Слънчеви юнски късметчета, 2020г

• 21 366
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, дами!

И при мен еуфорията от 2те черти поспадна,  но си изтеглих да чета една книжка на тел,  в която пише,  че плодът преживява нашите емоции и вижда света през нашите очи. Опитвам се да се контролирам и да не се ядосвям на нищо - като ме ядоса нещо си казвам, детето ми е по-важно от това,  няма да му обръщам внимание. Думата "страх" съм си забранила да изказвам на глас и да я мисля. Книжката е доста полезна за бременни с първо дете като мен,  но вярвам,  че и за другите ще е полезна. Прочетете, я,  кратка е. Казва се: Докато аз и ти сме едно 💕

Знам, че хормоните ни в момента ни карат да сме раздразнителни,, чувствителни,  гладни и тн,  но опитайте максимално да си повтаряте: детето ми заслужава да съм спокойна,  то е най-важно. 🍀

При мен в 4 г.с бяха най- силните болки в гърди и корем - наистина бяха непрестанни,  сега в 5 съм добре,  понякога усещам боцвания в корема,  но лекички и рядко. Опитвам се да издържа до 3ти ден на 7 г.с,  за да ходим да видим всичко наред ли е и да чуем сърце.... Но сега като прочетох, че в 6 г.с сте чули сърце.... И така ми се прииска да опитам... Но няма! Ще съм търпелива,  тепърва имаме толкова да чакаме. Иска ми се да съм разумна и да не прибързвам. 🌺

Успешен ден,  виждайте само красивото около вас!  Максимално изолирайте тревожност и нерви,  изцяло изгонете страховете 🌺

# 571
  • Варна
Бонибон, от къде изтегли книгата? Аз мислях да ходя днес да си я купувам Simple Smile

# 572
Напиши в гугъл: Докато аз и ти сме едно pdf - излиза първо линк за сваляне,  опитах се да го копирам,  да видим ще стане ли:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … pHL2fL2a6khY3PtRD

# 573
  • Варна
Благодаря Simple Smile Flowers Hibiscus

# 574
Добро утро🔆
Хубава и слънчева седмица и от мен.Искам да попитам има ли мамчета от Пловдив ?

# 575
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,
Относно тревожните мисли, съсипах си бременността с дъщеря ми с нерви в работата и постоянните мисли, че нещо не е наред. А имах много лека бременност (само килата ми бяха тежки-качих над 30кг😵). После като мина успешно всичко, осъзнах че само съм си скапала психиката и че трудностите предстоят тепърва. По тежки ми се видяха безсънието, коликите, кърменето. Сега след няколко минали години всичко ми се струва детска песен. Момичета наслаждавайте се на прекрасния момент в живота си, погледнете по философски на нещата. Правете това което обичате, почивайте си възможно повече,защото после ако няма кой да ви помага е лудница.

# 576
Привет и от мен! Nature Sunny

bonibon_ и аз благодаря за книжката. Не съм се сещала да я търся онлайн. Имах удоволствието да присъствам на премиерата ѝ, заедно с авторката. Тя и мъжът ѝ дойдоха в центъра за родители "Happy mums" в Търново (това преди 2-3г. и аз понеже още от тогава взех да се интересувам живо от темата за родителство и да чета всичко де що има за осъзнатото и привързано такова, бебеносенето, кърменето (Хедра и Ася са ми топ! Има в ютуб "Академия за родители", и каналът "Мама мия") ... ии реших да отида, сама! Grinning А и входът беше безплатен. Бяхме около 15-на души и жените около мен коя с по-голям корем, коя с по-малък имах чувството, че си задават въпроса "Това момиче, какво пък прави тук? Такова слабо и без корем". Да, като цяло се чувствах странно, а и домакините сякаш не ме предразположиха.. бременните усетих че са по-важните, а аз исках да попия де що има информация, нищо че съм без корем!:smiles:
Изговори си нещата Росица и накрая сподели, че мъжът ѝ е присъствал и на двете раждания на дъщерите им. Аз съм много "ЗА" бащата да присъства и искрено им се зарадвах. "ЗА" съм и за водното раждане, но за жалост в БГ само няколко частни клиники го предлагат май. В общинска болница - абсурт! Но да не навлизам в темата за раждането и отношението към родилките в общинските болници, че няма да ми стигне деня да напиша всичко Grinning  Подкрепям философията в книгата и се радвам, че и други майки я намират за полезна Simple Smile

Иначе при мен нищо ново. Всичко си е по мед и масло. Гърдите не ме болят и си спя по корем, не ми се гади, не съм повръщала и си чакам прегледа спокойно. Забелязвам и аз обаче изострено обоняние (като Омчето) от няколко дни, не че и преди не усещах аромати, ама сега като мина покрай някоя жена и ме блъска един аромат на парфюм и ми се налага да си задържам дъха докато не се разминем Grinning
Еуфорията и при мен отмина и към днешна дата се чувствам спокойна и страховете малко по малко ме напускат Simple Smile

Lemons Хаха, аз затова започнах подготовката от рано Grinning Tова в скрития текст, за който ще храни с биберон
Скрит текст:

Desislava_SS Честито сърчице!

Успешна седмица на всички! Heart Decoration

# 577
Здравейте, момичета! Heart

Хей ме на и мен, както си се радвах че нямам гадене, то от два дни започна да се прокрадва и тази сутрин е нещо страшно... Не мога дори и да помисля за храна Weary

По темата с тревожността (още снощи писах около 20 минути коментар от телефона и накрая refresh-нах страницата без да искам иииии... щях да се изям от яд Laughing), аз винаги съм си била притеснителна, но сега е страшно положението! В събота се закачахме нещо с ММ на дивана и той без да иска ме натисна с пръст отдясно, точно където ме приболява яйчника. Е, той си ме пробождаща и преди това, но аз като се притесних че може нещо да е направил на бебчо и не усетих как ми се учестява дишането, ускорява пулса и ми изтръпнаха крайниците... Паник атака! Няколко пъти съм преминавала през такива, но как се случи точно сега, не знам! Продължи около 5 минути, но ММ успя да ме успокои и след това се заредих само с хубави емоции Simple Smile Първоначално влезнах в омагьосания кръг на това да се стресираш, защото си се стресирал, но попрочетох някои успокояващи думи и ми мина. Всяко нещо се случва с причина и след тази паника реших просто да се наслаждавам на всеки един момент и да не го мисля толкова... Все пак телата ни са създадени да износят безопасно бебето и много малко неща биха могли да възпрепятстват този процес. Замислих се, че ако бебето усеща нашия страх, то би трябвало и да усеща любовта ни, и причината да сме тревожни, а именно това че много го обичаме Heart Eyes

Рали, не чети за това ЧХГ, защото при всяка жена е различно - не за друго има и толкова различни референтни стойности. Важното е да се увеличава, а понякога, дори да не се е удвоило на 48ия час, то не означава че има проблем с бебето, просто е някаква физиологична особеност на майката. Kissing Heart

Диди, хахаха 😁 И аз си задържам дъха при разминаване с хора, но някак си не успявам да преживея деветте етажа с асансьора и ми е голяма мъка. Започнах да си нося шал и да дишам в него в моменти на гадна миризма Grin

Бонибон и Ледена Кралица, много добре сте го казали за страха и тревожността! Наистина не трябва да си правим бременността още по-трудно отколкото е, а трябва да се обичаме и да се обградим с хубави емоции HeartBlushKissing Heart

# 578
Книгата,както я бях препоръчала и аз още в началото на темата я имам още преди да разбера,че съм бременна.Страхотна е.
Според мен е много по-добре да отделите малко средства да си в вземете истинска,а не да я претенции онлайн,защото така ще имате възможност да в попълвате,а тя се води книга дневник.Посое ще ви остане един незабравим спомен,който няма как да бъде,ако не си я купите .
Откакто съм в взела седи на нощното ми шкафче и нямам търпение да залепя първата снимка на бебчето ми в нея на оказаното за това място.

