КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 946
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Добре де, пакета вино, примерно, включва 6 бутилки за стандартен едноседмичен круиз. Ако пиете по чаша на вечеря за целия круиз ще изпиете три бутилки. Другите три ще си ги вземете за вкъщи ли?

# 496
  • София
Добре де, пакета вино, примерно, включва 6 бутилки за стандартен едноседмичен круиз. Ако пиете по чаша на вечеря за целия круиз ще изпиете три бутилки. Другите три ще си ги вземете за вкъщи ли?

Това ми хареса!
Виното никога не ни стига взето в пакет/под секрет си купувам и отвън, ако мине-мине, ако не после си го взимаме/. Колко е една бутилка вино, при положение, че не сме пиячи, а си правим кефа. Изпиваме над половин бутилка на вечер, до цяла 700мл./бавно с удоволствие и често с приятели, но те също си имат/. Ако остане се прибира.
Друго в пакет почти не взимам, както казах. За водата съм писала много пъти, има бряг-има пристанища, има корабна, не мисля за нея!
Кафе, бира и безалкохолно почти не ме интересуват, пием предимно чай/замества водата и е безплатен/, има в изобилие на пакетчета и то добър.
Никога не взимам пакети предварително, знам ли какво и колко ще ни се пие. Кеф ми е повече, когато сме преди качване да си ги избирам и да ги виждам. Каквото има, това! Но всеки сам си решава.
Ние отиваме на круиз, да пътуваме, да обикаляме света и не мисля много за храна и пиене.
А където и да пътуваме, когато сме с кола си купувам вино с кашони/качествено/ и си го пием вкъщи. Имаме от цял свят.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 17:12 от Bled

# 497
  • Sofia
Това с чашата беше дадено като пример, затова го ползвах.
Ние пием по бутилка на вечеря и въпреки това не купувам пакети, защото пък харесваме точно определени вина.
Освен това се случва да не вечеряме на кораба, или да не ни се пие вино (сигурно е възможно) и т.н.

Спорна ми е “далаверата” с пакетите като цяло и затова давам моята гледна точка.

# 498
Виното ако го вземеш в пакет, може да го пиеш не само в ресторант по време на храна. Може да си вземеш бутилката в кабината, може в бара или около басейна и т.н Ако остане неизпито, може да си го вземеш... Не знам, ние имахме пакет 5 бутилки и си ги изпиваме, но лошото е, че не може да комбинираш мисля бяло и червено вино. Преди пакета беше 3 бутилки, на всеки кораб май е различно... Освен това на някой кораб минава да си внесеш от пристанището алкохол, на други - не... Всичко е много относително... Една двойка французи, с които бяхме на една маса на последния ни круиз се спукаха да връщат отворени пред тях бутилки вино, защото все нещо във вкуса не им харесваше.... Аз например това не бих могла да го направя... Smile

# 499
  • София
Здравейте пътуващи хора!
Поизчетох каквото успях от термичката ви. Престой ни Първия круиз 🤩 и съм в страхотна еуфория и съвсеееем малко страх от неочакваното. Круиз на три континента се казва, агенцията Ocean Travels. Кораба е Celestial Crystal.
Някои бил на този круиз? Да сподели впечатления Simple Smile
И въпрос ( сигурно задавам стотици, хиляди пъти, но не намерих в старите постове инфо) кажете ми честно усеща ли се вълнението? Има ли случай да ти е толкова зле, че да не видиш нищо от екскурзията... Наплашиха ме, че едва ли не първия круиз го изкарваш в каютата... Дайте съвет за някое вълшебно хапче против морска болест...
Благодаря на всички озовали се! Дано да ни хареса и първия ни круиз да е началото на много други...
 Hug

# 500
  • София
Здравейте пътуващи хора!
Поизчетох каквото успях от термичката ви. Престой ни Първия круиз 🤩 и съм в страхотна еуфория и съвсеееем малко страх от неочакваното. Круиз на три континента се казва, агенцията Ocean Travels. Кораба е Celestial Crystal.
Някои бил на този круиз? Да сподели впечатления Simple Smile
И въпрос ( сигурно задавам стотици, хиляди пъти, но не намерих в старите постове инфо) кажете ми честно усеща ли се вълнението? Има ли случай да ти е толкова зле, че да не видиш нищо от екскурзията... Наплашиха ме, че едва ли не първия круиз го изкарваш в каютата... Дайте съвет за някое вълшебно хапче против морска болест...
Благодаря на всички озовали се! Дано да ни хареса и първия ни круиз да е началото на много други...
 Hug

Много пъти е писано по въпросите:

Скрит текст:
"На първо място е страх от вълнение в морето и последиците от него.

