Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 432
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Ще кажете, че съм луда, но вкъщи правим анализ на всяка грешка, дори и 6 да има на съответното контролно. Целта на контролните е да се прави системна проверка и ако се хване пропуск, да се отстрани. За мен е изключително важно да се върне контролното на ученика, той вкъщи да си го разгледа на спокойствие и да си направи изводите. Изобщо не говоря за подпис от родител, ЕД си ни известява, нито пък е нужно родителят да е в час с всичко, което учат. Ако детето потърси помощ от мен, правя каквото мога, но в общия случай тя сама си прави анализа. Нашите учители най-накрая приеха, че в Наредба 11 пише, че трябва да връщат и вече или връщат, или разрешават да си снимаш контролното. Но има единици, които не могат или не желаят да проумеят, че връщането на контролно помага на съвестно дете, с тях няма оправия.

# 571
  • София
"I will not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will let it pass through me.
When the fear has gone,
there shall be nothing.
Only I will remain."

И това каква връзка има с предшестващия го пост на Антеа и с конкретния страх на Шарки? Освен думичката "страх". Laughing

# 572
  • София
Може ли да не ползване съкращението ЕД? Значи Еректилна Дисфункция и всеки път ме напушва смях, като го прочета.

А се страхувам само аз (страх и от личен опит), малкият хич не се стряска от нищо. Категорично е решил, че някаква си оценка няма да му отравя настроението и те така.

# 573
А как казвате на Електронен дневник в АК? Защото примерно Школо си е един програмен продукт, т.е. има продуктово позициониране Simple Smile

# 574
  • София
Gradelink е за оценките и коментарите на учителите. Организационната част се намира в Engage.

# 575
  • В офиса
Всъщност всяко съкращение следва да се разбира в контекста на употребата му. АК открай време е нищо освен автомат Калашников.

# 576
Сега никой не дава информация пред всички родители, дори и в ДУ.
Дават и още как! (Две деца имам в момента в ДУ - начален и гимназиален курс)

# 577
Преместихте темата нещо?
Че защо пък да не дават инфо в ДУ. Редно е да знаеш Пешко що за човече е. И да видиш родителското тяло в целия му блясък.

# 578
  • София
Всъщност всяко съкращение следва да се разбира в контекста на употребата му. АК открай време е нищо освен автомат Калашников.
То съкрашението е АКС, не АК. Съкрашението на Калашников е АК47.

# 579
Много е странно в тази тема. То и онази на смг е същото, де. Когато някой каже някакъв недостатък, който е елементарен и поправим с прост сигнал до отговорника и това е начинът да се предотврати, тук стават драми. Майката просто написа какво не й харесва и попита към кого да се обърне. А тук стана караница и възцари някакво негативно усещане. Как е по-лоша организацията в ду, как е било едно време, да не ползваме съкращения, които са еднозначни в контекста и се използват от над година... Ми всяка институция си има недостатъци. Недостатъците се борят със сигнали. Дори институцията би била благодарна на сигнал (поне аз бих желала обратна връзка от клиентите си), за да изчисти преодолим негатив. Какво пък толкова стана, че на някого нещо му се видя, че може да бъде по-добре организирано?

# 580
  • София
Точно в случая с РС трябва едно доста голямо-обхватно проучване, за да се потвърди, че една по-различна организация би била по-оптимална. Що се отнася до недостатъците и сигналите, това се прави.

А и Амели съвсем коректно отговори към кого да се насочи оплакване от начина на организация на РС.

# 581
Скрит текст:
Много е странно в тази тема. То и онази на смг е същото, де. Когато някой каже някакъв недостатък, който е елементарен и поправим с прост сигнал до отговорника и това е начинът да се предотврати, тук стават драми. Майката просто написа какво не й харесва и попита към кого да се обърне. А тук стана караница и възцари някакво негативно усещане. Как е по-лоша организацията в ду, как е било едно време, да не ползваме съкращения, които са еднозначни в контекста и се използват от над година... Ми всяка институция си има недостатъци. Недостатъците се борят със сигнали. Дори институцията би била благодарна на сигнал (поне аз бих желала обратна връзка от клиентите си), за да изчисти преодолим негатив. Какво пък толкова стана, че на някого нещо му се видя, че може да бъде по-добре организирано?
Мария,
Имаше проблем с провеждането на последната родителска среща. Един ден не стига за всички в сегашния формат.
Този проблем е повдигнат и вероятно ще бъде решен.
Опашките пред математика и БЕЛ са дълги и при провеждане в два дена.
Не мисля, че този проблем е лесен за решаване без промяна на формата. А както и други родители писаха, предпочитам да чакам пред алтернативата за побългаряване на родителските срещи.
ПС Недостатъците​ се борят не със сигнали, а с конструктивни предложения.
Не виждам какво бих могъл да предложа, което да подобри ситуацията.

# 582
  • софия
Не съм съгласна, че проблемите се борят с предложения. Според мен се борят точно със сигнали. Най-общо казано е невъзможно да бъде поправено нещо за което няма идея, че трябва да се поправя. Сигналът е първата крачка, а пък дали е основстелен или не и съответно какви мерки трябва и дали да бъдат предпиети е съвсем отделно нещо.
Едно е сигурно -начина по който се коментира възникнала ситуация с управлението  на колежа е повече от добра, разбира се през моя поглед.
Няй-сигурния начин за старт на промяна е информацията. Изпитвате определен дискомфорт-има достатъчно начини за коментар и връзка.

# 583
Два аргумента против мнението ти, Амели.
Ако не помислиш как искаш проблемът да бъде решен и не кажеш какво искаш, решението може да не ти хареса. Че даже може да се окаже по-лошо от проблема.

Ако не участваш в решаването на проблема, комуникацията се свежда до транзакционния модел "дете-родител": "пищя, щото има ох. Направи нещо веднага" или "оправяй си бакиите и не ме занимавай". Това вместо равнопоставения модел "възрастен-възрастен": "заедно решаваме общия проблем".

# 584
  • София

Ако не участваш в решаването на проблема, комуникацията се свежда до...
Демагогия...

Общи условия

Активация на акаунт