И аз нещо се шашкам дали всичко е наред,защо не ми е много лошо и т.н.Изнерввм се,утре е прегледа и нещо почвам да откачам да не ми кажат същото като миналия път.Опитвам се да не мисля,но не мога.

Хубава нова седмица на всички! Simple Smile

# 579
Иринка, не се шашкай. Вярвам, че всичко ще е наред и ще ни се похвалиш утре развълнувана! Днес лекаря ми каза, че било напълно нормално симптомите да отслабват, изчезват и пак да се появяват. Аз също се бях побъркала и бех днес извънредно. Наред си е бебчето. Пораснало е 21мм. Виждаше се много по-добре вече и мърдаше ръчички. Heart Eyes Всички ми казват, че тревогите намалят през втория триместър, а на мен ми се вижда толкова далече тази 13 седмица. Искам да си имам един видеозон вкъщи и да го гледам всеки ден, че е там и мърда. Grinning Откачена работа..

# 580
mystic193,  в коя седмица е това 21 мм? Моето бобче в 6 г.с. + е едва 7.36 мм. Дано е финна дама Laughing

# 581
mystic193,  в коя седмица е това 21 мм? Моето бобче в 6 г.с. + е едва 7.36 мм. Дано е финна дама Laughing
8с и 5д. Много бързо расте! Във Вторник беше 15мм и си беше като едно петно. И не очаквах да се вижда вече така, с всяка седмица ще се вижда все по-оформено явно. Blush

# 582
Здравейте момичета,

Не се притеснявайте за симптомите по време на бременността. Аз с първата си бременност нямах нито гадене, нито повръщане само гърдите ме боляха и то не винаги! Сега ми се гади от миризми, но за щастие не повръщам 😉 (поне за сега).
   Няма как да не се притесняваме, но трябва да си наложим ако трябва да мислим позитивно! 
    Днес бях на първия преглед. Видяхме само сакчето. След 2 седмици отново съм на преглед. Тогава би трябвало да има ембрионче и пулсации. Притеснено ми е, но се старая да се разсейвам с приятни дейности и положителни мисли.
 И един съвет - ограничавайте четенето в интернет така излишно се филмираме. Казвам го от опита си с миналата бременност. 😘
  Желая ви слънчев ☀️и спокоен следобед и още по-спокойна 🌃.

# 583
Мистик,благодаря ти Simple Smile
А за видеозоня и аз така искам хахахаха
Даже бях чела в една тема преди,че една жена си взела доплер,да си слуша тоновете вкъщи у така била спокойна.Вероятно става дума за жена с мнооого възможности,защото подобна апаратура си мисля е доста скъпа и не се продава ей така.

Утре ще ви пиша след прегледа,каквото и да става,силно се надявам да се похваля и аз вече със сърчице и да изпитам тази радост с ММ Simple Smile
А вие с мъжете ли си ходите на прегледите или сами?
Аз като съм от провинцията и не мога да шофирам в София ,естествено ММ ще е винаги с мен,пък и не искам да изпуска вълнението ,все пак бебето е и на двама ни и той се вълнува не по-малко от мен.
За тази цел обаче се налага и двамата да отсъства е от работа,което не е много добре,но все пак ще се налага тепърва да правим жертви и да наместване графиците си спрямо бебо. Simple Smile

И така ,както се бях уплашила,че не ме болят много гърдите и мен сутринта,сега пак ми станаха доста чувствителни,явно наистина си отслабват и засилват тези симптоми,както и гаденето .

# 584
Здравейте и аз днес ходих с таткото да чуем сърчице.Имаше пулсаци се видя на видеозона,но не можа да го улови и аз не го чух.Имам и по дебела коремна стена,по пълна съм и това има значение.Каза да не се притеснявам ,че вс е нормално 8г.с и 2 дни ,по приложение съм 8г.с и 0 дни.на 20 съм пак на преглед.Малко се притеснявам но тя каза че вс е наред.Даде направления за изследвания.А за симптомите и аз чат пат изчезват и не ме болят гърдите.и чат пат ми се гади от миризми.

Общи условия

Активация на акаунт