Слънчеви юнски късметчета, 2020г

• 21 436
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Поради големия интерес копирам малко информация, дано ви е полезна и намерите нещо, което харесвате.
Аз наблягам на цвекло, круши, киви и авокадо и засега нямам такъв проблем, въпреки приема ми на желязо /което запича/.

Храни и напитки за разхлабване:

Сурови плодове и зеленчуци, които съдържат целулоза - червеното цвекло, ряпата, репичките, доматите, магданозът, копърът, зелето, вишните, кайсиите, ябълките, фурмите, грейпфрутите, наровете, крушите, малините. Полезни са продуктите, съдържащи органични киселини – кисело мляко, бяло вино, ябълков оцет.

Консумирайте пълнозърнест хляб, сурови и варени зеленчуци. Наблягайте на червеното цвекло, кайсиите, сливите, сушените сиви сливи, пъпеша, смокините.

Може да се консумират разхлабващи миксове, например микс от овесени ядки с прясно мляко, плодове и ядки се изяжда преди лягане. Ефект има още на сутринта.

Ефективен е и миксът от една чаена лъжичка ленено семе, разбъркано в една чаша плодов сок. Пие се преди лягане. Друг вариант е вместо плод през деня да изяждате два пъти смес от няколко сушени сини сливи, сушени смокини и сушени кайсии с една супена лъжица мед. Консумира се с една пълнозърнеста филийка.

Източник

# 436
Tsundoku_5, може ли да споделиш какви са тези превръзки. Аз си слагам обикновени ежедневни. Не е хубаво ли? Flushed  
И също не разбирам това "четаката за зъби и за лице прибрах...". За електрическа четка ли става въпрос и аз ползвам такава! Не може ли?

За превръзките - от 3 месеца съм с менструална чашка вместо превръзки/тампони. Има доста по темата в Интернет какво съдържат стандартните дамски принадлежности, а и как се отразяват на Земята. Затова ги бях спряла. А под нас има био магазин и си взех от там. Разбира се, на мен така ми е удобно. Не мисля, че стандартните превръзки водят до някакви усложнения или са риск за бебето.
Ултразвуковите апарати са противопоказни за бременни. Откровено казано, не знам по каква причина. Но ги махнах, да не ми е гузно. Четката за зъби може и да е с ултразвук, може и да не е. Трябва да се провери.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 13:25 от Tsundoku_5

# 437
Пазаруването от Англия рязко ще секне след Брекзита според мен, за съжаление, иначе аз от там и пюрета, и памперси поръчвах преди

# 438
Ommm и аз вчера реших пеш да се прибирам, наистина живеем в смардящ свят. Чувствам се като, във филм. Все едно никога не съм имала обоняние .

# 439
Привет и от мен,

Малко отчет: ден 2-ри от 5 г.с. ми е днес

Спрях да усещам миризмите толкова, гърдите и коремът ме болят почти постоянно, страаашно запечена съм,  но съм с проблем там от доста години,  който контролирах с диуритици,  но сега съм спряла всичко,  почнах някаква хомеопатия,  но засега нищо.... 

Вас болят ли ви гърдите?

# 440
Мен ме болят сутрин като стана,все едно ще паднат. Чувствителни са.

# 441
Привет 💝💐😊 Аз съм в 4с и 4д,гърдите ме болят при допир ,и мм е със забрана 🧐😂Иначе засега се чувствам добре ,не ми е лошо ,не повръщам ,нямам силно изразен апетит към нещо специално или отвращение от миризми..Не се чувствам изморена..Може само да спомена
леките болки от към матката понякога... Стискам палци така да е до термин. Това е 2ра бременност ,имам мома на 9 год .,която още не знае ..и това е накратко .😊🥰🤗

