Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 410
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Има. Ама се иска и желание от родителя. Аз искрено си признавам, че не бих се свързала поединично.

Ежко, прозвуча доста саркастично, още повече, че имаме такава майка, макар и не точно от Шумен. И понеже РС не беше в петък-събота, тази майка не дойде на нея.

# 601
  • София
Русалке, така както ме цитираш и после си коментираш, излиза, че аз съм направила някакво сравнение между ДУ и ЧУ, в частност колежа. Два пъти при това.

Това, което описваш, е пълен аналог, като при вас е работело по-добре отколото тук, защото в АК (засега) времето не е лимитирано.

# 602
  • софия
Айде сега, интерпретации всякакви.
Хиляда процента съм сигурна, че който има известни притеснения, ще намери начин за връзка. Другото е оправдания.
Познавам родители, които дори не ходят на р. с. И това по никакъв начин не е фатално. По-скоро не разбирам родителя, който е чакал 3 месеца за р. с за да стовсри изведнъж проблеми като за 20 мин разговор. За мен даже и 10 мин са много, но добре, хайде като максимум бива. Моите срещи са били 2минутни, с някои и по-кратки.
Мария има си начини, измислено е.

# 603
Има. Ама се иска и желание от родителя. Аз искрено си признавам, че не бих се свързала поединично.

Ежко, прозвуча доста саркастично, още повече, че имаме такава майка, макар и не точно от Шумен. И понеже РС не беше в петък-събота, тази майка не дойде на нея.
Знам, Шарки. И не беше сарказъм.
При телефонните разговори има един куп проблеми. От спазването на поверителност до превода от английски.
И нека приемем, че не всички хора са супер оправни.

# 604
  • софия
Бях пропуснала поста на Русалката, втория. Всичко вървеше добре до момента с почукването на някой си родител от вън. Да бе да. Ами ако наистина ми е важно! Освен това ако такива срещи са били оганизирани толкова често, то какво толкова се обсъжда на тях, та при такава честота пак да има натрупване предполагащо нервни почуквания!?
Истината е, че опре ли се до индивид, нищо не може да се направи. Все ще има някой да потропне, друг пък  да задържи.... и просто не си представям как институцията ще се намеси да каже че някой е невъзпитан и стои дълго, вместо, че е загрижен за детето си. Но тук вече нещата опират до манталитет.

# 605
  • София
Амели, що не кажеш, че е същото, даже и по-хубаво,  Simple Smile и да сложим точка на спора.

# 606
  • софия
Амели, що не кажеш, че е същото, даже и по-хубаво,  Simple Smile и да сложим точка на спора.
Малко се обърках за кое да го кажа, но ако ще помогна:

Същото е, даже е по-хубаво!

# 607
  • София
Ще се получи малко офтопик, макар да е релевантно: на едно обучение имахме 2 часа вечерта за самоподготовка в група от 8 души. Един от тях беше много възрастен гватемалец, който преповтаряше въпросите, очевидно не разбрал най-основното, и искаше ние да му обясним. Е, вместо да си обсъдим всичките теми от списъка за днея, загубихме два часа да му обясняваме елементарни неща. Тогава си дадох сметка, че начинът никой да не е ощетен, е да си поставим сами правила и да контролираме спазването им, в моя пример - да определим право на не повече от 10 минути на човек, което да контролираме с таймер на смартфон.

# 608
Голяма драма се заформи😜. Мисля, че решението с опашките е изцяло в ръцете на родителит: просто да се съобразяваме , че има още хора , които чакат. Предния ден , преди РС получихме информация за 1срок, където всеки учител беше написал достатъчно инфо за детето. Стъпвайки на това не са нужни повече от 5 мин.

# 609
  • София
На РС в четвъртък влезнах само при тези учители, за които тези 1-2 изречения по предмет не ми се сториха достатъчно информативни. Между другото, не ми направи добро впечатление липсата на детайлни коментари за децата по всеки предмет, както  имаше предходни години в Енгрейд.

# 610
  • София
5мин на дете са утопично 12 деца за час, за 100 деца във випуск това означава 8 часа.

# 611
Svee, не всички деца са при един преподавател,а 5 мин е максимум време според мен. На мен ми отне не повече от 2 мин. при преподавател

# 612
5 -7 минути е истината. Другото са глезотии за гватемалци.
 И нали не ходят 100% родители на РС.

# 613
  • София
Призма, извинявай, наистина изглежда така сякаш обобщението как е в ДУ е твое. Вечерта ще редактирам, че сега съм на тел.
Амели, неслучайно написах бойни дами и господа..Но тяхното поведение няма общо с организацията на срещите. Такива индивиди има навсякъде. От друга страна какво значи, да бе, да, ами ако ми е важно..На онези навън също им е важно.Ако човек има нужда да говори по-дълго време с учител, следва да намери друг вариант, а не да бави чакащите..С което не оправдавам чукането, разбира се.Но не намирам за редно и твоето обяснение за прекалено заседяване вътре....

# 614
  • В офиса
Аз ги харесвах тези справки с анализи след края на всеки срок. Даже мислех да ги пазя “за поколенията”, т.е. да ги четем след години. Ще е жалко, ако това се е променило. Всъщност след такава справка наистина за половината родителската среща става ненужна.

Общи условия

Активация на акаунт