Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 865
  • 823
  •   1
Отговори
# 195
Ами аз захраних рано на 4месеца и малко вече е на почти 6 и от два дни съм включила пилешко. Между другото не се харесва. Давам през ден по една лъжичка в зеленчуковото пюре. След седмица мога да включа и следващо месо. А сега докато включвам месото не му давам и нови зеленчуци. Иначе съм приготвила като нови зел. Бял морков и карфиол. Иначе обедното ни хранене е 130,140 гр пюре. Но си е до дете някои си хапват повече други по малко и ги засища.

# 196
Мен педиатърът ме посъветва около месец да яде само зеленчуци и тогава да започна месото. Съвсем отскоро започнах със захранването и не мисля, че скоро ще замести цяло хранене.
През нощта не яде, рядко при скок в растежа се събужда около 4-5 за хранене. През деня яде на 3-4 часа. Плодове ми казаха чак след месото и зърнените храни, но още не съм решила дали ще чакам чак тогава.

# 197
Аз до сега съм давала картоф, морков, тиква и днес ще дам броколи утре пащърнак.. За сега тиквата и моркова много му харесват картофа не чак толкова..

# 198
При нас броколите хич не се харесаха, а тиквичката е любима. Днес сме на пиле с картофи. Имам пюре на хип ябълка и морков не знам като десерт ли се дава. Следобяд мисля да дам сигурно ще е сладко. Най любимото пюре ние е на хип тиквичка и картоф. А морковите страшно ни запичат иначе много ги обича. За месец и малко е захранен с около 6 зеленчука и с 4 плода. А безмлечната оризова каша много се харесва с една лъжичка круша в нея.

# 199
При нас броколите хич не се харесаха, а тиквичката е любима. Днес сме на пиле с картофи. Имам пюре на хип ябълка и морков не знам като десерт ли се дава. Следобяд мисля да дам сигурно ще е сладко. Най любимото пюре ние е на хип тиквичка и картоф. А морковите страшно ни запичат иначе много ги обича. За месец и малко е захранен с около 6 зеленчука и с 4 плода. А безмлечната оризова каша много се харесва с една лъжичка круша в нея.

Цяло бурканче с броколи изяде и не съм предлагала мляко след това ще видим дали ще издържи до 3 не мрънка предполагам че се е наял 😊

# 200
Момичета,
Първо с каша или с пюренце започнахте 🙄
Някъде ми попадна, че трябвало с каша...
Аз мисля да започна с морков или тиквичка захранването. Вода не пие по принцип, а било хубаво да се предлага при захранване.
Пробвах да давам преварена водичка, не иска...
Не знам от купешката бебешка дали да пробвам и на каква температура я давате, пак около 37 ли?
А относно захранването - ако й хареса 1,2 лъжички и иска още да давам или да изчакам няколко дни да следя за алергия или как 🙄🙄🙄
Много ми се вижда сложно това захранване, пфуу

# 201
Момичета,
Първо с каша или с пюренце започнахте 🙄
Някъде ми попадна, че трябвало с каша...
Аз мисля да започна с морков или тиквичка захранването. Вода не пие по принцип, а било хубаво да се предлага при захранване.
Пробвах да давам преварена водичка, не иска...
Не знам от купешката бебешка дали да пробвам и на каква температура я давате, пак около 37 ли?
А относно захранването - ако й хареса 1,2 лъжички и иска още да давам или да изчакам няколко дни да следя за алергия или как 🙄🙄🙄
Много ми се вижда сложно това захранване, пфуу

Аз започнах с пюре първия ден 1 2 лъжички картоф втория 3 4 5 картоф третия половин бурканче морков четвъртия пак половин морков след това тиква по половин два дни и накрая цяло бурканче педито на нас ни каза че кашите сигурно ще са накрая тъй като много издували и ще ни каже попарки да правим.. Колкото до водата и ние не пием пробвам ама не иска и това си е..

