Лечение на алергия с имунотерапия и по-точно със Сталорал

• 21 053
  • 78
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Вчера беше забравил да извади флакона от раницата. Поне 8 часа.  Носи го веднъж в чужбина. Там май три дни е бил извън хладилника, но последни дози са били. Аз не бих го изхвърлила.

# 76
Това е много деликатен въпрос. По принцип сталорал не се съхранява на темп над 8 градуса (при конц 10 и 100 по спомен) и не се прилага ако е бил отворен повече от месец. В противен случай лекарството в компрометирано. А тъй като то"дразни", би могло да  има и неприятен ефект. Лошото в бг е че крайния потребител го заплаща а то не е с ниска цена.

# 77
Здравейте!
За 2ра година третираме със Сталорал. Детето е на 10г. Алергии има към треви, полени, котка, мед, лактоза. Сталорала е само за цъфтежите в случая. Нашата алерголожка твърди, че за храните няма какво да предпише като лечение, евентуално ще го израстне.
Миналото лято беше по зле и обострен към цъфтежите, а очаквах поне минимална разлика в положителна насока, но уви... и мирогледа леко ми се обърна към медикамента докато не прочетох началните коментари в темата, мисля че от  _re_ge, (дано не бъркам) относно астмата на дъщеря и.
Така че продъжаваме с десенсибилизацията.
Веднага след капане на Сталорала при нас се появява сърбеж по брадичката и много странно, на едно конкретно място на главата. Казва, че все едно от вътре го сърби.
Интересното при нас е, че алергията към лактозата ние си я открихме. Нито кръвен, нито кожен тест я доказват, но детето консумира ли млечен продукт с лактоза почти веднага почва да кашля. В момента е 4кл, но милия откара последната градиска група почти цялата вкъщи с какви ли не кашлици и с какво ли не го тъпчахме като сиропи и лекарства а то всичко се оказа алергия. Нали знаете и бабините лекарства - мед при кашлица... е... алергия към мед а ние даваме ли даваме за успокоение. Така и с всички сиропи за кашлица на билкова основа, ужас беше.
Споделям още нещо интересно, и то с цел ако някога някой търси нещо подобно да попадне на тукашните коментари. Кашлицата му се провокира също от чешмяната вода в училище  без значение, че е с бутилка с филтър, но поради факта, че явно хлора им е в повече в училищата, с цел дезинфекция предполагам, на него му докарва алергична реакция. От както си дадохме сметка просто купуваме минерална вода или му пълним шише от нашата филтрираща кана.

# 78
И при дъщеря ми с времето започват да се оформят все повече хранителни удивителни точки. Наричам го така, защото част са алергии а част непоносимости. Към хранителните дразнители  няма десенисибилизация. Дали е алергия или непоносимост дразнителя според мен е най-добре да се изключва. Моята си "играе" в момента с непоносимостта си към лактозата с някакви хапчета с някаква концентрация (имало с различни), но ако нещо не уцели дозировката започва да има стомашен и чревен дискомфорт. По това се различава алергията от непоносимостта. Към кокосови стърготини разви с времето алергия. Сякаш преди не беше проявявала таква реакция, и при консумация  й се подува устата и почва да я сърби всичко - уши, колена, лакти.

Към млечните продукти често като реакция може да има кашлица. Особено ако сме болни имаме много секрети. Млечните продукти сгъстявали секретите по принцип и действали като стимулатори на кашлица. Нали си спомняте как когато кашляме ни дават хапчета които втечняват секрета за д аго изкашляме и спрем кашлянето. Ето това се се получава. млечния продукт ни кара да кашляме. Ако е обаче класическа непоносимост би трябвало да е съпроводено и със силен чревен дискомфорт ( болки, газове, крампи). Това няма как да се пропусне. Но по принцип човечеството  има проблеми с кравето мляко. Не му е естествено. Много хора на възраст престават да го консумират защото води до чревен дискмфорт. Аз също от 5-6 години.

Здравейте!
За 2ра година третираме със Сталорал. Детето е на 10г. Алергии има към треви, полени, котка, мед, лактоза. Сталорала е само за цъфтежите в случая. Нашата алерголожка твърди, че за храните няма какво да предпише като лечение, евентуално ще го израстне.
Миналото лято беше по зле и обострен към цъфтежите, а очаквах поне минимална разлика в положителна насока, но уви... и мирогледа леко ми се обърна към медикамента докато не прочетох началните коментари в темата, мисля че от  _re_ge, (дано не бъркам) относно астмата на дъщеря и.
Така че продъжаваме с десенсибилизацията.

дъщеря ми направи курс ( на нея й слагаха домашен прах и полени, там се слагали само два алергена а не три както тук) от 5 години като почна студенство в австрия . След което спря всички препарати. Имаше много голямо подобрение. Дори спря монтелукаста/ ефирата, турбохалерите. Пиеше само ериус при нужда. Не беше стигала до салбутамол. Беше ок, макар и в контролирана домашна среда. Но минаха няколко години малко над 4 по-точно и  нещата почнаха пак да се влошават. Първи признак че се върви пак към нужда от десенсибилизация беше честото и лошо боледуване от грип с последващ АБ, няколко пъти на година, дори с противогрипна ваксина. Това боледуване от грип,  което все води към бронхит е класика за хората с астма. Така че от миналата есен започна десенсибилизацията отново. Само към полени този път е мнението на алерголога. Към домашния прах нещата се държат на добро ниво, но и средата с домашен прах можеш да я контролираш. Обаче с  полените явно  ще е приливи и отливи.  Иначе "трябва да се измести на северния полюс където няма полени".

Общи условия

Активация на акаунт