Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 869
  • 823
  •   1
Отговори
# 210
И ние пюренцето го ядем на шезлонга, обаче много ми пречи с тия ръчички, само ги пъха в устата и става мазало.
Иначе АМ си го гушкам на спалнята на една възглавница от обиколника е полегнал в мен той , аз съм седнала по турски и с едната ръка му държа шишето ( заедно с него) а с другата си цъкам на телефона Sweat Smile
 А за водата не съм спряла да предлагам от както се е родил всеки ден и чааак след като се наяде с пюре пие.
Angie _M и на мен ми се смее, незнам какво му е толкова смешно Joy
Иначе и мен лекарката ме посъветва да  слагам малко захар само и само да пие .. ама тцъ..

Относно нощните хранения и аз открих ключа за палатката с храненето в сънено състояние .
Когато заспи  окооло 21:00 часа , и е ял последно в 20ч (примерно) го храня когато аз си лягам 1:00, 2:00ч  Без да го будя, само го взимам хапва и си го слагам да спи ...така до8:00, 9:00, 10:00 когато каже шефа.

А и за проходилката, вадетете камъните Joy
Вече си щъка из вкъщи и е много щастлив, така се смее като обикаля с него. Но той е страшно жилав, вече се опитва да прави крачки, когато го държим под мишниците.
Легнал на активните гимнастики, не иска изобщо отдавна.
 Само на ръце или в количката на високо, а в шезлонга само ако яде или дъвче някоя гризалка за 20 мин мах.
Батко му също го сложих в паяк на 5 месеца... ми нищо му няма на детето. Какъв левент ми е 165см на 11 години, здрав и прав си е ( пу пу).

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 22:58 от *Sisilia*

# 211
При никнещи зъби не се слагаха ваксини или не се започваше захранване или и двете? И само при пробиването на венеца или по време на целия процес...? От четене за колики, за зъби не успях да се подготвя... Grinning

# 212
  • София
И съм захранвала и съм слагала ваксини. Не знам аз, че не е трябвало. Каква е причината?

# 213
Когато ми се е налагало да давам АМ и на двете деца съм им го правила с вода от магазина с розова капачка без да я топля, на стайна температура. Мързелива съм, какво да направя. Специално съм проверявала в Мейо Клиник сайта дали е ОК това и там пише, че и студе може да им се дава даже. Това затопляне е заради палмовото масло в АМ. За да може да разтопи и да се разтвори добре и също за да се имитира температурата на кърмата, която излиза на около 38 (на око казвам). Сега и кърмата като я изцедя я давам на стайна температура. Нищо им няма, много им треперим само.
И аз го захранвам в шезлонга. Иначе той като не може седнал....

# 214
Дайте идея с какъв зеленчук мога да комбинирам бял морков и карфиол? Мога ли да дам три зеленчука? Например тиквичка, морков и карфиол? С двата е захранен. Да не му дойде в повече знам ли. Вчера толкова му хареса обяда пиле с картофи. Изяде около 160,170 гр.

# 215
  • София
Аз комбинирам по много зеленчуци, общо взето каквото имам под ръка. Днес ще е на тиква с тиквичка и сладък картоф.

# 216
Мисля, че щом си хапва,няма пробелми да са повече неща. Аз бих комбинирала с картоф, за да е по-засищащо. Все пак морков и карфиол нямат много калории и въглехидрати в тях. Или с оризче малко може. Аз си комбинирам още от втората седмица на захранването. Не се е оплакал още. Вече яде в 12ч пюре около 50-60 мл. (забелязвам тука, че в грамове говорите, но аз нещо нямам време да ги тегля, вие как ги определяте грамажите?), дояде си мъжката с окколо 100 мл кърма. Аз исках с по-малко, но.... И после от вчера въведох в 15ч плодовете. Дадох му круша за първи път. Естествено мина мноооого гладко всичко, от раз 50 мл си ги хапна.
И при мен много бъркаше в устата с ръчички. Аз го храня с един суичър, който съм го нарочила за лигавник. Отгоре го завивам с пелена и съм си приготвила около 10 салфетки до мен, за да бърша ръцете. Само главата му се вижда. Че става страааааашно. Тия бели бебешки панталончето и бодинца как се цапат и как трудно се перат, не е истина. Особено с разните оранжеви тикви, моркови, мале, мале.

# 217
Дайде препоръки за препарати против петна. Какво върши работа?
Вече имам неизпрана тиква от едно боди. След което почнах на ръка да изпирам пюрето и после пак пералнята, но пък нея не я пускам всеки ден...

