Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 503
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Ами пришълци сте си.  Laughing Във Виница нямало университет.  hahaha Но пък има мтел  Crazy Crazy Crazy
Да ви кажа, че Виница до скоро беше село на 3 км от Варна и разполага със собствен гробищен парк.

Какво е било няма особено значение, а в какво ще се превърне. Разни хора разни идеали, няма смисъл от спор.
Аз идвам от град, който е бил столица на държавата до превземането ни от турците, но и това няма значение. Важно е да си възпитан гражданин и добър човек.
За да не спамя ще споделя за нова кооперация срещу Авангард на пожарната, точно на кръстовището, но ще издиря адрес и строител.

# 556

За да не спамя ще споделя за нова кооперация срещу Авангард на пожарната, точно на кръстовището, но ще издиря адрес и строител.
Искаш да кажеш на бул. Сливница. Да, там се стои доста от техникумите до Лятно Тракия.

# 557
Пик е наистина тея цени ... незнам какви са били във Варна по време на Балона 2008ма , ама падане едва ли ще има скоро

# 558
  • Варна
Сайта на к-с Светлина разгледах. Визуално е ок. Цени не видях.

# 559
# 560
Сайта на к-с Светлина разгледах. Визуално е ок. Цени не видях.

По етажи:
Етаж Кота Цена
1   3,50   620 - без градинки, 650 - с градинки   
2   6,35   720   
3   9,20   760   
4   12,05   780   
5   14,90   790   
6   17,75   795   
7   20,60   800

Няма да го почват скоро, затворен комплекс ще е. Разпределението им е много зле на апартаментите. Има и такси по 0,65 лв на квадратен метър за поддръжка. (по спомен) Малко са превъртяли цените според мен.

# 561
Какви общежития с цигани моля ви се ... вода и в Центъра на Сф няма стига 
Скрит текст:
Simple Smile , и то пък в парка видях няква конна база фанагория и рибари че е село да , сега за моста сигурно е така , е супер значи и платени секс услуги ще имам на една ръка разтояние 🤣. Транспорта плачевен мисля че има повече линии от 1-Ят автобус за Виница !!! . Ако е чак такова гето дето го описвате защо е по-скъпо от Виница и Владиславово и Кайсиева, за 50 примерно във Виница обзаведен ще вземеш че и по хубави квадратури .... Портних четох че ще  прави басейн там нов 2ра морска градина в АСП.  Simple Smile) и кой знае още какво хехех. Не ми изглежда и толкова претъпкано просто защото няма блокове По 20 етажа . Във Фемили гардън сигурно само ще живеее половината население на Аспарухово . Във Възраждане 1 пък сигурно ше се събере 2/5 от цялото население на Варна. Споделям мои впечатления нито съм живял или съм от там ама кои ще са тея цигански общежития .... до парка видях едни стари много тухлен и сгради като пощенски блокове бяха там ли да е заселено с цигани а не с Пенсионери !!!!!!

Глупости. Да сравняваш Аспарухово с центъра на София е малоумно.
Всичко е както са го описали - една катастрофа или планов ремонт на моста и чао град Варна. Шведите са факт.
И Виница не е баш във Варна, но поне и да затворят един от пътищата или да не ти се катери баира в леда, има друг начин да стигнеш.

# 562
Привет има ли някъде в темата дебати, плюсове и минуси относно прехвърлянето на имота  по- точно по реална цена или не да бъде? Освен таксата при нотариуса, че ще е различна...

# 563
10 000 над цената на имота смятай

# 564
  • In transit
Привет има ли някъде в темата дебати, плюсове и минуси относно прехвърлянето на имота  по- точно по реална цена или не да бъде? Освен таксата при нотариуса, че ще е различна...
Твърдо ЗА реалната цена, за мен освен, че ще спестиш някой лев може да си навлечеш много главоболия после. Таксата на нотариуса, не е толкова голяма. Най-голямото перо ще ти е еднократния местен данък за имота. По спомен такса нотариус + данък ти е около 4-5% от стойността на апартамента. Така си ги сметни колко ще са горе долу. Ако някой скоро е прехвърлял да каже по-актуални цифри.

# 565
  • Варна
Привет има ли някъде в темата дебати, плюсове и минуси относно прехвърлянето на имота  по- точно по реална цена или не да бъде? Освен таксата при нотариуса, че ще е различна...
Можете да извършите сделката малко над данъчната оценка . Това е масова практика. Не подлежи на законови санкции.  Разбира се, зависи кой е продавач и купувач .

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 16:47 от Viviana91

# 566
Привет има ли някъде в темата дебати, плюсове и минуси относно прехвърлянето на имота  по- точно по реална цена или не да бъде? Освен таксата при нотариуса, че ще е различна...
Можете да извършите сделката малко над данъчната оценка . Това е масова практика. Не подлежи на законови санкции.  Разбира се, зависи кой е продавач и купувач .

май ще се наложи да бъде на реалната, защото сме със заем...
то имало още едни такси допълнителни за втори нот.акт или нещо подобно, все излизат нови и нови неща, май взех да се пишманя вече...ама няма връщане назад

# 567
  • Варна
Не е задължително да е на реална, банката иска да не е под данъчната оценка. За втори нотариален акт не знам.Да не говорите за сключването на ипотека?

# 568
Не е задължително да е на реална, банката иска да не е под данъчната оценка. За втори нотариален акт не знам.Да не говорите за сключването на ипотека?

да

# 569
Имам едно питане по-скоро оплакване. Защо е нужно и кому е нужно тоталната обърквация по всички сайтове платформи (тип Хоумс Бг  пример ) за имоти там не се ъпдейтва актуалната информация на продадени имоти. Отделно в самите сайтове на агенции  е същият Хаус е неможе имоти които в други агенции са свалени отпреди месеци да стоят там като офертни !!!! Реално човек неможе да има никаква реална представа за вторичният пазар !!!?

Общи условия

Активация на акаунт