Перилни препарати и омекотители – 60

• 60 218
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Жената пита за перилния препарат на Миле в сравнение с другите препарати.

# 526
Да, а аз отговарям, че резултата на изпиране е един и същ в сравнение с другите. Ползвам Фазите 1 и 2 на Миле и не намирам разлика в качеството на изпиране да е по-добро в сравнение с Персил, Ариел и Омо.

# 527
Да, а аз отговарям, че резултата на изпиране е един и същ в сравнение с другите. Ползвам Фазите 1 и 2 на Миле и не намирам разлика в качеството на изпиране да е по-добро в сравнение с Персил, Ариел и Омо.
Благодаря за информацията!

# 528
Според мен при цветно пране ултрафазите на Миле се справят като всеки гел за цветно пране. При бяло обаче има разлика. Там се справят като прахообразен за бяло, нищо че са течни. Просто във фаза 2 има кислороден избелител, нещо което в другите течни няма. Заключенията ми обаче не са окончателни. Прекалено малко перални съм изпрала. Имам машината от Коледа.
Като цяло от към изпиране всичко е добре, но може би ще ме спре цената. Сега засичам колко време ще изкарам с 2 контейнера (фаза 1 и 2)

# 529
Според мен при цветно пране ултрафазите на Миле се справят като всеки гел за цветно пране. При бяло обаче има разлика. Там се справят като прахообразен за бяло, нищо че са течни. Просто във фаза 2 има кислороден избелител, нещо което в другите течни няма. Заключенията ми обаче не са окончателни. Прекалено малко перални съм изпрала. Имам машината от Коледа.
Като цяло от към изпиране всичко е добре, но може би ще ме спре цената. Сега засичам колко време ще изкарам с 2 контейнера (фаза 1 и 2)
Аз изкарвам 20-25 пранета , настроени са фаза 1 - 50мл, фаза 2 - 40мл за нормално замърсено. Не ми излиза сметката да стигнат за 37 пранета.

# 530
  • София
Според мен при цветно пране ултрафазите на Миле се справят като всеки гел за цветно пране. При бяло обаче има разлика. Там се справят като прахообразен за бяло, нищо че са течни. Просто във фаза 2 има кислороден избелител, нещо което в другите течни няма.
И как точно са ги вкарали тези кислородни избелители в гела, пък гигантите в тая област не успяха?
Нещо са ви взели за канарчета...

# 531
  • София
Скрит текст:
Според мен при цветно пране ултрафазите на Миле се справят като всеки гел за цветно пране. При бяло обаче има разлика. Там се справят като прахообразен за бяло, нищо че са течни. Просто
във фаза 2 има кислороден избелител, нещо което в другите течни няма
Скрит текст:
. Заключенията ми обаче не са окончателни. Прекалено малко перални съм изпрала. Имам машината от Коледа.
JoyJoyJoyJoy Tва Ариел, Скип, Персил и т.н. ще да са мн. назад в технологиите, че в техните да няма к.избелители Bowtie Значи само се фукат с имената си!

# 532
Според мен при цветно пране ултрафазите на Миле се справят като всеки гел за цветно пране. При бяло обаче има разлика. Там се справят като прахообразен за бяло, нищо че са течни. Просто във фаза 2 има кислороден избелител, нещо което в другите течни няма.
И как точно са ги вкарали тези кислородни избелители в гела, пък гигантите в тая област не успяха?
Нещо са ви взели за канарчета...
Фаза 1 е гел за цветно, Фаза 2 е белина. Когато се пере цветно дърпа само от 1, като се пере бяло дърпа и от двете.

# 533
Хем незнаят за какво иде реч, хем не проверят в гугъл кое и как е и веднага всеки с мнение, смеещи се емотикони, ирония и какво ли още не. Чак канарчета. До оня ден образно казано и вие си мислихте че течен и прах е едно и също ама добре че 2-3 специалиста в темата ни отвориха очите че след известно време чак започнахте да поучавате другите, независимо че някои продължават да си ползват течните абсолютно убедени че изпират с качеството на прахообразните.
А системата е проста. Тук отдавна се е коментирало че в течен не могат да се вкарат избелители. Еми не са ги вкарали, няма как химически да се случи. Просто системата се състои от 2 пълнителя. Вкарват се в перящото се пране по различно време. Във пълнител 2 има водороден пероксид и някакви други съставки, оптичен избелител. А Ариел, Скип и Персил не са назад, трябва обаче течните им да са като гела за съдомилни на Сомат който се състои от 2 флакона обвити в едно, но тук има следваща трудност - трябва явно да се добавят по различно време щом става въпрос за пране.
Ако контейнерите издържат само 20-25 пранета цената излиза убийствена. Кеф е да не мислиш, дозираш, чекмеджето винаги да е чисто а машината всеки път да ти изчислява всичко, независимо дали ще переш 2 тениски или 2 одеяла, обаче не си струва тоя кеф. Явно ще ползвам от включените препарати при покупката и допълнителните с ваучера и дотам.... После пак прахове.
За който разбира английски(има и на други езици в ютюб)
https://youtu.be/yY_f5wYE8iU