# 218
Днес реших да не давам картофи че всеки ден давам това дете само картофи яде. 😁 Вече два пъти давах пилешко и добре се прие давах през ден. Дали се води вече захранено с пилешко. Добре му понесе не е имало реалция. Имам и пуешко мисля да е второ месо. Ама няма да бързам ще изчакам още малко на пилешко знам ли. Гледам някои прават крем супички на бебчета как се правят незнам уж по вкусни, незнам и от кога започва да се добавя по малко лук в пюрето. Някой от вас добавя ли масло в пюрето или чак като захраните с млечни? Аз добавям зехтин и добре се понася, но масълцето си е по вкусно ама не смея още.

# 219
Дайде препоръки за препарати против петна. Какво върши работа?
Вече имам неизпрана тиква от едно боди. След което почнах на ръка да изпирам пюрето и после пак пералнята, но пък нея не я пускам всеки ден...
Абе, аз ще дам, ама знам, че много хора няма да се съгласят. Само мениние е, не задължавам никого.
Вениш ползвам. Всичко излиза с него, ако не е престояло по 3-4 дни. Ако е бяло или светло го слагам директно Вениша върху петното и го оставям понякога и цяла нощ да стои. Нищо, че пише 10 минути. Все пак тиква ще перем тука Smile
Бебешките прахове за пране не ги харесвам как перат. Аз и не обичам силните аромати, омекотител не ползвам, мирише ми, дори и кашлица ми е предизвиквал омекотител от миризма по чаршафи. И гледам малко по-различно на нещата. Мога за пример само да дам - една жена, която пере само с бебешки препарати. Тя ми даде много бодита от нейното дете. При седенето се бяха появили жълти петна по тях около вратлето. Просто повърнатото и изплютото не се изпират добре с тия бебешките. Само привидно са изпрани и после след време пак избиват. С ариел капсули след 2 пранета се махнаха. Но ако не си привърженик на такива силни препарати като Вениш, мога да ти предложа да направиш малко прах за пране, от този който си ползваш, на кашичка и да намажеш петното и да го оставиш така няколко часа. Ако е гел капсула - разтвори я в леген, слагай да се накисне парането и после целия леген сипваш в пералнята (аз съм с горно отваряне, лесно ми е да го кажа).

G.kehaiova, според мен разликата между крем супата и пюрето на този етап от живота им е количестовто добавена вода. И да кажем в супата може да има повечко зеленчуци. То на тоя етап всичко е едно. Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

# 220
Момичета, малко по-странен въпрос... бебка става нервна след като я види една съседка - червен конец, светена вода. Какво да предприема 🙄🙄

# 221
За прането, видях в ДМ продават препарат за петна от бебешки храни. На тяхната гирма май си е, мисля да взема да го пробвам. За уруките: червено конче с синьо оче на ръчичката и чесънче в количката. Миене на очичкитр с светана вода.

# 222
  • София
AЗ ползвам ваниш в промишлени количества. Ще видите колкото по-големи стават , толкова по-мърляви 😂 Друг е въпросът, че понякога туба вениш ми е по-скъпо отколкото нова тениска. 😂
Днес ще му дам морков за първи път. Досега беше на картоф, тиквичка и картоф+тиквичка( и една врътка на солницата). Последното много го хареса. Кучето обаче не. То предпочита чист картоф 😂😂
И вчера за вечеря съм им направила пюре. ММ ме пита “нали не е с АМ?” 🤣🤣 Казвам му “ малко скъпичко ще ми излезе и вас да ви Го правя с ам “

# 223
И аз ползвам Вениш за цветно и бяло в големи количеста - какво да правя, понякога не е гладен, а дъвче биберона и навсякъде става мляко и резултатът е върху дрешките. Накисвам хубаво и всичко излиза, с само Тео бебе не е достатъчно. Ще видим с пюретата как ще сме, в петък започваме с морков

# 224
  • Sofia
Аз храня с ето този лигавник от ИКЕА:

https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/babies-tableware … ligavnik/80307223

Много е удобен, покрива цялото дете, забърсва се лесно, после го мятам на чешмата или в пералнята и мн чисто се справяме засега Simple Smile.
До момента съм въвела два зеленчука, картоф и тиквичка сега ще вкарвам трети морков. Днес песиатърка ме посъветва към пюрето от картоф и тиквичка да добавя няколко лъжички морков, а не да го давам отделно, същото и с пащърнак след това. Каза ми също че мога да ги комбинирам както си искам след като ги въведа и че няма проблем да са повече от два в едно пюре. Не съм сигурна точно как ще ги комбинирам още, но така ми каза де, исках да ви споделя Wink. Днес бихме ваксина и ми каза също два три дни да не въвеждам нов зеленчук, за да може ако даде реакция да се проследи.

Общи условия

Активация на акаунт