1 АЕГ - тема 3

• 68 360
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • sofia
Добро утро! Бихте ли споделили впечатления от интензивния курс по френски при Коларска, който провежда традиционно в началото на септември? И изобщо ако някой може да сподели опит с този преподавател, ще бъда благодарна.😊

# 616
  • София
Всяка година около НВО задължително започват подобни коментари. Обичайно най-високобаловите гимназии се оказват са най-западнали и около 99% от учениците там разбира се са наркомани.

А, не обобщавай така..СМГ според легендите във форума е царството на алкохолиците, 9 ФЕГ и 1 АЕГ - на наркоманите, НЕГ - на чалгарите и вандалите. Но във всичките е  зле, западнало е..Stuck Out Tongue

Разбира се,  Скиорче, че училищата са много различни от някога и определено разликата не е в положителна посока. Но на фона на цялостната картина в образованието ни, пак тези  изброените западнали и още няколко такива  с недефиниран , във форума поне, конкретен негатив по отношение на алкохол, дрога, чалга и вандализъм продължават да са най-предпочитаните места след 7 клас Wink И  съответно да са в челото на финала в 12 клас според ДЗИ.

# 617
  • София
Ясно, нашето семейство целокупно е горе на черешата. 😂

# 618
Аз от форума чувам хубавите неща, предимно, да ви кажа.

# 619
  • София
Не знам за форума, но племенника след Испанската е изкарал 5,75 на матурата по Литература и 5,95 по Биология. Щерката едва ли ще се размине без уроци след 2г.
Бяхме два поредни дни на бал на Испанската и Английската, на Испанската беше супер, нормални деца и нормално весело държане, на Английската беше странно, едни надувки с големите автомобили надули чалга, излезли от прозорците, разликата в децата беше много очевидна.

# 620
  • София
Миналата година средният успех на Испанската от ДЗИ е с 0,03 пункта над 1 АЕГ. Не мисля, че е съществена разлика. То първите десет гимназии се вместват в 0,42 диапазон.
И не зная как пък са толкова различни децата, като извън училище компаниите им са смесени. И синът ми, и дъщеря ми имат близки приятели и в НПМГ, и в Испанската, и във Втора АЕГ, и в 133, и в 18...

# 621
  • София
Nad_Tab,
аз пък мисля, че точно по БЕЛ нямат шанс да изкарат лоша оценка на матурата с преподавател като г- жа Даскалова.
За простотиите по баловете даже не ми се говори. Има някаква мода да се викат и цигански оркестри с тъпани в двора на училището, да се хвърлят цветни димки или да се пилят гуми пред Александър Невски.
Ако ще е такова нивото и средата, синът ми сам ще реши да пропусне тази “незабравима” вечер. Аз пък бях на такива балове - детето каза, че няма да се съгласи родителите да платят 280 лв. за ресторант, за да слуша цяла вечер чалга и да изкара няколко часа с неприятните си съученици:))). (22-ро училище).
Беше си спретнала купон с роднини и приятели и каза, че това я прави щастлива.
Не мога да разбера къде е ролята на директора и учителите покрай тези изцепки...No Mouth

# 622
  • София
Nad_Tab,
аз пък мисля, че точно по БЕЛ нямат шанс да изкарат лоша оценка на матурата с преподавател като г- жа Даскалова.

Дано да е така, май ще го видим съвсем скоро след матурата за 10 клас.

Обратната връзка която имам е, че са взели по-малко от половината от материала за матурите.

# 623
  • столицата
Скиорче, абитуриентите са пълнолетни. Ако не са в двора на училището, директорът и учителите едва ли имат думата. А и както отбеляза един полицай, охраняващ 12-класниците на катедралата Ал. Невски:"Къде са родителите им, да ги видят?"

# 624
  • София
Добро утро! Бихте ли споделили впечатления от интензивния курс по френски при Коларска, който провежда традиционно в началото на септември? И изобщо ако някой може да сподели опит с този преподавател, ще бъда благодарна.😊

Курсът е полезен за деца, които до сега не са се сблъсквали с ФЕ. Моят син ходеше с удоволствие и за двете седмици положи основите на езика.
В началото на учебната година, когато бяха ПО учеха стабилно, но като минаха ДО, нещо не се получаваше с обучението, въпреки че госпожата се стараеше. Според моя син почти нищо не са научили.
Иначе учителката е готина.

# 625
  • sofia
Марти, благодаря много! Дилемата ни е между този курс и интензивен летен курс във Френския институт. Започваме от абсолютната нула😊

# 626
  • София
Определено ФКИ, ако имате възможност и ако искате да го научи на по-високо ниво.
Вторият език е с малко часове. Какъвто и да е преподавателят, няма как да се напредне много.

# 627
  • София
Определено ФКИ, ако имате възможност и ако искате да го научи на по-високо ниво.
Вторият език е с малко часове. Какъвто и да е преподавателят, няма как да се напредне много.

Не съм съгласна. По испански учителите са невероятни и нивото е много добро. Часовете в 11 и 12 клас са доста и ще стигнат ниво В1 по втория език, от което могат да надграждат и сами.

# 628
  • София
Аз имах предвид В2 в края на 12 клас, за да се ползва за университет. Трудничко е, но не е непостижимо.
Френският е много по-труден за учене от английския. Нямам представа как стоят нещата с испанския.

Само да обърна внимание, че курсът в института е два месеца и малко.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 21:47 от Спунк

# 629
  • София
Скиорче, абитуриентите са пълнолетни. Ако не са в двора на училището, директорът и учителите едва ли имат думата. А и както отбеляза един полицай, охраняващ 12-класниците на катедралата Ал. Невски:"Къде са родителите им, да ги видят?"
Разбрах, че циганските  оркестри се вихрят в дворовете. Защо това се толерира от директорите?
Отделно аз, ако съм преподавател или директор, поканен от учениците на бал, ще си тръгна демонстративно при първата пусната чалга, като преди това ще взема микрофона и на всеослушание ще им кажа всичко, което си мисля (и за родителите им). Не че ще се трогнат много...Но, ако това е бъдещият ни елит, по-добре да си изпратя децата далеч от родната действителност.
Nad_Tab, разбрах днес, че препускат през материала, за да вземат всичко преди матурата. Не е ОК. Ако знаех, щях да я попитам на родителската онзи ден за причината.

Общи условия

Активация на акаунт