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 13:50 от peperuda87

# 442
Аз бебешки неща ще вземам накрая,не мисля да купувам излишни неща или купища с дрехи.Държа си поне първите покупки да ги направя лично,пък после кой каквото иска да ми подарява,но ще ги предупредя да не прекаляват.Четох една статия за минимализма и как излишните вещи и дрехи ни натоварват и смятам вече да постъпвам по този начин.Ще купувам само необходимото .Няма смисъл шкафовете да се пълнят с бебешки дрехи,които после да се чудя аз на кого да подарявам.А за количка също аз ще си избера ,но това след като се роди бебето.
Тъй като детската стая сега е наша спалня,ни предстои ремонт на истинската спалня и след това тази да си се превърне по предназначение.За тази цел ще трябва да се купи всичко ново.Пода е бял паркет имитираш дърво,и мисля такова да бъде и креватчето и гардероба.Двете стени са сини и дано така си останат Simple Smile много искам да е момченце Simple Smile
Но това са неща,които поглеждам просто така,без да ги мисля обстойно.Даже съм чела ,че бебешки неща се купуват по принцип след 7мия месец.

Аз нямам болки в корема,само чувствителни гърди ,на моменти се питам защо нямам боцканив,нормално ли е да не ме боли нищо.
Следенето на течение е постоянно като при вас.Аз си ползвам ежедневни Дискрийт,но без аромат и съм си доволна .С миналата бременност имах доста гъсто течение през цялото време и беше леко жълтеникаво,докато сега си е прозрачно и не обилно,даже понякога изобщо нямам.Нещо да коментират мамите,които вече имат деца как е било при тях преди?

Най-накрая ми дойде пуловека,който си бях поръчала и исках с него да отида на преглед.Знам,че е смахнато,но някак просто исках да отида с нещо ново,за да ми е на късмет и да ми донесе хубаво начало .Глупости са и знам,че е без значение,но ей така да ви споделя какво шантави мисли имам. Simple Smile

Относно ФБ групи,нешо не ме кефи там и смятам,че тук ще си продължа и занапред да пиша.В една група съм само,мини 100 да има ,нямам може би заради все още ранната бременност не ми се пише там и както виждам и останалите.

От днес влизам в 8 г.с. Simple Smile

# 443
Къде гледате в коя седмица и ден сте?

# 444
Аз от моя календар- приложение ,следящо МЦ.

# 445
# 446
Къде гледате в коя седмица и ден сте?

В приложение -дамски календар .Можеш да си изтеглиш което искаш,има голямо разнообразие и на БГ у на английски.Същата работа може да ти върши и обикновено календарче .Просто от първия ден на последната ти менструация започвал да броиш 7 дни,това ти е 1 г.с. и т.н.Аз днес съм 7 г.с. и 0 дни по приложение,което значи ,че вече съм свършила окончателно 7 седмица и съм започнала 8ма или по-скоро друг начин сметанов,днес ми е ден 50 от първия ден на последната менструация.
Приложенията дават възможност да си записваш много информация за всеки ден,симптоми,бележки,тегло,температура и каквото още искаш.Аз съм си въвела и часа за приемане на фолиевата киселина и винаги ме известява,за да не забравя да в приема.
Моето приложение е едно червено тефтерче с розово цвете на нехо,на български език и много лесно и удобно за  използване.Оитах се да си изтегля едно,което дава как изглежда бебето във всяка седмица,но нещо не се получи след 3 часа сваляне,накрая изчезна.Дали памет нямах на телефона или какво се случи,но после се отказах да го свалям пак.Една мама ,не помня коя от темата тук беше споделила,че го има .

# 447
  • Варна
Относно изчисляването на г.с. няма ли и значение колко е била продължителността на цикъла? Например моят е 23дни и от там ми идва разминаване на различните калкулатори.
В този например си пишеш и продължителността на цикъла :
http://mamaznae.com/kalkulator-bremennost/
а в този не се пише
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
има разминаване в резултата.
Имам час при гинеколожката на 29-ти и тогава ще съм или в 6 или 7- ма седмица (не знам на кое да вярвам) и дано успее да го види и дано да го чуем Heart , не знам дали няма да е рано, но много се надявам Heart

# 448
Аз следя на първата снимка, там си следях и цикъла а на втората е от друго приложение и двете еднакво показват.

# 449
Аз от моя календар- приложение ,следящо МЦ.

Този ли имаш предвид?

Аз с това приложение от години следя МЦ,  но не виждам откъде да въведа бременност и ми стои сега на закъснение.....

Общи условия

Активация на акаунт