1 АЕГ - тема 3

• 68 366
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  • sofia
Наистина е много субективно. Опира и до детето, и до преподавателите, които му се паднат, и до съучениците и сработването с тях.

Подкрепям с две ръце. Никога не може да се обобщава.

# 601
  • София
Наистина е много субективно. Опира и до детето, и до преподавателите, които му се паднат, и до съучениците и сработването с тях.

Подкрепям с две ръце. Никога не може да се обобщава.

Повечето преподаватели по предмети които се преподават на английски, не могат да преподават на чужд език, май не съм чула за изключение, поправете ме ако греша.

# 602
  • sofia
Ако въпросът е към мен, все още не сме на този етап с предметите на чужд език. Но и без това аз не влизам в час и няма как да преценя. Ще оставя преценката на ученика. В днешната система на образование нещата стоят така, че ако нещо не върви, се наваксва у дома. Големи са и има достатъчно информация. Трябва амбиция и усърдие. Иначе нищо не е, каквото беше, дори и спряганите за най-елитни училища.

# 603
  • sofia
За тази ситуаия училището се справя  къде-къде по-добре от другите “по-елитни“ гимназии, защото ДО тази година си беше доста сериозно и не се наблягаше ну само на сухо учене без тестове. Въпроса на кой учител ще попаднеш не седи само тук, а и на всякоа друго място. За дърржавно училище, ако децата са будни и ученолюбиви, средата е повече от приемлива.Не знам защо има всеобщ хейт към Английската, като това е училище на традиции и има атмосферата не на място, където се чувстваш като в затвор, а на такова, където ти е комфортно и не те е срам да зададеш въпрос, защото учителя е завършил преди 40 години. Наблюденията ми са такива, че езикът се учи серозно, но ако бъде пренебрегван, защото повечето деца са го учили преди, нещата не са толкова меки. Наистина ми е интересно поне едно училище, за което се говорят само суперлативи и всичко е излъскано със златна четчица.

# 604
  • София
Ако въпросът е към мен, все още не сме на този етап с предметите на чужд език. Но и без това аз не влизам в час и няма как да преценя. Ще оставя преценката на ученика. В днешната система на образование нещата стоят така, че ако нещо не върви, се наваксва у дома. Големи са и има достатъчно информация. Трябва амбиция и усърдие. Иначе нищо не е, каквото беше, дори и спряганите за най-елитни училища.

Не, въпросът ми е към родителите на по-големите ученици, в 8ми клас и ние бяхме доволни от преподавателя по английски, след това стана страшно.... в 10ти клас преподавател по английски беше Василев, дано да са го махнали след няколко месечна борба от наша страна и да не мъчи друг клас с невероятния си акцент.

# 605
  • София
Nad, имаме обща позната - И.К., чиито син е 10 клас в НЕГ (гимназията, която навремето завърших аз и, в която се надявах да бъде приет синът ми). Наскоро се заприказвахме и разбрах, че за разлика от АЕГ, те не изучават нито един предмет на немски тази година. Не говоря за Leistung -паралелките.
Когато аз бях ученичка там всички предмети се преподаваха на немски и то от германци. Уви, нещата не са същите и затова спрях да съжалявам толкова.
Сега, поне колкото и да е, в АЕГ учат някои предмети на английски и трупат лексика.
Мисля, че с много малки изключения, учителите не са лоши. (По БЕЛ и математика нямам оплаквания. По английски, след смяната на предишния учител, нещата се нормализираха като че ли)
 Мой съученик настоя и двете му деца да учат в АЕГ, при положение, че балът им стигаше и за СМГ. Едното от миналата година вече учи медицина. Сега подготвят и третия им брой за АЕГ. Като всички други училища, и нашето си има трески за дялане.
Догодина ще имам отново седмокласни вълнения и смятам да подредя желанията по същия начин. Моите и двамата не искат да чуят за испански Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 23:51 от Skiorche

# 606
тъкмо щях да казвам, че много кофти неща се чуват и за немската. за испанската разбрах, че са хипер строги. за фег знам, че има и доволни, въпреки всеобщото мнение, че е много западнало. за нгдек също съм чувала хубави неща, наред с негативните. за смг защо да е друга бира, дъщеря ми е там 5-7 клас и не се оплакваме, но не е и нещо специално. знам, че в 1 АЕГ много предмети са на английски, някой беше казал, но не помня. може би има някои пропуски?

# 607
  • София
Какво означава, че в Испанската са хипер строги?

# 608
Буквално. Строги учители.

# 609
  • София
arino, извинявай, ама много странно интерпретираш информацията.
Никой в темата на ФЕГ не ти е казал, че е "много западнало", дори напротив - подчертаха ти, че учителите са изключително взискателни. Като проблем ти изтъкнаха методите на някои от тях.

Всички елитни гимназии си имат и +, и -. Важното е да избереш за детето си онази, която е най-подходяща за детето ти.

# 610
  • София
Буквално. Строги учители.
Бих казала изискващи, но и даващи в преобладаващата част, същевременно и доста човечни. Хипер строги не ми звучи подходящо за повечето.

# 611
санака, човечността не съм я коментирала. не е ставало въпрос. имам предвид строги, изискващи, да.

спунк, неееее не съм написала, че тук някой е казвал, че е западнало. а всеобщото мнение е такова. тук в темата напротив - има много доволни точно. т.е. позитивните мнения са от темата баш. има позитивни и от родители на завършили току що и от такива на осмокласници, а в средните класове са с проблемните учители, но важното е, че се борят срещу това, и то заедно. доколкото тук в темата са писали, иам подобен случай и в 1 аег. за нгдек - и всеобщото мнение и тук в темата има разнопосочни мнения - преди е било добре, после е западнало, а сега си има пак супер доволни хора.

май ще избираме по чисти показатели кой език искам да научи. и освен това извънкласните занимания са голям плюс за дъщеря ми. тук в 1 АЕГ сякаш са най-много, някой в някоя тема ги беше сравнил с тези в американския колеж, аз не че ги знам тях, но един вид, че са много и разностранни - и най-важното: активни. виждам и през сайта, има активност. е, театралната школа няма, но то в тези ковид времена. btw, театралната школа през всички години 8-12 клас ли е?

разбрах, че  ще има пак "отворени врати" - в кавички, де - но ще има нещо. не презентация, като мин.г., но някакво видео май. така поне малко ще успее да се усети духа, надявам се.

# 612
  • София
тъкмо щях да казвам, че много кофти неща се чуват и за немската. за испанската разбрах, че са хипер строги. за фег знам, че има и доволни, въпреки всеобщото мнение, че е много западнало. за нгдек също съм чувала хубави неща, наред с негативните. за смг защо да е друга бира, дъщеря ми е там 5-7 клас и не се оплакваме, но не е и нещо специално. знам, че в 1 АЕГ много предмети са на английски, някой беше казал, но не помня. може би има някои пропуски?

в едно изречение успяхте да свържете всички стари, мухлясали шаблони и митове, браво!

какви са тия глупости, че във ФЕГ е много западнало?

# 613
Еми... шаблон! Simple Smile

# 614
  • София
Всяка година около НВО задължително започват подобни коментари. Обичайно най-високобаловите гимназии се оказват са най-западнали и около 99% от учениците там разбира се са наркомани.

Общи условия

Активация на акаунт