КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 943
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Относно хапчета против гадене. Изключително доволни сме от Антиметил - хранителна добавка с джинджифил. На нас действа безотказно.

# 526
Правила съм трансатлантически 15- дневен круиз от Кариби до Европа с Коста Фаволоза преди 4 години. Беше началото на април. Океана беше супер спокоен през цялото време, нито 1 ден вълнение. В дните на море правихме плаж по открити палуби и ползвахме джакузитата, бяха с топла вода за разлика от басейните. Идеално топло и слънчево време. На Карибите около 28-30 градуса, бяхме на плаж, водата беше топла като чай. В пристанищата от където минава кораба до Гибралтар беше много топло, на снимките сме по къс ръкав навсякъде. Чудесно време и много хубав круиз... Който има възможност въобще да не се замисля...Grinning

# 527
Ние си купихме фиорди за август тази година. Мисля, че през април времето там е все още доста лошо, а аз не обичам да ме люшка.

Бихте ли споделили на кой кораб и по какъв маршрут ще сте на фиордите?

# 528
Ние си купихме фиорди за август тази година. Мисля, че през април времето там е все още доста лошо, а аз не обичам да ме люшка.

MSC Meraviglia
Тръгва от Кил, ще посетим Хелесулт, Алесунд, Флам и Копенхаген.

# 529

MSC Meraviglia

Имате ли идея какво ще правите в Хелесулт, Алесунд и Флам? Ако да бихте ли споделили или мислите да закупите корабни екскурзии?

# 530

MSC Meraviglia

Имате ли идея какво ще правите в Хелесулт, Алесунд и Флам? Ако да бихте ли споделили или мислите да закупите корабни екскурзии?

Още не сме решили, има много време до тогава, оставили сме подробностите за круиза за по-нататък.

# 531
Видях, че препоръчвате трансатлантически круиз. С коя компания бяхте и каква е правилната цена, която да даде човек?
Април нали?

# 532
  • Sofiа
Извинявам се за тъпите въпроси, но не съм наясно и имам нужда от помощ: Гледам круиз на Коста ат Чичитавекия с departure time 19.30.
В тази нръзка ме интересува в колко часа се предполага, че трябва да се качим?
По същия повод гледам полет с Раян кацащи на Чиампино в 7.35 (което си и 12 часа преди отплаване) сутринта и се чудя дали е постижимо, като ще взима предвид разбира се и вероятността да закъснее с няколка часа.
За мен специално май трябва да се направи нова тема: Cruises for dummies:)
Втората ми чуденка е между 2 кораба Costa Pacifica & MSC Grandiosa? Ако трябва да избиряте между 2та за първи круиз кой бихти избрали? По принцип към Grandiosa ме влече, но и малко ме плаши с мащаба си!

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 12:56 от Valery

# 533
  • Пловдив
Ами ако 19.30 тръгва кораба, вие най-късно трябва да сте в 17.30 на борда. Ако полета на райън не закъснее, Чампино не е далеч и би следвало да се справите съвсем навреме. Ако обаче закъснее с много, не знам. На риск е, макар че райън си рекламират 99% кацане навреме. Помислете все пак да спите в Рим за всеки случай. Иначе, няма да имате никакви проблеми и при 1-2 часа закъснение, дори и при повече, има варианти да хванете, ако трябва такси. По другия въпрос няма база за сравнение, няма база за чудене, на 1000% Грандиоза. И за 1,и за 101 круиз бих избрала него. Да добавя, сега видях някакви prontbus, които пътуват всеки ден от Чампино до Чивитавекия, тръгват в 10.15,пристигат в 11.45,което ще ви е супер удобно, стига цената да е ок, проверете каква е. Влака е по-евтина опция, но все пак е по-неудобно.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 13:31 от luba_rizova

# 534
Здравейте,

писах и в темата за самолетните билети, но и тук да попитам. Не мога да намеря разумни цени до Милано или Генуа. За края на август и връщане първите дни на септември. Може и аз да бъркам, но 120 евро/две посоки/човек, без багаж, места и тн. за Раян ми се струват доста. Пуснах и търсачки, но все подобни цени.
Да чакам ли още? Дайте идеи къде да търся?

# 535
Здравейте,

писах и в темата за самолетните билети, но и тук да попитам. Не мога да намеря разумни цени до Милано или Генуа. За края на август и връщане първите дни на септември. Може и аз да бъркам, но 120 евро/две посоки/човек, без багаж, места и тн. за Раян ми се струват доста. Пуснах и търсачки, но все подобни цени.
Да чакам ли още? Дайте идеи къде да търся?

Не мисля, че е висока цената понеже е лятото все пак. Излиза по 60 евро посока на човек... Вярно има и по-евтини билети, но не летните месеци и то за определени дати, които може да не съвпаднат с датите на круиза... Ако изчакате да ги купите може да се вдигне цената, няма гаранция разбира се... Въпрос на късмет! 
Wizz air нямат ли полети до там?

# 536
Много е рано още за август. При Уизз и Райън най-добри цени около 2 месеца преди полета. Така че, вие пак си ги следете периодично, но юни според мен е най-удачно за купуване.

# 537
Благодаря ви, момичета! Да, явно се бъркам с офертите за определени периоди. Wizz имат, но са още по-високи цените. При Раян ги следя от няколко месеца и това е второ повишение. Та се чудя дали да чакам повече.
Май ще избера вариант с прекачване директно до Генуа. Излиза най-приемливо. Само се притеснявам ще успеем ли за час и половина да се прехвърлим от Терминал 3 до Термнал 1 на Фиумичино. А и ще пътуваме в дните на тръгване и пристигане на круиза. Това, все гледах да го избягвам досега.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 18:04 от cutrem

# 538
  • София
Писна ми да чета колко кораба са спрени, колко хора на тях има с коронавирус?
Кихнал някой и хайде кораба под карантина! Мъка за хиляди хора!
Въобще не се хващайте на всичко това, не анулирайте! Напротив, сега е момента да резервирате, защото цените ще паднат сериозно надолу!
И аз това чакам!
Мерките на корабите станаха толкова сериозни, вижте и изявлението на CLIA!

Изявление на CLIA за избухване на коронавирус през 2019 г.:

„Международната асоциация на круизните линии (CLIA), водещият глас на световната круизна индустрия, издаде днес следното изявление в отговор на епидемията от коронавирус през новата 2019 г. и на декларацията на Световната здравна организация (СЗО) за глобална спешна ситуация в здравеопазването.

„Безопасността и здравето на пътниците е приоритет номер едно на членовете на CLIA. CLIA и нейните членове поддържат тесен контакт със здравни специалисти и регулаторни органи по целия свят, включително със Световната здравна организация (СЗО), и непрекъснато оценяват и променят политиките и процедурите с напредване на развитието. Това включва промяна на маршрутите, където е необходимо, в светлината на променящите се обстоятелства, както и проверка на здравето, пътуване и проверка на контакти, където е подходящо, за гости и екипаж, които наскоро са пътували от или през засегнатия район, съобразени с преобладаващите насоки от световните здравни власти. Протоколите за скрининг позволяват информирани решения за всеки отделен случай дали на гост или член на екипажа ще бъде отказано да се качи на борда.

Членовете на CLIA са спрели движението на екипажи от континентален Китай и ще откажат  качване на всеки индивид, независимо дали гост или екипаж, пътувал от или през континентален Китай в рамките на предходните 14 дни.

Важното е, че круизната индустрия е една от най-добре оборудваните и опитни, когато става въпрос за управление и мониторинг на здравословните състояния на пътниците и екипажа. Круизните линии вземат предпазни мерки за провеждане на пасивен, както и активен скрининг на пътниците и екипажа за болести преди качване на борда, когато обстоятелствата изискват. Освен това членовете на CLIA прилагат мерки за предотвратяване на огнища и реакция и техните кораби трябва да бъдат оборудвани с медицински специалисти, корабни и брегови медицински специалисти, достъпни денонощно, за да осигурят първоначална медицинска помощ в случай на заболяване и да предотвратят предаването на болестта."

# 539
  • Пловдив
Блед, Права си, но въпреки всичко в момента най-голямото огнище  а епидемията в Япония е точно Диамамд Принцес. Вече има 70 случая диагностицирани. Това са много хора,като се има предвид, че източника на заразата е бил един единствен дядо от Хонг Конг, който си е слезнал от кораба на ден 5. А се знае, че не могат да тестват много наведнъж. Тоест, очаква се още. И е супер неприятно да се окаже човек в ситуация да седи в стаята си 15 дни. Па макар и с нет и храна. Иначе, до пролетта нещата няма да са такива вече, и особено в Европа не бих имала притеснения от зараза. До тогава мерките отдавна ще са дали резултат. То и сега като се качваш на кораб подписваш декларации, не че някой спазва написаното. Отделно, като знам как хигиената по корабите е на супер високо ниво, особено в определени круизни компании, не мога да си обясня как толкова много хора са заразени. Предполагам, някой от екипажа се е заразил, това става лесно, и после е заразил пасажери, те други, и все пак ми е странно. Наистина, макар и не супер смъртоносен, този вирус е много заразен явно. Та, след март не мисля, че някой ще има от какво да се притеснява. Въпроса е за тези, които са в момента на круиз, но там няма какво да направим. Иначе, ако паднат цените, аз лично веднага ще се възползвам.

Общи условия

Активация на акаунт