# 202
  • София
Аз каша не съм давала, може и изобщо да не давам. На баткото не съм давала по съвет на педиатъра, защото не е кой знае колко важна, а се пълнее от нея, а бебока беше едър. От месец захранвам, вече яде броколи, тиква, тиквичка, морков, карфиол, картоф, сладък картоф, спанак, пащърнак...май само това. Плод съм давала круша и ябълка и на пюре и да си смуче сурови. Скоро ще дам авокадо и банан (чакам авокадото да омекне).
Вода предлагам, но не иска от шише, ако я дам със спринцовка няма нищо против. Бела Ми, няма да има разлика, ако ще от извор да му я наточиш. Въпроса е да свикне с вкуса. На баткото слагах захар..много майки ме гледат като попарени, 'щото разбираш ли КАК ТАКА ДАВАШ ЗАХАР НА БЕБЕТО!!!..Еми давам. Ей така се научи баткото да я пие и малко по малко за месец успях да я махна напълно, но поне сега пие вида, а не като братовчед си -само сокове. На бебето захар не съм слагала..просто му настоявам да пие.

# 203
Благодаря, дами
Дайте съвет как да я накарам да пие в седнало положение. Какъв рев му дърпа, иска само легнала да й давам гърда и шише. А със захранването няма как легнала.
В люлка ли ги храните, които са под 6м
И приблизително по колко пият бебоците на 5м. Че ще приключвам с кърменето и се опитвам приблизително да дохранвам с около 150-200мл.
Четох, че около 5 пъти по 200мл (разбира се зависи от детето), но и с пюре ли общо 5 хранения на ден 🙄 тъмна Индия
Всички зеленчуци на пара за по 10мин ли ги слагате и после пасирате (малко тъпи въпроси, но с първо бебе и никакви роднини наоколо е така)

# 204
Благодаря, дами
Дайте съвет как да я накарам да пие в седнало положение. Какъв рев му дърпа, иска само легнала да й давам гърда и шише. А със захранването няма как легнала.
В люлка ли ги храните, които са под 6м
И приблизително по колко пият бебоците на 5м. Че ще приключвам с кърменето и се опитвам приблизително да дохранвам с около 150-200мл.
Четох, че около 5 пъти по 200мл (разбира се зависи от детето), но и с пюре ли общо 5 хранения на ден 🙄 тъмна Индия
Всички зеленчуци на пара за по 10мин ли ги слагате и после пасирате (малко тъпи въпроси, но с първо бебе и никакви роднини наоколо е така)

Аз го храня в шезлонг полуседнал от 1 месец преди да захраня ядеше 2 пъти по 150мл и 3 пъти по 180 а относно пюретата не правя а купувам готови на Хип за сега му харесват.. А сега второ ядене започвам да замествам с пюре т.е има 4 хранения с мляко едно с пюре. Млякоо пюре все в шезлонга и ми е много удобно на него също  Simple Smile

# 205
  • София
И аз в шезлонга го храня. Зеленчуците варя. Слагам ги на котлона и като се сетя ги проверявам..като са меки цедя и пасирам. На пара не ги правя..имх едно време нрежа, но така и не ми се занимава.

# 206
Аз я слагам подпряна на възглавници, но като цяло сама иска да е полуседнала. Зеленчуците гледам просто да са готови, т.е. да се смачкват лесно и опитвам, за да съм сигурна. Давам все още по няколко лъжички и после обикновената доза мляко (около 150-160 мл), но просто не я изпива, когато й стигне.

Относно водата, също не иска да пие особено, но й давам от няколко дни от чашка. Взех от икеа една, води се 0+, пие малко, после се залива и си играе, но проявява поне някакъв интерес към водата. Самата чашка е малка и лека и си я държи лесно сама.

# 207
Пробвайте да давате топла вода. Моето бебе само топла я пие, иначе не иска на стайна температура.

# 208
Моето дете не иска преварената вода а пие само готова за бебенца от бутилка ганчев,бебелан и си пиива доста. Само като види шишето и си го взима и сам си пие. А го научих да пие с захар и постепенно я намалявах вече пие без захар. И хладка.

# 209
Аз да ви призная, откакто в продължение на един месец давах Фунгостатин от хладилника и преустанових топленето на водата до 37 градуса (да и аз съм от майките дето дават вода със захар от самото начало, друг е въпроса,че тя връзваше да пие по 10-15мл през 4-5 дни). Сега като е по-хладно гледам да затоплям от време на време, като започнем пюретата сигурно повече ще я натискам да пие, че за момента само го лигави биберона и ми се смее (направо си ме подиграва) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт