КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 952
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • USA
Не ме разбирайте погрешно, темата на мен ми е полезна, а потребители като Домино и Люба Р. дори лично са ми били полезни, когато съм имала въпроси.
Аз проблем нямам. От две години, след като децата ми отидоха да учат, открих круизите и вече имам 6. Обмислям преместване във Флорида, за да ми е наистина по-лесно, а и да не казвам, че само за 1 билет до там давам $800(Блед да не ме чете, моля)
 Просто се обадих, когато Блед се изказа за "неполезния' бутон, по повод пътуването на Ния. Ами, съгласете се, че на никой не му е приятно да го смятат за глупак, нали така?!

За мен лично, да влезеш и да направиш следното изказване, е абсолютно безполезно и несъдържателно, а и други нейни от този род(иначе чаршафи), включително последния с 4 насвяткани круза, без дати, откъде могат да се купят и т.н.
Пускам ви последния ми круиз, завършил преди дни. С огромното желание да можете да го направите, струва си прекалено много:
Sea Princess, Princess Cruises
29 Aug 16:00                Sydney, Australia
31 Aug 07:00 - 17:00       Brisbane, Queensland Australia
04 Sep 09:00 - 18:00       Suva, Fiji
05 Sep 08:00 - 17:00       Pago Pago, Tutuila Island, American Samoa
11 Sep 06:00 - 23:00       Honolulu, Oahu Island, Hawaii
12 Sep 07:00 - 18:00       Lahaina, Maui Island, Hawaii
13 Sep 08:00 - 17:00       Hilo, Hawaii Island
14 Sep 07:00 - 18:00       Kailua-Kona, Hawaii Island
15 Sep 08:00 - 17:00       Nawiliwili, Lihue, Kauai Island, Hawaii
21 Sep 08:00 - 22 Sep 04:0  Papeete, Tahiti Island, French Polynesia
22 Sep 08:00 - 17:00       Moorea, Society Islands, French Polynesia
23 Sep 08:00 - 17:00       Bora Bora, Society Islands, French Polynesia
29 Sep 10:00 - 20:00       Auckland, New Zealand

Тези дни тръгвам на този:
14 Oct 17:00                Civitavecchia, Rome, Italy
15 Oct 07:00 - 20:00       Livorno, Florence-Pisa, Italy
16 Oct 07:00 - 17:00       Cannes, France Riviera
17 Oct 08:00 - 17:00       Barcelona, Spain
19 Oct 07:00 - 18:00       Cadiz, Spain
20 Oct 09:00 - 16:00       Lisbon, Portugal
22 Oct 09:00 - 15:00       Ponta Delgada, Sao Miguel Island, Azores
26 Oct 16:00 - 27 Oct 13:00  Kings Wharf, Bermuda
29 Oct 09:00 - 19:00       Port Canaveral, Orlando, Florida
30 Oct 07:00                 Miami, Florida
 От Маями предвиждам други круизи, които не съм резервирала ?

Радвам се, че пътувате. Прекрасно, не спирайте !
Усмихнете се, днес е Ден на усмивката...

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 08:33 от SkyBlue

# 466
По принцип за мен най-полезният начин на споделяне на информация в темата (и изобщо в такъв тип теми) e директно пускане на линк към конкретна оферта плюс кратко описание какво може да се намери под линка, за да не кликаме всички на него, а само тези, които се интересуват.

Когато съм имала повече свободно време да търся изгодни оферти, съм ги споделяла така - оферта за круиз плюс евентуално самолетен билет на прилична цена, ако се намира такъв. По същия начин практикувам в други теми, в които обменяме информация - директен линк към продукт или услуга, от която съм доволна, искрен отзив. До момента нито веднъж забележка не ми е правена от модератор, вярвам всички тук имаме глава на раменете да си преценим дали даден пост е реклама, или не.

В момент, в който се налага да съм на работа по 13 часа минимум на ден, нямам време да ровя за добри оферти. Имам регистрация в друг форум, където добри оферти се пускат директно. Благодарна съм много за труда на хората там и се възползвам. Когато имам повече време, ще върна услугата, публикувайки оферти, които аз самата съм намерила, и така. Тук в този форум съм полезна аз на други хора в определени подфоруми, в тази тема съм по-скоро ползвател на полезната информация, споделяна от по-опитни пътешественици.

Но ако идеята е да сме си максимално полезни, то директен линк е за мен най-добрият (всъщност, единственият смислен) начин за обмяна на информация за оферти.

# 467
  • София
Много е лесно да се говори и пише, понякога и от хора на които често съм помагала и са ми казвали Много пъти благодаря!
Съвсем правилно съм решила да огранича писането тук!
Защото повечето искат всичко наготово, да правех го, явно благодарност никаква.
Влиза някой пуска оферта веднъж на години, ясно че на никой няма да му направи впечатление. И вие ми обяснявате как се пише, сякаш не знам.
Но аз ги пусках всеки ден, възползваха се стотици. И разбира се дойдоха проблемите. Агент ли съм, що съм. Доказвах многократно, че не съм. Едва не ме изхвърлиха. И спрях, съобразявах се. Има си правила, съгласих се. Защото имам тук стотици приятели и си пишем всеки ден. Наложи се да не е видно.
Никой не е останал без да получи линк как да резервира, включително вчера на няколко човека. Правила съм го и го правя за мнозина без задръжки и облаги. Просто оставахме приятели и продължавам да им помагам. Десетки круизи направиха така и летяха без пари.
Но те са човечни, а не като тези, които подхвърлят и бягат. И не помагат с нищо.
И само офертите ли са важни, много бързо забравихте всичко, което написах в тези теми да ви е от полза. Много четат, възползват се, а после или ги няма или пишат нелепости.

Така ли искате офертите, без да се потрудите въобще, ами аз тогава наистина трябва да стана агент:

Brussels   Miami   Tue. 12 May 2020   € 177.99
Miami   Brussels   Tue. 26 May 2020   € 177.99
https://www.tuifly.be/en
Често има много по-ниски цени.
София – Брюксел от 16,99 € в  момента.

Круиз
Friday, March 13   Miami, FL      4:00pm
Saturday, March 14   At Sea      
Sunday, March 15   San Juan, Puerto Rico   4:00pm   
Monday, March 16   San Juan, Puerto Rico      1:00am
Monday, March 16   Tortola, British Virgin Islands  9:00am   6:00pm
Tuesday, March 17   St. Maarten   8:00am   6:00pm
Wednesday, March 18   At Sea      
Thursday, March 19   At Sea      
Friday, March 20   Miami, FL   7:00am   
Цена - Our Inside   $399
https://www.msccruises.com/en-gl/Plan-Book/Cruise-Detail.aspx?cr … =DI20200313MIAMIA

Costa Luminosa
199 €  08 ноември 2020 г.
1Venise---17:00
2Navigation------
3Corfou08:0013:00
4Messine (Détroit)08:0013:00
5Naples08:0013:00
6Savone09:00---
https://www.webcroisieres.com/cr-2667834-costa-croisieres-costa- … C0xMS0wOCxjYWJfMQ
Знаете вече за евтините самолетни връзки.
Умишлено пускам оферти, които не са Lastminutе, защото и затова много се писа. A те наистина са без пари.

Например
MSC Preziosa
08 февруари 2020 г.
349 евро има и със самолетни билети, но не от този сайт.
1Fort de France---23:00
2Pointe a Pitre08:0019:00
3Road Town (Iles Vierges)10:0019:00
4Philipsburg SM08:0019:00
5Roseau09:0019:00
6Basse-Terre09:0019:00
7Saint Johns08:0018:00
8Fort de France08:00---
https://www.webcroisieres.com/cr-1797985-msc-msc-preziosa-antill … C0wMi0wOCxjYWJfMQ
Защото говорехме за Карибите, пълно е и за Европа.

Costa Smeralda
425 евро - 02 февруари 2020 г.
1Marseille---17:00
2Barcelone08:0019:00
3Palma de Majorque08:0018:00
4Navigation------
5Civitavecchia - Rome08:0019:00
6La Spezia08:3020:30
7Savone07:0018:00
8Marseille08:30---
https://www.webcroisieres.com/cr-2351887-costa-croisieres-costa- … C0wMi0wMixjYWJfMQ
Знаете за евтините връзки до Марсилия, директно. В момента от 22,05 € в посока.
И много други още по-ниски цени, но без директна самолетна връзка, но има начини.

А Трансатлантик, все едно си купуваш билет за автобус, без пари излизат. И много хора се научиха тук, от мен и го правят непрекъснато.
От  250 до 300-400 евро над 14-15 дни! Продължавайте все така, аз съм насреща.

И сега агент ли съм, агенция ли имам, ще се почне пак.
Но вече ми е все тая!
Благодаря на болшинството тук, които знаят как стоят нещата. Но аз не искам да пишат в моя полза. Ще започнат разправии.
Защото всичко, което създадох тук с тази тема/и други/ ще се съсипе, а темите са непрекъснато на 1стр.                
  А има и нови хора, които искат да пътуват и са честни, както повечето тук. Останалите са единици и винаги са били. Лек ден.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 10:05 от Bled

# 468
Аз съм решила да търся този път евтин круиз или last minute. Обаче ето пак ограничение - трябва да се съобразя с ваканцията на децата. Лошото е, че тогава всички се юрват да пътуват и от там цените се вдигат. Все се чудя как точно за ваканциите (не говоря за лятната и коледната) цените на самолетните билети са двойни например?!? А ден- два преди или след ваканцията рязко падат... Много ме беше яд като трябваше да купя билети за круиза ни миналия октомври по време на ваканция..Grinning

domino, кога трябва да плавате със Смералда? Толкова ли са зле нещата, щом мислиш за канселиране? Дали няма да те "глобят" с по 50 евро на човек за канселирането (както взеха от мен предния път)...

Bled, пускай ни евтини предложения, че ми писна да се набутвам с тия Costa..Joy

18.04 /Великден/ от Савона сме за да хванем почивните дни, но депозита ни е толкова колкото 4х50 евро, което реално означава че ако се откажа губя и в двата случая. Дано всичко приключи добре, не само за този кораб но въобще за всички тъй като пасажерите от Китай няма как да бъдат ограничени или да им бъде забранено качване на кораби. Днес СЗО обяви че проблема е сериозен с коронавируса и това може би ще създаде нови по-строги правила при пътуванията въобще.

# 469
  • София
domino25, не бързай да канселираш! Първо има още доста време и второ компанията може да предложи алтернативи. Роял карибиан канселираха, но Селебрити - не. Те пък предлагат смяна на маршрута и 500 долара за презаверяване на полет, при промяна на ембаркейшън/дисембъркейшън порт. Който не приеме промяната има право на 100% рефънд за фючърс круиз.
Така, че....споко, търпение малко да измислят решението.

Bled, чудим се Ния коя екскурзия да изберем на Ямайка - водопадите Дън, или Коноко.
И аз те моля, да пускаш офертите, които ползваш по-раничко - ако не може с линк, може поне да кажеш дати, кораб/самолет направление и на кирилица името на сайта.

Бил ли е някой на трансатлантик през април - от Щатите до някое европейско пристанище? Интересува ме не толкова дали люшка, а има ли слънце за плаж?

# 470
Бил ли е някой на трансатлантик през април - от Щатите до някое европейско пристанище? Интересува ме не толкова дали люшка, а има ли слънце за плаж?
[/quote]

Ние бяхме през 2017 г. и морето беше супер спокойно и през цялото време ставаше за плаж. Дните по море бяха вълшебни - забавления от сутрин до вечер, слънце и коктейли... Дори и в Европа вече беше топло - някой дори ходиха на плаж на Тенерифе /водата беше студена/. В Марсилия духаше вятър, иначе беше ок.

# 471
Блед, моля не спирай да пишеш! Аз те чета и в много други екзотични теми. Не всички живеем в Америка или друго място с порядъчни заплати, имаме куп пари за тръшкане по круизи/ екскурзии или по принцип материалните ни възможности са завидни, но пък искаме да видим свят максимално бюджетно. Естествено, че ако имаш хиляди евро за каквато и да е ваканция, няма да си губиш време и нерви с ровене за оферти, ами ще паркираш в първата срещната турагенция и там ще ти свършат цялата организация. А ти ще си събереш багажчето и това ще е целият ти ангажимент. Да, ама не всеки има пари да плаща два- три пъти по- висока цена за нещо, което може да получи срещу скромна сума( и моля, никой не говори за вътрешни каюти и каубойски условия). Благодаря на хората, които след дълъг рисърч споделят опит за изгодни сделки. А тези със завидните материални възможности, показвайте ги в реалния живот и позлатявайте туроператори. Аз искам съвети как да спестя пари, а не да давам излишно, само защото мога примерно.

# 472
  • София
Ние бяхме през 2017 г. и морето беше супер спокойно и през цялото време ставаше за плаж. Дните по море бяха вълшебни - забавления от сутрин до вечер, слънце и коктейли... Дори и в Европа вече беше топло - някой дори ходиха на плаж на Тенерифе /водата беше студена/. В Марсилия духаше вятър, иначе беше ок.
Супер! За мислям го за догодина, живот и здраве, но сега има мнооооого добра оферта във Вивавояж за Селебрити Инфинити от 25.04. - Маями - Барселона - 09.05. - 1130 паунда за двама! Това е само 2600 лв.!
За Селебрити това е без пари! Силно препоръчвам! Бих отишла, но през март сме на круиз....чак ме е яд, щото ще сме с еМеСЧи.

# 473
domino, не бързай да се отказваш сам. Може Коста сами да анулират круиза и тогава връщат парите или те карат да си избереш друг техен круиз без глоби....

Да питам тези от вас, които резервираха и ходиха на круиз през немски сайтове като cruise24.de и по специaлно на Коста и МСЦ. Какво стана с плащане на таксите сервиз на кораба? Искаха ли ви по 10 евро на ден за възрастен и 5 евро за дете? Как отказахте да ги платите? Имахте ли документ, че таксите са включени и бяхте освободени от такива? Много ми е интересно как е решен този въпрос на място при слизане от кораба?!? Rolling Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 474
Да, аз бях декември с Коста от ceuise24. Не съм плащала бакшиши. Те си бяха включени в цената.Документите които ти изпращат след окончателното плащане пише какво включва цената. Отделно в договора една от точките касае тези бакшиши. И там е отбелязано, че са включени.

# 475
Да, аз бях декември с Коста от ceuise24. Не съм плащала бакшиши. Те си бяха включени в цената.Документите които ти изпращат след окончателното плащане пише какво включва цената. Отделно в договора една от точките касае тези бакшиши. И там е отбелязано, че са включени.

Да, така беше!!!! И аз не вярвах но се убедих лично. Споделяйте тук евтинки круизи да си помагаме, че даже и запознаваме на круизи заедно, нали вече с някой сме си приятели. Това е най-важното!

# 476
Така е, заедно бяхме на Коста Делициоза от Венеция..Прекараме страхотно.
И още нещо за немските сайтове. В повечето случаи децата са безплатно и за тях не се дължи бакшиш.

# 477
Така е, заедно бяхме на Коста Делициоза от Венеция..Прекараме страхотно.
И още нещо за немските сайтове. В повечето случаи децата са безплатно и за тях не се дължи бакшиш.

Именно, че децата при двама възрастни в кабина са безплатно и бакшишите са включени, това са добри оферти... Но когато аз ги питах в е-мейл да потвърдят за бакшишите, те просто ми писаха да кажа на място на кораба, че не искам да ги платя, което за мен бе несериозно и не букнах от тях... Букнах от Коста директно и си ми взеха пари за бакшишите автоматично от кредитната карта без преди това да ме питат искам ли да ги плащам или не?!? За това сега мисля да следя оферти от немски сайтове, щом никой на кораба не прави проблем за тия бакшиши... Явно немските сайтове и въобще немските туристи са освободени от бакшиши. Те де факто не са включени, защото цените на немските сайтове подбиват и най-ниските цени на Коста, та кой ги плаща тия бакшиши тогава?
Аз вземам директно от Коста 7-дневен круиз за 600 евро на човек, после плащам бакшиши за двама 140 евро. Тотал става 1200+140=1340 евро. Немските сайтове продават същия круиз уж с включени бакшиши по 500 евро на човек или тотал 1000 евро... Тогава колко дават на Коста за този круиз, че и бакшишите да са включени? Те Коста на загуба ли возят немските пасажери??? Или просто правят много голям реверанс към вскички немци.... А на италианците даже вземат двойно... Направо да им се чуди човек на политиката...Smile

# 478
  • Сф
Нещо и от мен

7 days Mediterranean with TUI Mein Schiff 4 in the balcony cabin & Premium All inclusive from 645 €

https://www.urlaubspiraten.de/kreuzfahrten/mittelmeer-mit-mein-schiff-4_60962

Mega 21nt cruise from £529pp - Dubai to Oman, Jordan, Greece & Italy - incl. full board

https://www.holidaypirates.com/cruises/mega-20nt-cruise-from-gbp … -full-board_33846

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 15:55 от Miraj*

# 479
Lunna pateka, в цената на немските сайтове бакшишите са включени.
Ето пример:

Това е от др. немски сайт примерна оферта. Където пише incl. Trinkgeld,означава, че са включени.
А дали искаш да ги откажеш и да ти ги възстановят,с това не мога да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт