КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 945
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Като човек страдащ от прилошаване при пътуване съветвам ако целите 100% ефект, в случай, че ви стане лошо, да си вземете дименхидринат таблетки, 5 лв е кутийката. Всички останали - Кокулин, Вомитусхил :хомеопатични, ефект съмнителен, джинджифил, превомит-едва ли. Ползвала съм, ефект нула при мен. Едва ли ще вк6 стане лошо на кораба, но за всеки случай.

В моя пост е включен и Дименхидринат, но...
Не се започва така! Не може да се мине директно на това лекарство/подчертавам лекарство/, просто от страх да нямате проблем. Вие самата казвате, че вече имате такъв, и е напълно оправдано да го взимате.
Но централната му роля е при алергични пристъпи от различен характер. И след това при пътуване.
Различни човешки организми, различно действие!
Тоест, винаги започвайте с нелекарствени възможности. Хомеопатични и другите продукти, които съм изброила.
Джинджифила е най-яркия пример за тази цел, под вякакви форми. Не напразно го има като чай на много кораби.
Не е нужно да се застраховате, ако въобще нямате нужда от това.
От всичките ми приятели на които съм помогнала в това отношение, много малък, незначителен процент са стигнали до подобни хапчета.

Може никога да не ви стане лошо на кораб, и аз ви пожелавам точно това.
От трицифрено число круизи, само два пъти при огромни вълни съм чувствала дискомфорт, и то за кратко.

# 511
  • София
Мога да потърся и круиз за април...вече ги гледам и за нас.
Да, Блед, моля те виж там при твоите търсения дали ще откриеш добра цена за април 2021 за Селебрити.
Аз не намирам изгодна за момента, но съм готова вече направо да букна, ако се появи. Освен това могат да се спестят 2 дни отпуска от Великден 2021, който е мисля на 02.05.2021.
Някой скоро за Карибите?

# 512
  • Варна
Bled, да, така е, трябва първо да се опита с хомеопатия, натриев цитрат, джинджифил и тн и тогава да се прибягва до лекарства. Но ако някой си знае, че му поприлошава, да се зареди с всички варианти, че може да се окаже в тоя 1 процент. И благодаря за полезната информация, която предостявяш в темата Heart

# 513
Аз съм работила на кораб и имах проблеми при силно вълнение, но никога не съм взимала лекарства. Решавах си проблема с изяждането на много лимони  и ябълки. Накрая един стар морски вълк ми каза да изпия петдесет грама алкохол на екс и всичко се нормализира.🤭

# 514
Скрит текст:
domino25, не бързай да канселираш! Първо има още доста време и второ компанията може да предложи алтернативи. Роял карибиан канселираха, но Селебрити - не. Те пък предлагат смяна на маршрута и 500 долара за презаверяване на полет, при промяна на ембаркейшън/дисембъркейшън порт. Който не приеме промяната има право на 100% рефънд за фючърс круиз.
Така, че....споко, търпение малко да измислят решението.

Bled, чудим се Ния коя екскурзия да изберем на Ямайка - водопадите Дън, или Коноко.
И аз те моля, да пускаш офертите, които ползваш по-раничко - ако не може с линк, може поне да кажеш дати, кораб/самолет направление и на кирилица името на сайта.

Бил ли е някой на трансатлантик през април - от Щатите до някое европейско пристанище? Интересува ме не толкова дали люшка, а има ли слънце за плаж?

Ние имахме трансатлантик с Куин Мери 2 от Ню Йорк до Саутхемптън през август и дори тогава не ставаше за плаж. Носех жилетка през цялото време.

Блед, моля те да продължиш да пишеш.

# 515
  • София
Страшно много ви благодаря за изчерпателни те отговори! Наистина дано да нямаме проблем и този първи круиз да постави началото на много следващи Simple Smile

# 516
  • София
Ние имахме трансатлантик с Куин Мери 2 от Ню Йорк до Саутхемптън през август и дори тогава не ставаше за плаж. Носех жилетка през цялото време.
ХМмммм, много странно! Няколко поста по-напред Блед почти ме убеди, че става за плаж и сега съм много разочарована от твоето мнение Flushed
Не ми се пътува, ако няма плаж....мислех, че през април ще е топличко.
На Даймонд принцес има установени пасажери с корона вирус - те са в Йокохама. Чудя се дали кораба ще може да продължи, след дезинфекция.

# 517
  • София
Не знам да съм казала, че Transatlantic на 100% става винаги за плаж? Казах, че само в един от тях сме имали проблем с времето.
Но в горния пост малко бъркате нещата.
Круизите/ако въобще е круиз/ на Куин Мери 2 от Ню Йорк до Саутхемптън/или обратно/ нямат нищо общо с Круиз Transatlantic от други точки в Европа.
Само погледнете маршрута и зоните къде минават и ще ви стане ясно какво говоря.
Transatlantic до Маями и Кариби се движи предимно в топли райони.
А другият/ползвали сме го няколко пъти/, да го наречем луксозен транспорт между двете точки няма нищо общо с този маршрут.
Едно е да се движиш към Канарите, Мадейра и Карибите.
Друго е посоката да е покрай  Нова Скотия и Канада.

