1 АЕГ - тема 3

• 68 332
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Каквото и да си говорим, Марти-парти е голямо недоразумение в 1АЕГ. Писала съм назад в темата за впечатленията ми от него. Просто децата почти нищо няма да научат от него, но добрата новина е, че класните в 8-ми клас са достатъчно опитни и добри, за да не се отрази по никакъв начин “компетентната” намеса в обучението на Мартин Петков.
В горните класове нещата са си ОК. Имахме един неподходящ учител в първи срок на десети клас, който след негодуването на деца и родители беше сменен.

# 721
  • София-Младост
arino
Беше С1 по времето на дъщеря ми преди 4 години...после нещо смениха учебните планове.

# 722
скиорче, т.е. това не е основният учител по английски за 8 клас на някоя паралелка, така ли? (чела съм из темата за марти-парти, но не съм се впечатлила, може би точно защото не е водещ учител)

ала-бала, мерси!
а някой от сега завършващите, въпреки снижените изисквания за езика може ли да сподели впечатление реално сертификат С1 ли се явяват и успяват децата в 11-12 клас? (много ми е странно да учиш езикова и да не излезеш с адвансд, що за логика е вкарана тук?!)

# 723
  • София
Моето дете още не се е явявало за сертификат, но смятам, че без проблем ще покрие  С1. Сега завърши 10 клас.

Марти-парти не беше основен учител, но пак често им преподаваше в 8-ми клас. Но, пак казвам, моята не е казала лоша дума за него. За разлика от онова недоразумение, дето им преподаваше тази година и го махнаха, забравих му името даже.

# 724
значи поне имат реакции.

# 725
  • София
Марти - Парти преподава по английска граматика, като часовете на седмица са по един блок, така че това не е основния учител. Основният учител (в повечето случаи на 8 клас са и класни ръководители учителите по АЕ), той е този с който имат най - много часове и учат най - много АЕ. Ако имат някакви пропуски по английска граматика те се запълват в тези часове.
Така, че спокойно момичета. Децата няма да бъдат ощетени.

# 726
Нищо му няма на Марти-Парти, млад учител, прилича даже на ученик, скъсява дистанцията, но и доста реже и пише и ниски оценки.
Дъщеря ми го харесваше и го цитираше за някои граматични правила у дома, често сме разисквали.
Основните учители по АЕ са много добри, децата ще научат страшно много в 8 клас, не се притеснявайте. Моята сега завърши 8 клас и се яви на състезанието на Лонгман - 2 кръг и покри изискванията за А 2, но каза, че съжалява и е трябвало да запише В 1, защото това и било много лесно.
Мисълта ми е, че децата завършват 8 клас със знания за В 1, а до 12 клас съвсем спокойно и до С 1. Който учи има възможността да достигне и proficiency.
Естествено, винаги ще има и такива, които няма да научат много, въпрос на мотивация е. Това не значи, че училището е лошо. По мое мнение ЕГ в София до една са добри, езикът се научава добре, децата имат високи резултати и на матурите по БЕЛ, както се вижда.

# 727
.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:02 от DayInMay

# 728
  • София
Когато с малкото дете избирахме гимназия, ми се удаде удобен случай да говоря с директорката. Тя ме увери, че завършващите по новата програма ще излязат със същото ниво. Всичко ще бъде компенсирано с разните СИП, ИУЧ и пр.

Дами, нека някой друг поеме темите, а аз ще надничам с добро чувство.

# 729
Има ли школа по мат още от 8 клас в училището?

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 11:15 от arino

# 730
Разбира се, че така я наричат. Особено тези, които не са с достатъчен бал за нея.
Не се връзвайте.

# 731
Имах нужда да споделя, защото наистина се издразних. И ме дразни дори това да виси в публичното пространство и го и изтрих. Благодаря за успокоението Simple Smile Фазата на колебание нгдек-1аег в момента ни е много голяма.

Освен въпроса за школата по мат (май имаше такава), да питам нали имаше чужбинско пътуване поне след 8 клас? стига да не е корона-време де.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:05 от arino

# 732
Здравейте,
Записах дъщеря ми АЕ/РЕ, приета като първо желание. В документите имаше въпрос от какво се интересува детето. Клубовете по интереси от кой клас е възможно да се посещават?

# 733
От 8ми. Добре дошли. Simple Smile

# 734
И дъщеря ми е записана - с испански - много сме щастливи 🍀

Общи условия

Активация на акаунт