромни.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 17:25 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт