Лечение на алергия с имунотерапия и по-точно със Сталорал

• 18 395
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
silver birch , наистина е неприятно когато и децата страдат от тази гадост.Дай Боже да са ни добре дечицата занапред! Каквото има да мине🙏 Не зная дали преглед при друг лекар ще покаже нещо различно. Но вчера четох,че има създадена ваксина,която се слага само на котките.НуpоСаt" ...Тя прави,така да се каже,почти хипоалергенна котката.Практически без или с малко възможни странични ефекти ..Новината е от 2019г,предполагаем срок за разпространение след одобрение след 2022г ..Питах ветеринарния лекар на нашата котка,но той не е чувал дори. Все пак има надежда!

# 61
  • София
Ами моята позиция беше, че така или иначе друго решение няма и по-добре да опитаме. Не съжалявам, знам, че сме пробвали и сме направили кавото зависи от нас, но особен ефект не виждам.

# 62
Здравейте! Да съживя темата с нови въпроси.
Детето ми (на 14г) разви алергия.При кожния тест се установи,че най-много към котки,после към кучета и след това пух,перушина и домашен прах.Лекарката изписа 6 месечен курс с таблетки  Билергия и 2 месечен курс със спрей Риностад.Лекарката спомена за имунотерапия с малки,към увеличаващи се дози алерген.Не спомена подробности.От вас разбирам,че може да е Сталорал.Спомена още и български,доколкото разбрах,вариант на ниска цена,в инжекционна форма(2 пъти седмично). Да знаете какво е името на препарата? Има ли и други видове терапия?
Четейки написаното тук си мисля,че кожният тест не е съвсем надежден и е по-добре доказване на алергия с кръвен тест. Имаме котка,детето ми я обича много и ще е трудно да я подарим на други хора.Засега наша позната се съгласи да я гледа няколко месеца,докато алергията се успокои и започнем имунотерапията.След това ще си я вземем обратно.Самата десенсибилизираща терапия имаше ли странични ефекти при тези,които са я прилагали? Защото в листовката има споменати доста неприятни реакции...И дали докато трае тази терапия можем да си гледаме котката у дома? Разбира се проблемите със стриктна хигиена,често къпане на котка,отделяне на косматия ни приятел в друга стая...Всичко още при доказване на алергията е направено и така ще продължи дори когато си върнем котаната...И докато трае лечението сега с противоалергични таблетки и спрей,ще има ли спад на имунната система? Детето ми и без това лесно и често се разболява,та съм с огромно притеснение в момента🙁
На мен са ми слагали инжекции "Алергопревент" при акад. Петрунов, по 2 на седмица. Но когато исках да повторя курса преди 2 години ми казаха, че вече не ги произвеждат. Питайте докторката какви са българските. Аз бих ги ползвала. Иначе знам, че позната ползваше кортокостероиден спрей,  докато гледаше котката си.

# 63
УИНКС БЛУМ , благодаря за отговора и съвета! Засега продължаваме с Риностад и Билергия. Алергичните прояви изчезнаха. Но след като спрем медикаментите се опасявам какво ще се случи😒

# 64
Staloral помага много за алергия. Въпросът ми е - знаете ли дали е задължително след 2 мин под езика, да се гълтат капките или могат да се изплюят? Аз мисля, че могат и да не се гълтат, но не питах лекарката.

Здравейте, и синът ми на 13 г. е с алергия към полени и котка. Сега четвърта година ще сме на терапия със Сталорал. Симптомите бяха по-малко изразени тази година. Относно въпроса дали да се поглъщат капките след 2-те минути, нашата лекарка каза, че може и да се изплюят, но след като се установи, че много му дразнят стомаха и няколко пъти повръщаше от тях. При последният курс ги плюеше и нямаше никакви проблеми.

@bubka:) При синът ми терапията е само към 5 треви, макар че има установена алергия и към котка. Ние нямаме котка вкъщи, но при родителите ми имат и като ходим при тях веднага се проявява алергията със зачервяване на очите и сърбеж. След като се приберем веднага се къпе и се перът дрехите с които е бил. Не искам да ви разочаровам, но според мен котката трябва да се махне, макар че ще провеждате терапия. Добре че родителите ми живеят в къща и като ходим при тях в повечето случаи сядаме на двора като е хубаво времето.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 10:30 от ssilvenceto

# 65
Относно въпроса дали да се поглъщат капките след 2-те минути, нашата лекарка каза, че може и да се изплюят, но след като се установи, че много му дразнят стомаха и няколко пъти повръщаше от тях. При последният курс ги плюеше и нямаше никакви проблеми.
дъщеря ми си плакнеше устата без да ги поглъща. Така й беше казала лекарката.

# 66
Здравейте! Моето дете е на 14 години и ни престои да започнем прием на Сталорал. При вас какъв е бил приемът на лекарството? При нас ще са
1 синьо и 3 черните шишенца.

Общи условия

Активация на акаунт