Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 686
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Има то, и до ключ има и готови, но съмнително стоят обявите от лятото...
Има, да. Фалшиви и набирателни обяви, или "проблемни" имоти.

# 331
  • In transit
Има то, и до ключ има и готови, но съмнително стоят обявите от лятото...
Има, да. Фалшиви и набирателни обяви, или "проблемни" имоти.
Те стоят за да си мислят хората, че има евтини имоти във Варна...ето както didkatd си мисли.

didkatd, спрели сте се общо взето на най-скъпите райони в града. Както Лъки ви е казала, за тези пари ще може да вземете нещо старо и в повечето случаи за основен ремонт.

# 332
Ами аз съм ходила на такива, но как да разбера уловката се чудя...вече и на БДС съм склонна, но поне банята да е направена, може да се направи компромис на цената тогава, къде се проверява дали имота има акт 16 и статута му и тази информация на всеки ли я дават?

# 333
Може да поискате да ви представят удостоверението или акт 16. Всеки строител предоставя такава информация на агенциите/купувачите

# 334
Може да поискате да ви представят удостоверението или акт 16. Всеки строител предоставя такава информация на агенциите/купувачите

да но имота го продава агенция, имота е на 10 години, не е нова сграда

# 335
Скрит текст:
Привет на всички, аз не съм от Варна, но искаме да си купим малък двустаен тухлен Satisfied на нисък етаж, не за постоянно живеене, а за ползване от време на време и евентуално за ползване от бъдещ студент, предпочитани райони Бриз, Чайка, Свети Никола и Спортна зала, очаквам критики и поощрения относно кварталите, лимита е 50-55000 евро, квадратура 50-60? Задължително е да има една спалня, другото да бъде трапезария с кухненски бокс, тераса, която може да е остъклена, може и веранда ако е 1 етаж или дворче, завършен, не по БДС, ако е готова и банята още по-добре, или и кухнята, може и обзаведен стига да ми допадне, благодаря предварително за съветите и предложенията.

Едит - мнение за агенция Лиан Варна?
За тези пари в Бриз и Св. Никола може да се намери, щом и нисък етаж ви устройва, или к.к Чайка, но не и кв.Чайка. В кв.Чайка имаше предложения, малко над вашия бюджет, за осовен ремонт, обаче.

Във Варна, евтино и хубаво няма, правиш компромис или с местоположението, или с качеството, или с времеви срокове.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 12:37 от AnMary

# 336
Харесали сме един и лошото е, че не мога разбера с кое ще направя компромиса, мястото го бива, качеството уж, цената е добра за нас, а как да разбера къде е уловката ми е трудно при положение, че се продава отдавна явно има нещо...но ще я видим тази работа.

# 337
  • Варна
Покажи го тук, може да поназнайваме нещо. Grinning

# 338
Харесали сме един и лошото е, че не мога разбера с кое ще направя компромиса, мястото го бива, качеството уж, цената е добра за нас, а как да разбера къде е уловката ми е трудно при положение, че се продава отдавна явно има нещо...но ще я видим тази работа.
Обърнете внимание какъв е статута на жилището, изложението, дали е реална квадратурата, дали е лесен достъпа ( особено касае Бриз, през зимата), течове.

# 339
Обърнете внимание какъв е статута на жилището, изложението, дали е реална квадратурата, дали е лесен достъпа ( особено касае Бриз, през зимата), течове.
Ипотека, лоши съседи.

# 340
Съседи -чужденци, ползван само лятото, собствениците не са от града, място лек баир със стъпала, но не много, има достъп и по асфалт, статут апартамент, за тежести ще се провери, топъл е въпреки, че е 1 етаж, за квадратурата не е сигурно, но около 55 нас ни устройва, няма да живеем там, остава теча, който ме съмнява, защото тавана в банята е много неграмотно шпаклован  и измазан, това ме усъмни, но няма да ми кажат дори и да има, ще го огледаме пак явно по-обстойно, благодаря за съветите и идеите.

# 341

да но имота го продава агенция, имота е на 10 години, не е нова сграда
Това, че е 10г, няма значение. Точно 2008-2009 с фалита на повечето строители, надали някой  не си е поискал документацията. Строителите ги дават на собствениците,след като приключат процедурите. Във вашия случай търсите от собственика.

# 342
Дали има акт 16, както и сатут се виждатв нот акт. Просто е.

# 343

ето
https://www.homes.bg/as1171182

с риск някой да ми го открадне Satisfied
или да види някой от агенцията, че го обсъждам

# 344

ето
https://www.homes.bg/as1171182

с риск някой да ми го открадне Satisfied
или да види някой от агенцията, че го обсъждам
За мен цената е висока за това което се вижда на снимките. Освен това квадратурата е малка. Паркомясто в цената ли е?
Принципно 1ви етаж е кофти, и винаги са по евтини.

Общи условия

Активация на акаунт