Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 018
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сигурно са отчели масовото записване за изпита от СМГ-ци и съответно си вадят повече деца, които ще са приети, но няма да се запишат.

# 631
А, да, изтрих си това за 10% повече прием..
А иначе - червената е от миналата година, синята е от тази и са почти успоредни и би трябвало да иде там някъде около 600 +/-15.
Какво става ако поканят 220 и искат да се запишат 220, а приемът е 180? Първите печелят ли и до кога е срокът за записване? Т.е. става ли да се изчака и НВО, за да се реши в кое училище да се запише или е късно?

# 632
Какво става ако поканят 220 и искат да се запишат 220, а приемът е 180? Първите печелят ли и до кога е срокът за записване? Т.е. става ли да се изчака и НВО, за да се реши в кое училище да се запише или е късно?
Записват всички от поканените, които подадат документи. Теоретически могат да запишат и всичките 220. Канят още от следващите по изпитен резултат, ако от поканените се запишат по-малко от 180, но вече без да разделят момичета от момчета.
Срокът за записване на първоначално поканените е до малко след първото класиране в ДУ. Поканен, но незаписал се в срока на поканата, губи право да се записва през текущата година.

# 633
Имам спомен, че преди години, когато записвах малката щерка, имаше значение в срока за записване дали си кандидатствал и одобрен за финансова помощ или не, като за одобрените , а дали не беше изобщо за кандидатствалите,  срока бе малко след първо класиране на НВО, а за останалите - след 2-ро класиране.
Всъщност после ми казаха, че Колежа не се води по сроковете на НВО но все пак през годините винаги кандидатстващите колежани са имали възможност за избор, доколкото си спомням.
За разлика от други ЧУ, които прибират капарото далеч преди НВО сроковете и ако после приемат детето и иска да продължи в друга гимназия, гориш с него.
Но, за  българският честен частник това си е просто бизнес, дет се вика, нищо лично...
Дано и тази година има време да се вземе информирано решение.
Сроковете се обявяват заедно с резултатите.

# 634
  • Sofia
Сигурно са отчели масовото записване за изпита от СМГ-ци и съответно си вадят повече деца, които ще са приети, но няма да се запишат.

SatisfiedYum

# 635
  • софия

SatisfiedYum
Така е, това е известно. Същевременно преди няколко години за първи път не поканиха резерви, което навежда на мисълта, че на са толкова много отказалите. Това явно им позволява да си помислят за увеличаване на бройката, както и направиха от следващата година.

# 636

SatisfiedYum
Така е, това е известно. Същевременно преди няколко години за първи път не поканиха резерви, което навежда на мисълта, че на са толкова много отказалите. Това явно им позволява да си помислят за увеличаване на бройката, както и направиха от следващата година.
Точно тогава имаше нещо сгрешено по математика в НВО и част от "ей така само пробвам" може да не са успели в СМГ (критичните 1-2 утроени точки от НВО за класирането), та май този набор имахме уникално висок процент за записали се кандидати от СМГ... Така ми се струва на мен де Wink

# 637
# 638
  • софия
Ееееее, Ежко, от Мосфилм не обичат да ги показват по американски теми 😂😂😂
Ще си истана непросветена...

# 639
  • Отвъд алеята зад шкафа
Миналата година имаше ли поканени резерви?

# 640
Амели, на мен ми се отвори линка на Ежко.

# 641
Миналата година имаше ли поканени резерви?
Да, по спомен бяха доста.
От сайта на колежа, към 12 юли 2019 са имали 17 незаети бройки.
https://acs.bg/bg/news/admission-exam-2019/

# 642
  • София
Вчера в 14 ч. сме рег. номер 607.

# 643
3 деца за място ще е борбата.

# 644
  • София
Тази сутрин номер 632 на познато дете.

Общи условия

Активация на акаунт