Вероятност да получите морска болест е минимална на съвременните круизни кораби. И то не Морска болест, а неразположение!

Ние предимно се шегуваме при подобна ситуация.

Да, съвременните кораби имат огромни стабилизиращи системи, които наистина действат.

За децата вече има Превомит на хапчета и близалки.

Заредете се с бонбони със съдържание на Джинджифил. Консумирайте и такъв чай.

Също джинджифилови пастили и джинджифилови дъвки.

Хомеопатични капки са Вомитусхил.

В Гърция се продава Travel-Gum, върши добра работа.

Кокулин и дименхидринат са най-използваните хапчета, вземете си.

Максимум да ви замая и малко дискомфорт.

Мога да ви кажа и други възможности, които да си закупите от чужбина като пътувате.

На първо място както за големи, така и за малки купете гривни. Ако вече сте били на круиз би трябвало да сте ги видели. Продават се на повечето кораби. Sea-Band Wristband !

Но не мислете, че сте застраховани от този проблем.

Но предпазните мерки никога не са в повече.

Вълнение!

Трябва да сте наясно какво ви изписва монитора в каютата.

0 бала напълно спокойно море 0 метра

1 бал спокойно море 0 – 0,1 метра

2 бала слабо вълнение 0,1 – 0,5 метра

3 бала леко вълнение 0,5 – 1,25 метра

4 бала умерено вълнение 1,25 – 2,5 метра

5 бала неспокойно море 2,5 – 4 метра

6 бала много неспокойно море 4 – 6 метра

7 бала силно вълнение 6 – 9 метра

8 бала много силно вълнение 9 – 14 метра

9 бала изключително вълнение 14 метра

Ние сме стигали до 6-7 бала няколко пъти, да не дава Господ повече.

Обикновено най-много са 4 бала. Това се изписва на монитора в каютата всеки час и ден."

Името е Celestyal Crystal, също много писано за компанията Celestyal Cruises, бившата  Louis.
Обикновено с тях се започва от България и после се отива на друг етап.
Пробваш това ниво и продължаваш напред.

Скрит текст:
Това не е моята компания, като цяло. Въпреки, че съм се качвала два пъти.
Няма нищо общо с нормалните круизи, на които дори някъде се стои по два дена.
Може да се използва за една разходка, без въобще да се разчита, че можеш да добиеш нормална представа за местата.
Цената на първо четене изглежда ниска, но заради това, че дните са малко. Иначе отива към средно високите.
Това не значи, че не трябва да се качите, особено ако това е едно добро начало към круизите.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 20:13 от Bled

# 501
При пакетите зависи колко пиете, колко дни по море имате, ще слизате ли всеки ден да разглеждате.
При нас купуването на пакети не е изгодно, не успяваме да изконсумираме стойността им. Децата си взимат сладолед и шейкове, ние кафе/капучино, коктейли, бира, твърд алкохол. Но, явно количествата не са големи.

# 502
Като писахте за румсървиса Simple Smile
Ние сме скромни, само 2 круиза имаме, но пък на единия румсървиса се оказа ключов, за нашето семейство.
Става дума за балтийските столици с Принцес.
Този круиз беше много натоварен откъм портове, кораба винаги пристигаше рано, и тръгваше сравнително рано. За да видиш нещо, трябваше в 7ч да си готов да слизаш от кораба.
Това с дете на 8 години ни беше възможно единствено с помощта на услужливия румсървис, които в 6ч чукаха упорито по вратата със закуската.
Закуската беше базова, но все пак хапвахме нещо в стаята докато се обличаме и вършеше идеална работа.

За напитките, не сме вземали и не бих взела, но ние пием по чаша вино, или по 1 бира на вечеря, и по едно кафе през деня.

