Перилни препарати и омекотители – 60

• 60 201
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Според мен там е била капсулата, когато се е спукала. С течен ариел за цветно пране си почистих захабените плочки - излъска ги до нови направо. Забелязах това действие, защото една капка върху плочките от праха не съм видяла и съответно е престояла известно време преди да я почистя (2-3 часа).

# 556
Аз малко се обърках. Новият Ариел не е ли за 18 пранета? Днес в К. е имало за 20 пранета, цена 11.99 лв. - т.е. не е на промоция, да чистят стари количества или нещо такова. И вече на всички кутии пише на български, включително и на тези за 20 пранета. Преди май наистина кутиите не бяха така, но не съм 100% сигурна. Та този от 20 пранета стара формула/партида ли е или и в момента се произвежда в тази разфасовка?

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 12:31 от princess_07

# 557
При нас са в старите кутии...за цветно е с цветните черти. Не като новите на сектори. Изрично погледнах като ходих скоро.

# 558
  • Pazardjik
Здравейте, някой ползвал ли го е? Може ли мнение. Simple Smile Извинявам се, ако д коментиран, но попрегледах и не открих мнения.
Аз съм ползвала варианта за бяло и бях доволна.

# 559
Здравейте, идвам с питане Thinking
Не ползвам омекотители от две години, но покрай празниците се сдобих с една "празнична" блуза, която по съдържание няма грам памук. Изпрах я с течен препарат за вълнени и чувствителни тъкани Первол, розова опаковка, изгладих я, за още по-празнична визия Simple Smile и тя цяла нощ беше залепена за мен, ужасно беше, мокрих я, пръсках я със студена вода, че освен грозно, беше и некомфортно.

Да търся ли антистатик като самостоятелен препарат, има ли такова чудо или просто трябва да си купя омекотител за тази единствена блуза, която ще обличам най-много един път в годината?

# 560
Според мен най-изгодно ще бъде да се вземе отделен антистатик.

# 561
Някой ползвал ли е цветоулавящи кърпички "Formil"? Отзиви?
Ще има другата седмица на прилична цена в Лидл.

# 562
  • София
Някой ползвал ли е цветоулавящи кърпички "Formil"? Отзиви?
Ще има другата седмица на прилична цена в Лидл.
Аз, доволна.

# 563
  • оттам, откъдето започва България
Аз също ги ползвам, но предпочитам на ДМ.

# 564
  • София
Не ползвам омекотители от две години, но покрай празниците се сдобих с една "празнична" блуза, която по съдържание няма грам памук. Изпрах я с течен препарат за вълнени и чувствителни тъкани Первол, розова опаковка, изгладих я, за още по-празнична визия Simple Smile и тя цяла нощ беше залепена за мен, ужасно беше, мокрих я, пръсках я със студена вода, че освен грозно, беше и некомфортно.

Да търся ли антистатик като самостоятелен препарат, има ли такова чудо или просто трябва да си купя омекотител за тази единствена блуза, която ще обличам най-много един път в годината?
Има отделен антистатик, около 2 лв, работи.

# 565
Скрит текст:

Има отделен антистатик, около 2 лв, работи.

Благодаря! Пускам в гугъл антистатик за дрехи, но излизат резултати предимно за онлайн продажби. Ще търся в магазинната мрежа, dm и магазини за препарати. В Метро не намерих.

# 566
  • софия
В Елитис има антистатик спрей.

# 567
  • София
Само в Елитис съм виждала и аз.

# 568
Скрит текст:
Според мен при цветно пране ултрафазите на Миле се справят като всеки гел за цветно пране. При бяло обаче има разлика. Там се справят като прахообразен за бяло, нищо че са течни. Просто във фаза 2 има кислороден избелител, нещо което в другите течни няма.
И как точно са ги вкарали тези кислородни избелители в гела, пък гигантите в тая област не успяха?
Нещо са ви взели за канарчета...
Фаза 2 се състои от водороден пероксид и миристил оксид, който дава гел формата.
При въвеждане на фаза 1 след известно време се подава фаза 2.
Съдържащите се във фаза 1 ПАВ - /повърхностни активни вещества/, дестабилизират фаза 2 и пероксида се разпада на О2 /кислород/ и вода.
Гигантите са успели много отдавна само, че не могат да го капсулират- фолиото на капсулата се разпада от водата, а водородния пероксид си съдържа в състава вода понеже е или 30% или 50 %
Скрит текст:
Хем незнаят за какво иде реч, хем не проверят в гугъл кое и как е и веднага всеки с мнение, смеещи се емотикони, ирония и какво ли още не. Чак канарчета. До оня ден образно казано и вие си мислихте че течен и прах е едно и също ама добре че 2-3 специалиста в темата ни отвориха очите че след известно време чак започнахте да поучавате другите, независимо че някои продължават да си ползват течните абсолютно убедени че изпират с качеството на прахообразните.
А системата е проста. Тук отдавна се е коментирало че в течен не могат да се вкарат избелители. Еми не са ги вкарали, няма как химически да се случи. Просто системата се състои от 2 пълнителя. Вкарват се в перящото се пране по различно време. Във пълнител 2 има водороден пероксид и някакви други съставки, оптичен избелител. А Ариел, Скип и Персил не са назад, трябва обаче течните им да са като гела за съдомилни на Сомат който се състои от 2 флакона обвити в едно, но тук има следваща трудност - трябва явно да се добавят по различно време щом става въпрос за пране.
Ако контейнерите издържат само 20-25 пранета цената излиза убийствена. Кеф е да не мислиш, дозираш, чекмеджето винаги да е чисто а машината всеки път да ти изчислява всичко, независимо дали ще переш 2 тениски или 2 одеяла, обаче не си струва тоя кеф. Явно ще ползвам от включените препарати при покупката и допълнителните с ваучера и дотам.... После пак прахове.
За който разбира английски(има и на други езици в ютюб)
https://youtu.be/yY_f5wYE8iU

Водороден пероксид е кислородна вода. Само този факт би ме отказал от използването на въпросния препарат.
1. Не е щадящ към тъканите - в по-големи концентрации дори може да ги изгори, особено изкуствените материи, съдържащи найлон.
2. В контакт с други вещества може да е доста токсичен (неслучайно е сложен в капсула/контейнер).
3. Безумно висока цена.

А, да, и защо въпреки всичко са добавили оптичен избелител?
Оптичния избелител винаги се слага в течния перилен. Никога не може да се вкара в пероксидната фаза. Влафа се до 0,5 %.
Относно Водородния прекис- то той е в графа - зелени продукти. Това е най безвредното нещо за пране и съм му голям привърженик

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 16:58 от AnMary

# 569
  • София
Купих си от кутиите за 60 пранета за цветно на Ариел, с новата опаковка. Еми, от вчера извъртях 4 перални, не се разтваря, става на буци в чекмеджето и препирам после пак. Редувам с бели перални, пак с Ариел -нямам такъм проблем.
За първи път ми се случва такова нещо и направо съм бясна.

Общи условия

Активация на акаунт