Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 379
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Аз ги харесвах тези справки с анализи след края на всеки срок. Даже мислех да ги пазя “за поколенията”, т.е. да ги четем след години. Ще е жалко, ако това се е променило. Всъщност след такава справка наистина за половината родителската среща става ненужна.
Пазих, пазих и при преместването... не мога да ги открия Head Band поне по половин страница по предмет бяха (разпечатваха ни ги в 8 и 9 клас), само от един учител еднократно имаше някаква обща информация какво учат и само едно изречение лично за него.
Скрит текст:
В девети клас имаше едно, което изключително много ме впечатли... след един файнъл по дисциплина по която постоянно се движеше между 91 и 92% "На файнъла видях това, което бях сигурен, че той може и само чаках да ни го покаже!" (98,8) и после подробно описание на работата му през срока... Изключително мотивиращо подейства на младежа, защото неговата първа реплика като видя резултата беше "Аууу, надскочил съм себе си!" Wink

Файнълите им ги дават да си ги разгледат и обикновено на тях има писмени коментари. Някои учители държаха, като им ги връщат лично, да има индивидуално време да коментират... Файнълите не са се прибирали до вкъщи, тестове също нямам спомени... Но винаги всеки има време и възможност да си прегледам писмената работа.

# 616
  • София
За мен родителските срещи бяха едно от най-приятните неща по времето, по което големият ми син беше в АК. Потапяш се в атмосферата, в която са децата по цял ден. Общуваш си с техните преподаватели, които са повечето много приятни хора. Но - всичко с мярка Wink Нямам спомен да е имало такова висене и опашки (освен две изключения - физика в 9-ти клас и философия в 11-ти), нито за такова дълго стоене на един родител при някой учител. (Но аз обикновено ходех при 4-5 преподаватели изборно, не повече. ) Струва ми се, че щом има такъв проблем сега, трябва да се обърне внимание на Ръководството и да се вземат мерки.

# 617
Коментар в седмокласната тема:
“Номер 416 от днес.”

# 618
  • София
Минутка за малко личен, макар и отминал отдавна фук, но мисля ще е интересен пример какво "дава" Колежа - днес фейсът ми припомни, че на таз дата преди шест години моят тогава деветокласник е предал следното стихотворение за домашно по английски:

Скрит текст:
Домашно по английски: поема на тема "Memories of a Jew who survived a concentration camp":

Vanishing Memories

The anguish, how can I forget?

The memories, I often get
of bitter pain and times of suffer,
they make me cry and get upset
about my life when it was rougher!
Once, our bodies were a shell
Inside was shallow, will was taken,
Daily life was death and hell,
Our souls – abandoned and forsaken.
Family was left behind,
It only mattered to survive,
Feelings withered and declined,
Just the will to stay alive.
The memories of thirst and hunger
Through the marches of our death
We weren’t people, we were just a number
Corpses, taking final breath.
We lost desire for our lives,
Every person was a goner,
And even if one survives,
He would go through more horror.
The memories left a scar,
We survived the hardship, yet,
Our happiness was still so far,
Our death, we almost met.

The anguish, how can I forget?

Който ме е чел, знае колко рИвях и рИвЪ, че е голям мързел и все не учеше (в коментарите под поста съм писала, че едвам е вързал 5 за срока Grin ), ама дори на такива патологии училището успява да запали интереса и да ги научи на много неща извън лексиката и граматиката. Затова го харесвам много повече, отколкото ме дразнят недостатъците. И смятам, че, ако ги има налични, си заслужава парите напълно.

# 619
Абе човек, това синът ти ли го е писал?! Ако е негово, той е истински поет! И на английски... думи нямам. Според мен насърчи го да пише, той е млад и дори и хляба си може да вади с това, в смисъл сценарии, разкази, а защо не и пиеси в стихове. Талантът е безспорен.

# 620
  • София
Това е най-мелосичната поема на английски, която съм чувала.
Добре де, една от най-мелодичните 😊

# 621
  • София
Регистрационният номер на кандидата е:    510

от 25.02.2020 16:12

# 622
  • София
Т.е. тенденцията е към 50 деца на ден, а? Петък ли е крайният срок?

# 623
  • софия
Т.е. тенденцията е към 50 деца на ден, а? Петък ли е крайният срок?
За последните 24 часа са 100 деца

# 624
Ако Колежът ги учи така да пишат, направо се скривам аз с мойте стихове, дет съм ги писал в други теми... макар че при сина на Миленита това за мен е вродена дарба, ярък талант, но на английски наистина са го научили. Аз не мога нито един стих да напиша на чужд език, дори на руски, който владея изключително добре, нито пък на английски. Това творение, от деветокласник, е невероятно и изумително. Разбирам малко от поезия и затова твърдо го казвам.

# 625
Ние от 24ти сме 440 номер. Значи, да, почти 100 деца за последните 24ч

# 626
Разбрах, че поради липса на талони за търкане организирате черно тото, ето моето залагане: 599
Беше ми любопитно и това са данни от миналата година и тази. Тази година 9% по-малко кандидати.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 00:07 от hopla

# 627
Разбрах, че поради липса на талони за търкане организирате черно тото, ето моето залагане: 599
Беше ми любопитно и това са данни от миналата година и тази. Тази година 9% по-малко кандидати и има 10% повече прием.

Ако до днес са 510, едва ли до 28ми ще са 599 😉 Поне така си мисля аз!

# 628
  • София
Е няма да са, 598 ще са, аз казах вече 😜😂

# 629
Броят на приетите не е увеличен!
Само броят на първоначално поканените е нагоре.
Това не означава прием на 10% повече.
Опитът им с поканените резерви явно е причина да качат броя на първоначално поканените. Просто резервите няма да чакат.
Нали не бъркам, че и мин год са приемали 180 ученик, че вече почнах да се чудя дали не бъркам

Общи условия

Активация на акаунт