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 02:23 от Анонимен

# 534
  • На брега на реката
Аз съм решила, като ми свършат препаратите /1и2/, да си купя контейнер и да си ползвам течен препарат за цветното. Бяло пера с прах, но имам 2 перални седмично, а цветно поне 4-5. Системата е голямо удобство и ще си я ползвам, иначе ми се обезсмисля покупката. Можеше да купя по-евтиния модел, но си избрах този, именно заради нея.

# 535
Аз си купих компект 3 бр. фаза 1 и 2 бр. - фаза 2 за 150лв, което стигало за 111 пранета. Да ама Не, стига за 75 пранета. Минавам после на Персил за бяло и цветно течни, имам си контейнерите с капачката. Ариела ми е любим, но е доста гъст и не искам да рискувам да запуша системата, препоръчаха ми само по-течните - Персил, Омо с такава консистенция.

# 536
Това Миле само с течни ли работи?

# 537
Ваучер за комплект 3+2 нямахте ли?
Работи си и с обикновен прах машината, има си чекмедже. Twindos системата е екстра просто ако не ти се занимава да слагаш сам препарати.
Аз тази пералня не я взех заради twindos а защото беше най-евтината им със реална, активна система против наводнения(т.нар. Аквастоп). Много производители пишат че имат такава защита но разчитат на клапаните за вода които подават водата в чекмеджето. Тази е с клапан на входящата вода - кутийката в началото на маркуча, такава каквато имат и съдомиялните. Автоматичното дозиране на препарат ми дойде бонус.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 10:05 от Анонимен

# 538
  • София
Хем незнаят за какво иде реч, хем не проверят в гугъл кое и как е и веднага всеки с мнение, смеещи се емотикони, ирония и какво ли още не. Чак канарчета. До оня ден образно казано и вие си мислихте че течен и прах е едно и също ама добре че 2-3 специалиста в темата ни отвориха очите че след известно време чак започнахте да поучавате другите, независимо че някои продължават да си ползват течните абсолютно убедени че изпират с качеството на прахообразните.
А системата е проста. Тук отдавна се е коментирало че в течен не могат да се вкарат избелители. Еми не са ги вкарали, няма как химически да се случи. Просто системата се състои от 2 пълнителя. Вкарват се в перящото се пране по различно време. Във пълнител 2 има водороден пероксид и някакви други съставки, оптичен избелител. А Ариел, Скип и Персил не са назад, трябва обаче течните им да са като гела за съдомилни на Сомат който се състои от 2 флакона обвити в едно, но тук има следваща трудност - трябва явно да се добавят по различно време щом става въпрос за пране.
Ако контейнерите издържат само 20-25 пранета цената излиза убийствена. Кеф е да не мислиш, дозираш, чекмеджето винаги да е чисто а машината всеки път да ти изчислява всичко, независимо дали ще переш 2 тениски или 2 одеяла, обаче не си струва тоя кеф. Явно ще ползвам от включените препарати при покупката и допълнителните с ваучера и дотам.... После пак прахове.
За който разбира английски(има и на други езици в ютюб)
https://youtu.be/yY_f5wYE8iU

Водороден пероксид е кислородна вода. Само този факт би ме отказал от използването на въпросния препарат.
1. Не е щадящ към тъканите - в по-големи концентрации дори може да ги изгори, особено изкуствените материи, съдържащи найлон.
2. В контакт с други вещества може да е доста токсичен (неслучайно е сложен в капсула/контейнер).
3. Безумно висока цена.

А, да, и защо въпреки всичко са добавили оптичен избелител?

# 539
Здравейте! Прегледах темата отгоре-отгоре, но не можах да намеря препоръка за прах за пране за новородено. Имате ли някакви наблюдения върху марките? Нищичко не им разбирам, а не искам да рискувам с обрив или нещо такова...

Общи условия

Активация на акаунт