1 АЕГ - тема 3

• 68 658
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • sofia
Мартин Петков е под карантина и до колкото разбрах, няма да има заместник

# 481
  • София
Мартин Петков е под карантина и до колкото разбрах, няма да има заместник
Отсъствието му ще доведе до “сериозни пропуски” в обучението на осмокласниците. Wink
Иначе дано да е здрав!

# 482
  • София
От 29 октомври за 14 дни се преустановяват присъствените уч. занятия за учениците в гимназиалния етап на образование

А, честито!

# 483
# 484
  • В средата на времето
Аз даже си мисля, че ще си изкарат ДО до  нова година.

# 485
  • София
Izida, ти много оптимистично го даваш, до Нова година. Ние вкъщи си говорихме, че  може и до март да откарат, защото броя на заразените няма да намалява, а ще се увеличи още.

# 486
И аз мисля, че ще откараме до март.
По принцип съм оптимист човек, но...

# 487
  • София
ДО в 1 АЕГ, за съжаление има много минуси, за разлика от това в началните училища. Ще трябва да се мобилизираме да запълваме дупките по различните предмети:(. А в 9 и 10 клас не е никак лесно. Бях го оставила да се оправя сам вече две години, за да обърна внимание на по-малкото дете у дома, но ще трябва да се помага и на гимназистите:(.
Е, не  унивайте, малко ще ви усмихна! Осмокласниците да са спокойни, че Мартин Петков може да се завърне предсрочно при тях Wink и да изпълни със смисъл и съдържание часа по английски Б Wink.
Бъдете здрави и се пазете!

# 488
  • sofia
Skiorche, кажи няколко негатива да знаем какво да очакваме като новаци, че докато се ориентираме, годината ще свърши🤓

# 489
  • София
Надявам се много от тези минуси да са отстранени през лятото и да не трябва и вие да ги изпитате на гърба си.
Ще започна с това, че всеки учител си работеше през каквато платформа му е удобно. Tиймс, вайбър, месинджър, скайп:(. Настъпваше някакъв тотален хаос, докато децата се превключат. Камери не се включваха. Много от по- възрастните учители така и не изявиха желание да се научат да работят “в крак” с новите технологии. Напр. нямаше споделяне на екран с представяне на уроците, лошата връзка водеше до неприятни ситуации като писане на отсъствия на присъстващи в часа деца и т.н. Останах с усещането за “претупана” работа:(
Силно се надявам да са си взели поука. Аз все пак споделям за ДО от 9. клас. В осми е добре, че онлайн уроците са с 5-6 различни учители само.
Успех и дано да не продължи дълго!

# 490
  • В средата на времето
Марти, аз щото съм си оптимист по душа, за това така. Simple Smile
За недостатъците на ДО в Първа- часовете по език рязко намаляха при моя син. Имаше по макс два часа дневно. МП не се появяваше всеки път. Единствено Стаменов не ги изпусна и за момент.

# 491
  • София
Skiorche, в 8 клас хаоса беше същият, въпреки че учителите бяха по - малко. Някои не се справиха с технологиите, а други пък въобще не се появаваха.
Дано  сега вече е по - добре организирано ДО, защото предмети вече са много.

# 492
  • София
Нещастно поколение. Единствената ми утеха е, че всички ще са на едно ниво, т.е. ще се конкурират след време със себеподобни.

# 493
  • София
Аз се учудвам от вашите впечатления от дистанционното обучение - при моя син /10 клас/ си беше на ниво. При всички учители бяха през Teams и почти нямаше пропуски. Даже той ми каза, че по някои предмети учат повече отколкото при присъственото.
От оценките също не се вълнувам особено, защото първо са субективни, второ моят син си е достатъчно отговорен и не го следя. Пък си е и голям вече.
По въпроса с информацията за вируса се раздвоявам кое е по-добре - да знаем какво точно става или не, защото май съм по-спокойна като не знам, пък и малко зависи от мен.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 17:05 от миленка_д

# 494
  • София
Моята беше в 9-ти клас и беше ужас. Само на вайбър почти и рядко в тиймс. Малката беше в зуум през цялото време, реално, в час, а тази година училището  подготви предварително гугъл акаунти, за да ползват предоставените от МОН гугъл класни стаи. Сравнението е ясно. Да сте чули за някаква концепция и подготовка за дистанционно обучение в 1 АЕГ?

Общи условия

Активация на акаунт