Но за да съм по-ясна, вероятност да не става за плаж винаги има и в най-топлите месеци, но това не може да се предвиди.
Още повече, че Transatlantic са пролет, есен и зима. И пак казвам, че сезоните по маршрутите не са еднакви.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 11:30 от Bled

# 518
продължават проблемите за круизните линии заради заразата с новия коронавирус:
https://wmg.bg/world/karantina-na-dva-kruizni-koraba-s-nad-6000- … -koronavirus.html

# 519
  • Sofiа
O, и аз стъкмо съм на трансатлантическа вълна Simple Smile
Ще ме посъветвате ли кога е най-удачното време за такъв круиз, като под най-удачно за себе си имам предвид приятно/топло време, но по-скоро възможно най-много извън най-пренаселеният турситически сезон.
Харесала съм си един с MSC Divina - 17 дни: USA (Miami&NYC), Bermuda, Portugal, Spanien, Frankreich, Italien Kreuzfahrt , но е края на март-началото на април и ми се струва, че ще е още доста хладно

Огледала съм се и в една оферта за фиордите 24-04-01.01.2021 Hamburg-Eidfjord, Alesund, Hellesylt, Geiranger Fjord, Bergen
Трудно ми е да преценяпърво дали периода в края на април ще е удачен за такова пътуване и дали цената от 1.180 € /човек за външна кабина с вкл. такса сервиз е добра оферта е добра или е безсмислено да се резервира от толкова рано?

# 520
O, и аз стъкмо съм на трансатлантическа вълна Simple Smile
Ще ме посъветвате ли кога е най-удачното време за такъв круиз, като под най-удачно за себе си имам предвид приятно/топло време, но по-скоро възможно най-много извън най-пренаселеният турситически сезон.
Харесала съм си един с MSC Divina - 17 дни: USA (Miami&NYC), Bermuda, Portugal, Spanien, Frankreich, Italien Kreuzfahrt , но е края на март-началото на април и ми се струва, че ще е още доста хладно

Огледала съм се и в една оферта за фиордите 24-04-01.01.2021 Hamburg-Eidfjord, Alesund, Hellesylt, Geiranger Fjord, Bergen
Трудно ми е да преценяпърво дали периода в края на април ще е удачен за такова пътуване и дали цената от 1.180 € /човек за външна кабина с вкл. такса сервиз е добра оферта е добра или е безсмислено да се резервира от толкова рано?

Ние си купихме фиорди за август тази година. Мисля, че през април времето там е все още доста лошо, а аз не обичам да ме люшка.

Не мога да помогна с друго за трансатлантически круиз, защото ние го правихме на лайнерът Куин Мери 2, който е малко по-различен от круизите кораби. Страхотен е, има и жесток планетариум, изкарахме разкошно, но вече не бих повторила - с времето ставам все по-страхлива, а и ми се струва, че има известни климатични промени.

# 521
  • Sofia
Кажете ми, вярно ли, че на Куин Мери дрес кода е много официален?

И за Paul Gauguin има същото питане, че съм резервирала един далечен круиз , да се ориентирам навреме, да си купя някоя рокля Simple Smile

# 522
  • София
Ние бяхме на Куин Елизабет - наистина е официален дрескода. Но кооооооооолко е прекрасно да потанцуваш на жива музика в балната зала! Безценно!
На Кюнард дрес кода е по-изискан принципно, на всичките им кораби. А те са май 3, или 4.

# 523

И за Paul Gauguin има същото питане, че съм резервирала един далечен круиз , да се ориентирам навреме, да си купя някоя рокля Simple Smile

Е, може и да не ходиш по балове, имат и бюфети. Нооо, ако искаш балове, те ти изпращат предварително програмата, за да се подготвиш и си има сериозен дрес код  - бал с шапки (носих шапка с дълга рокля на вечеря и в балната зала), после друга вечер - черно-бял бал - носих дълга черно-бяла рокля. Елегантен е дрес кода, но си заслужава - част от удоволствието е. Мъж ми беше със смокинг и папийонки съответни по цвят на моите тоалети. Лошото е, че ако се прибирате за България, след това има известни проблеми с багажа в самолетите...ограничения и пр.

# 524
  • Варна
погледнете маршрута и зоните къде минават и ще ви стане ясно
 Transatlantic са пролет, есен и зима. И пак казвам, че сезоните по маршрутите не са еднакви.

Пресичането на Атлантика по северния маршрут е почти сигурно съпроводено с дъжд , вятър и вълни дори през лятото.
Пресичането на Атлантика по южния маршрут е почти сигурно  съпроводено с хубаво и тихо време , но по времето на което се правят  -  пролет и есен температурите на водата едва ли ще достигат и 20 градуса и едва ли ще става са плаж , най - много за въздушни бани на завет.

Общи условия

Активация на акаунт