За вълнението, ако сте по гръцките острови от средата на август до средата на септември има голяма вероятност да ви залюлее, преди 2 години имаше и ураган около Крит в началото на Септември, но ако се случи, няма да цепите през урагана, ако са обикновените мелтеми ще го преживеете.

# 503
Аз само веднъж усетих ужасно вълнение в Средиземно море за една нощ. Кораба отплава и след няколко часа започна едно клатене, пуснаха стабилизаторите да успокоят клатенето. Ние бяхме на по-долните палуби в средата на кораба и не стига клатенето, блъскането на вълните, ами цяла нощ чувахме и някакви двигатели явно на стабилизаторите. Нито ми беше до ядене, нито пиене или каквото и да е. Лошо ти става и ти се гади, но не съм повръщала. Аз винаги си нося кокулин и пия ако усетя първи признаци на вълнение и клатене. Това беше единствен път от толкова дни на вода. Даже съм пресичала Атлантическия океан от Кариби до Марсилия и океана беше тих и спокоен като тава... А доста страх брах тогава, нали е все пак океан...Grinning

# 504
  • София
MSC
Промоция на MSC с включен пакет напитки с резервации от 3 февруари до края на месеца.
Предлага се пакет напитки Dine & Drink Package/D&D/ за Bella и Fantastica.
бяло вино, червено вино, розе, пенливи вина
наливна бира
минерална вода, газирани напитки от диспенсер
плодови сокове
За категория Aurea или Yacht Club борден кредит 100 евро за каюта.

Royal Caribbean
От 3 фев. 2020 г. стартира промоция на Royal Caribbean с 60% отстъпка за втория гост в каютата и по 30% отстъпка за третия и четвъртия. Промоцията важи за всички отплавания след 1 март 2020 г. При някои круизи преди 15 май 2020 г и след 31 август 2020 г. децата до 12 г. в каюта на двама възрастни заплащат само порт такси и такса обслужване.

# 505
  • София
Моля, ако може някой да ми помогне! Имам нужда от код за намаление в букинг. Който има и няма да го ползва, моля да ми го прати на лично съобщение!
Благодаря!

# 506
  • Sofia
Моля, ако може някой да ми помогне! Имам нужда от код за намаление в букинг. Който има и няма да го ползва, моля да ми го прати на лично съобщение!
Благодаря!

Мравче, ако е това, което търсиш:
https://www.booking.com/content/referral-terms.bg.html?aid=31861 … 185-sJ1o1IK4OKXJB*0f4faSKAS99510793825:pl:ta:p1:p2:ac:ap:neg:fi:tiaud-146342137270:dsa-55482331735:lp1001448:li:dec:dm;ws=&gclid=EAIaIQobChMImcyMhZu15wIVGeWaCh0yYgY0EAAYASAAEgJ8c_D_BwE

Аз точно код за намаление не съм получавала никога Sad

# 507
  • София
Мравче, ако е това, което търсиш:
https://www.booking.com/content/referral-terms.bg.html?aid=31861 … 185-sJ1o1IK4OKXJB*0f4faSKAS99510793825:pl:ta:p1:p2:ac:ap:neg:fi:tiaud-146342137270:dsa-55482331735:lp1001448:li:dec:dm;ws=&gclid=EAIaIQobChMImcyMhZu15wIVGeWaCh0yYgY0EAAYASAAEgJ8c_D_BwE

Аз точно код за намаление не съм получавала никога Sad
Линка препраща към програма, която е до октомври миналата година.
Код ми трябва.
Благодаря ти, че се отзова, Shantal!:hibiscus:

# 508
Наскоро ми изтече кода, иначе щях да ти го пратя.

А мога ли да сляза от круиза преди крайната точка? Примерно на предпоследното пристанище и от там да си се оправям сама. Предполагам, че не е проблем, но все пак.

# 509
  • Варна
Като човек страдащ от прилошаване при пътуване съветвам ако целите 100% ефект, в случай, че ви стане лошо, да си вземете дименхидринат таблетки, 5 лв е кутийката. Всички останали - Кокулин, Вомитусхил :хомеопатични, ефект съмнителен, джинджифил, превомит-едва ли. Ползвала съм, ефект нула при мен. Едва ли ще вк6 стане лошо на кораба, но за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт