КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 935
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Скрит текст:
Блед, Права си, но въпреки всичко в момента най-голямото огнище  а епидемията в Япония е точно Диамамд Принцес. Вече има 70 случая диагностицирани. Това са много хора,като се има предвид, че източника на заразата е бил един единствен дядо от Хонг Конг, който си е слезнал от кораба на ден 5. А се знае, че не могат да тестват много наведнъж. Тоест, очаква се още. И е супер неприятно да се окаже човек в ситуация да седи в стаята си 15 дни. Па макар и с нет и храна. Иначе, до пролетта нещата няма да са такива вече, и особено в Европа не бих имала притеснения от зараза. До тогава мерките отдавна ще са дали резултат. То и сега като се качваш на кораб подписваш декларации, не че някой спазва написаното.
Отделно, като знам как хигиената по корабите е на супер високо ниво, особено в определени круизни компании, не мога да си обясня как толкова много хора са заразени.
Скрит текст:
Предполагам, някой от екипажа се е заразил, това става лесно, и после е заразил пасажери, те други, и все пак ми е странно. Наистина, макар и не супер смъртоносен, този вирус е много заразен явно. Та, след март не мисля, че някой ще има от какво да се притеснява. Въпроса е за тези, които са в момента на круиз, но там няма какво да направим. Иначе, ако паднат цените, аз лично веднага ще се възползвам.

Слушах вчера академик-вирусолог, който каза, че заразата започнала в хотел от един болен, като заразата се е пренесла чрез климатичната система. Та и на корабите така...

# 541
  • София
Блед, Права си,
Скрит текст:
но въпреки всичко в момента най-голямото огнище  а епидемията в Япония е точно Диамамд Принцес. Вече има 70 случая диагностицирани. Това са много хора,като се има предвид, че източника на заразата е бил един единствен дядо от Хонг Конг, който си е слезнал от кораба на ден 5. А се знае, че не могат да тестват много наведнъж. Тоест, очаква се още. И е супер неприятно да се окаже човек в ситуация да седи в стаята си 15 дни. Па макар и с нет и храна. Иначе, до пролетта нещата няма да са такива вече, и особено в Европа не бих имала притеснения от зараза. До тогава мерките отдавна ще са дали резултат. То и сега като се качваш на кораб подписваш декларации, не че някой спазва написаното. Отделно, като знам как хигиената по корабите е на супер високо ниво, особено в определени круизни компании, не мога да си обясня как толкова много хора са заразени. Предполагам, някой от екипажа се е заразил, това става лесно, и после е заразил пасажери, те други, и все пак ми е странно. Наистина, макар и не супер смъртоносен, този вирус е много заразен явно. Та, след март не мисля, че някой ще има от какво да се притеснява. Въпроса е за тези, които са в момента на круиз, но там няма какво да направим. Иначе, ако паднат цените, аз лично веднага ще се възползвам.

И ти си права, жалко за хората.
Но нали разбирате, че този свят не свършва с тези кораби.
Корабите са стотици, пасажерите хиляди, да ги отпишем ли?
Круизните компании по света налагат извънредни мерки за ограничаване и разпространението му.
Проверява се температурата на всеки преди да се качи на борда. Всеки, който проявява симптоми - включително треска, втрисане, кашлица или затруднено дишане - не може да продължи.
Не се допуска качване на борда от хора били в Китай.
И т.н.
Миналата година имаше цели десет инцидента от заразяване на кораби, никой не си ги спомня вече.

Напук на всичко, в момента разглеждам изобилието от ниски цени. И на 100% ще резервирам, сигурно не един.

# 542
  • Sofiа
Разглеждай и пускай и на нас като намериш нещо атрактивно 😀
Аз вчера резервирах първият си круиз (6 дни с MSC Grandiosa от Генуа есента), но съм отворена и за други дестинации.
Само дето нямам много отпуск:disappointed:

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 12:04 от Valery

# 543
И аз чакам падане на цените...вкл и на самолетни билети. Много неприятно. Аз лично не бих могла да издържа, ако трябва да седя във вътрешна! Кабина, без да мога да излизам. Но доста се всява паника все пак.

# 544
И на Коста Смералда откриха 2-ма болни китайци, кораба беше в карантина и има вече 30 заразени европейци. Сега в момента не знам какво става с кораба и дали продължава да плава. Хич не е приятно да ти се случи това, провал на целия круиз, да не говорим, че и ти може да си сред заразените...Anguished
Разбира се Европа е уж по-добре за сега, но някои хора сякаш не смеят въобще да пътуват. Дано всичко се оправи по-бързо и да няма повече провалени круизи и ваканции...

# 545
Проблема не е за подценяване. Наистина вирусите се разпространяват много лесно и бързо по климатичните системи. Преди години имахме такъв проблем с обикновен грип на кораба и беше много трудно да се справим. Близо месец и половина се въртя в кораба.

# 546
  • Плевен
Нашият круиз е след 20 дни от Дубай с Аида и честно казано доста се притеснявам и се чудя какво да правим. То сам.билети няма как да се анулират, круизните също, но тъй като сме и с децата доста се притеснявам, то общо взето навсякъде може да се заразиш...

