Помощ! Конденз! Какъв обезвлажнител? - тема 2

 • 10 025
 • 108
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 42 107
Точно печките горят кислород и е възможно ако коминът не тегли добре да изпуснат и въглероден диоксид, а даже и въглероден монооксид, което вече е много опасно. Има отровени семейства от печки. Вярно, много рядко се случва, ама все пак едно проветряване преди сън си е здравословна работа.

# 31
 • Мнения: 2 934
Слава богу в нашата кооперация никой не се топли на дърва, ама наоколо съседите.

# 32
 • Мнения: 42 107
Слава богу в нашата кооперация никой не се топли на дърва, ама наоколо съседите.

Това е кофти, защото компрометира проветряването.

# 33
 • Варна, България
 • Мнения: 742
Моля за мнение за този влагоабсорбатор в reno.bg - има функция за сушене на дрехи, както и филтър за прах, мощен 24 л./ден.
Имаме конденз особено в коридора и спалнята, вън вали, вътре конденз и мухъл.
Някой дали може да сподели мнение

# 34
 • Мнения: 596
Проветряваме редовно (но сме във Варна, близо до морето, навън влажността е немного по-ниска), направихме изолации на стените, отвън и отвътре, имаме сушилня и не сушим дрехи вътре (освен на радиатора в кухнята, но точно в това помещение нямаме проблем с влагата).

Не знам как я докарваме тази влага... много харесвам мястото, на което живеем, апартамента също, но, заради влагата и мухъла, понякога ми иска да се преместим другаде...
Посъветвайте се със специалист за стъклопакета - ако има добра изолация, жилището става като херметическа тенджера и тогава при неподходящ стъклопакет температурната разлика отива в стъклата и се получават идеални условия за конденз. Аз също съм близо до морето в една и съща сграда(еднаква изолация) при нас няма грам влага с троен стъклопакет, съседите под нас втори влагоабсорбатор сменят, и дума не искат да чуят да си сменят двойния стъклопакет с троен.

# 35
 • Мнения: 432
Здравейте,

Виждам, че темата е обширна и доста мнения са дадени.

Купих за вкъщи този влагоабсорбатор:
https://m.emag.bg/vlagoabsorbator-alecoair-d12-home-12-l-24ch-su … ome/pd/DMSC9QBBM/

Тъкмо го програмирах, но се чудя как е правилно и има няколко въпроса.

Настроих го на 55 процента влажност, автоматичен режим, първа от две степени и го поставих в холокухнята, където едната външна стена зад дивана е постоянно мокра, а в ъглите на кухнята до прозореца избива мухъл. На този режим ще работи и в момента, в който достигне тази влажност би трябвало да се изключва, в момента я е достигнал, но вентилаторът си работи, нямам идея защо? Има и втора опция сушене на дрехи, която работи на втората висока степен. Мислите ли, че ако през нощта го включвам да работи на нея и ще изсмуче влагата от стените по-бързо? Честно казано очаквах да видя доста голям процент влага в момента на включване, но беше в нормите, тогава защо е мокра, няма ли оправия?

Греем се на газ и поддържаме температура 20-21 градуса в къща. В мазето понякога тече вода като вали. Нямам възможност да изолирам външно цяла къща във всеки случай.

Също имате ли представа колко ток харчи такъв уред? Благодаря предварително!

# 36
 • Мнения: 11 911
Стената е мокра, защото е много студена и върху нея кондензира топлият въздух, който за разлика от студения е по-влажен.
Виж на етикета колко киловата на час харчи.
Ето му показателите (най-долу):

https://alecoair.ro/dezumidificator-casnic/d12-home

# 37
 • Мнения: 8
Интересно. Нашата от дограма духа а пак си има мухъл зимно време. В едната стая има климатик а в другата конвектор без вентилатор. Май дограмата не е хубава щом върви течение от нея. Тя се отваря нагоре, но дори като е напълно затворена сякаш върви течение от самите стъкла.
Май е двоен стъклопакет. Не знаех, че има значение това! Според вас термо бои против мухъл вършат ли работа? Терошилти и други подобни по-евтини?

# 38
 • Сливен
 • Мнения: 4 087
при нас поне не вършат,дори имаше обратния ефект,стената където беше нанесана боята,направо текна,преди се усещаше влажна на моменти,а след нанасянето на боята,което стана лятото,т.е. имаше доволно време да изсъхне.Зимата течаха струйки и пак изби мухъл.

# 39
 • Мнения: 610
Здравейте,
Насочила съм се към закупуване на обезвлажнител, тъй като в апартамента имаме влага + ако сложим пране вътре и става ужас. Имам 2 спални по 15 квадрата и  дневна 30 квадрата. Харесала съм Ariston Deos 11 и Gorenje D16M. Въобще не знам какво да гледам и дали тези влагоуловители са добри, тъй че бих била благодарна да получа съвети за тези марки  , като приемам и други предложения.
Благодаря

# 40
 • Мнения: 6 433
Ние ползваме на Ронсон един модел - черен цвят с резервоар 6.5л. Много съм доволна от него. Взехме го защото през есента, зимата и пролетта отвътре по външната стена на стаята направо се стичат струйки вода от конденза и с години имаше мухъл по тази стена. Бърсане, почистване не помагаха. Слагах от тези обезвлажнителите за гардероби между стената и дивана - не помагаше. През лятото почистих стената и въпреки, че беше лято веднага почнахме да ползваме обезвлажнителя. Имаше дни през лятото когато влажността беше голяма. Включвах го всеки ден докато я намали до нормална. Има цветни индикатори за нормална (до 51%), висока (до 69%) и много висока влажност. Сега е включен непрекъснато и е нагласен сам да се изключва при нормална 50% влажност. Грубо тази стая е 30 кв. м., но в характеристиките на уреда пишеше, че има капацитет да обезвлажнява до 100 кв. м. ако си спомням добре. До момента въпреки влагата навън и конденза по стените няма ново развитие на мухъл. Когато купувахме обезвлажнителя беше на цената на Горенето което сте посочила. Горене имат същия модел, но D20М с малка разлика в цената, но обезвлажнява по-голяма площ за единица време според характеристиките.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 13:49 от Рори72

# 41
 • Козлодуй
 • Мнения: 5 316
В момента в Лидл има голям обезвлажнител Simple Smile

# 42
 • Мнения: 610
В момента в Лидл има голям обезвлажнител Simple Smile
А за колко квадрата е

# 43
# 44
 • Мнения: 16 899
Вие купихме този, страшно доволни сме. Това е супер мощна машина
https://tashev-galving.com/product/029-RMN-531/vlagoulovitel-mcs … -150-m3-ch-dh-720

Цената беше 650лв.

Общи условия

Активация на акаунт