# 547
Проблема е психологически - страх, страх от заразяване, същият като страх от атентатите преди години, страх от силното вълнение в известна степен, въобще от някаква форма на увреждане на здравето и загуба на живот - "Да не дава Господ!". Но проблема не е само със самия круиз, до качването на кораба имате - полети, трансфери, хотелски настанявания - все публични места с много хора за които незнаем дали са носители на вируса, нещо повече - на круиза имате слизания на различни пристанища, посещаване на туристически забележителности. Трябва да гледаме трезво на нещата и с мисълта, че всичко ще се оправи, дали сега или по-късно трябва да се намери решение, нали? На мен датата ми е по-късно, за Великден, но дали ще канселирам по собствено желание трябва да реша до няколко дни. Четейки многото материали и коментари по този въпрос се създава у мен впечатление, че наистина проблема е психологически-преодоляване на собствената нагласа за някакво зло, което дебне зад всеки ъгъл или е вече дошло и няма спасение. Дали цените ще паднат това е последното което ме интересува, когато няма сигурност и съществува заплаха макар и малка. Все пак пътуваме за удоволствие, със семействата си и не бихме искали да изложим на риск никой. Това е като да вземе решение да пътуваш до зони в света, където има военни или граждански конфликти независимо, че не си ходил там и е ефтино. Не, че е невъзможно - "Който го е страх от мечки не ходи в гората", нали ? Ще се справим, не канселирайте!

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 14:24 от domino25

# 548
Относно круиза в Япония -от 439 тестове ,позитивни са 136,тоест 30%,има 3000 пътници,тоест най-голямата концентрация на вируса след Китай.Защо не ги пускат да слязат не е ясно -или знаят много добре че е супер опасен вируса и пазят страната си -за разлика от европейските страни,които са с отворени врати Другото ,което може да е причина,че противно на всеобщото мнение за японците,не са достатъчно умни и компетентни да преценят че на кораба циркулира един и същ въздух,тоест е като клопка за горките хора,които няма как да не се заразят,особено в кабини без балкон .Могат да ги сложат в карантина някъде другаде .

Мисля че ситуацията е много по-сложна от това което минава през медиите,цифрите са без съмнение поне двойни ,има много туитове от китайци и всичко прилича на холивудските аполикаптични филми,направо фотокопие.

# 549
Скрит текст:
Относно круиза в Япония -от 439 тестове ,позитивни са 136,тоест 30%,има 3000 пътници,тоест най-голямата концентрация на вируса след Китай.Защо не ги пускат да слязат не е ясно -или знаят много добре че е супер опасен вируса и пазят страната си -за разлика от европейските страни,които са с отворени врати Другото ,което може да е причина,че противно на всеобщото мнение за японците,не са достатъчно умни и компетентни да преценят че на кораба циркулира един и същ въздух,тоест е като клопка за горките хора,които няма как да не се заразят,особено в кабини без балкон .Могат да ги сложат в карантина някъде другаде .
Мисля че ситуацията е много по-сложна от това което минава през медиите,цифрите са без съмнение поне двойни ,има много туитове от китайци и всичко прилича на холивудските аполикаптични филми,направо фотокопие.

Така е, по-сериозно е, но комунистически Китай не ни казва всичко. Четох из американските сайтове, че положението в този град Ухан е ужас - мъртви тела по улиците и пр. Брррр...Бог да ни пази!

# 550
Направи ми впечатление, че цената на пакета напитки на Коста се е повишила от 26 евро на ден на 30 или така за 7 дни пакета "Brindiamo" вече е 210 евро на възрастен.Нещо повече. Отделните тарифи по които можете да запазите бъдещо пътуване имаха включени тарифата, а сега същата не я откривам при опит за резервация директно от сайта. Пример: тарифа Премиум вкл. пакет напитки, сега се посочва, че само вкл. по-добро разположение на каюти, 10 отстъпка за следващ круиз и специални отстъпки на корабните екскурзии, по същият начин от тарифа "Класик" липсва пакета напитки "Prano&cena", който беше за напитки само на обяд и вечеря. незнам може и да греша, но това което виждам в момента. Иначе имат до 30% отстъпка в момента до 29.02 и на практика има доста изгодни отплавания под 700 евро за Норвежки фиорди  и Северно море с Талин и Санкт Петербург.

# 551
  • София
Цените започнаха да падат под 200 евро за 7 дена, с таксите!
Време е за резервации!
Пример:

Полети до Pointe-a-Pitre, Guadeloupe от Париж на цени от 190 - 200 евро за двете посоки!
Удобно за круизи!
Пример:

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 12:22 от Bled

# 552
  • София
Здравейте, искам края на тази година или началото на следващата да направим един круиз някъде на топло, но да не изисква виза. Поста не блед ми дава идея, че може да следя за изгодни полети до Pointe-a-Pitre, Guadeloupe от Париж и да направим един круиз с начална и крайна точка именно от там. Въпроса ми е кога е най-добре да се отиде там като съотношение хубаво време и изгодна цена. Виждам, че на сайта на левел няма цени за толкова далечни дати. Имате ли наблюдения кога е най-изгодно да се запазват пътешествия за този регион, защото за Европа е по-лесно да се организира нещо в последния момент, но за тук не съм сигурна. Ще се радвам на някакси съвети, за да мога да се орянтирам.

# 553
Цените започнаха да падат под 200 евро за 7 дена, с таксите!
Време е за резервации!
Пример:

Полети до Pointe-a-Pitre, Guadeloupe от Париж на цени от 190 - 200 евро за двете посоки!
Удобно за круизи!
Пример:

Ужас, доста се набутахме Simple Smile
Някой на Белисима от събота/неделя?

# 554
Бихте ли канселирали круиз в Европа заради коронавируса?

Общи условия

Активация на акаунт