Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 876
  • 823
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Супер са тези. Също да добавя, че същите ползвах и когато започна да рисува 😁
Нооо има време до обсъждането на фулмастери които се перат 😁

# 226
  • София
Аз отделно давах само първия зеленчук.
И аз съм с този лигавник, от баткото още го имам.

# 227
Аз петна махам със Спот на Перилис. Всякакви. Само че не трябва да е прана дрехата вече. Защото самото пране сякаш някакси „запечатва” и после и препарат против петна не помага. Т.е. дори да са минали 2-3 дни докато пусна пералня, идеята е преди пускането да напръскам със Спотчето всички дрехи с петна. Слагам пералнята да почне да пере с отложен старт 10 минути и изчезвам.

# 228
Някой питаше защо не се захранва след ваксина-мисля че, защото може да получи алергия,а да си мислиш,че е от ваксината.Аз на моя му взех какви ли не лигавници и нищо не става,нервирах се и направих дупки за главата и ръцете на един чершаф.Моя яде в барбарон,ужким го сложа да е полегнал,ама му писне и се повдигне да седи,ми като иска какво да му правя,нека си седи.Активна гимнастика ми подариха като беше на 2 месеца и хич не му хареса,единствено я ползвахме за найлон,че много обича да рита и да се изтласква,а гимнастиката е мазна отгоре и като ритне скочи от другия край на леглото.
Ехооо вие с проходилката,поздрави от нас с бънджито. Хихи,ми то като е жилаво детето какво да се прави,освен да го вържеш и да му кажеш"ми не,ти си малък и не трябва да ходиш"  и моя прави по някоя стъпка като го държа,а не може да лази още,опитва се и тъкмо се сети как беше и почва да си криви ръцете и го вдигам,че започва едно премятане...
П.п.Това за зъбите и захранване или ваксина нещо не ми се връзва,ми то докато избият до 2 години може все да го тормозят и по тая логика ще си кара на млекце...

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 19:14 от borislavabgmamma

# 229
Мами, имате ли проблем при кърмене, от няколко дни не хапва добре хапва 2-3 мин и плаче опъва голямо ядене правим..  а мисля , че е гладен все пак минават 4 часа .. незнам вече какво е зъби ли..

# 230
Мами, имате ли проблем при кърмене, от няколко дни не хапва добре хапва 2-3 мин и плаче опъва голямо ядене правим..  а мисля , че е гладен все пак минават 4 часа .. незнам вече какво е зъби ли..

Същата история е и при нас. Дърпа се, мрънка и се сърди, когато го кърмя в допълнение и много силно плюнчене и дърчене на пръстите. Така сме от около седмица.

# 231

Същата история е и при нас. Дърпа се, мрънка и се сърди, когато го кърмя в допълнение и много силно плюнчене и дърчене на пръстите. Така сме от около седмица.
Да и ние гризе всичко , то се притеснявам ,че не яде следователно не ака и се тормози , ужасни зъби..

# 232
Момичета, малко по-странен въпрос... бебка става нервна след като я види една съседка - червен конец, светена вода. Какво да предприема 🙄🙄

И Адриана получаваше някви такива нервозни състояния след срещи с някои хора, но да ти кажа след кръщенето й всичко спря. Знам, доста странно звучи, не сме връзвали червени конци и тн, до 40тия ден й слагахме бабина вода като я къпем и май някъде около 50тия я кръстихме.

За петната и аз подкрепям Вениша, въпрекк че си пръскам на поразия и този на Нук за петна, купила съм го, ще си го изхарча и после само Вениш.

G.kehaiova сподели после този от ДМ как е, справя ли се с оранжеви петна?

Ние не сме започнали още захранването. Ще я черпим лъжичка, две ей така да пробва до края на месеца, но мисля чак на 5++ да започнем сериозно като сложим и последните ваксини.

Сега малко ще си похваля бабите, свеките се скъсва да глади отвън отвътре направо от всякъде Grinning а пък майка ми прави пюрета на поразия, организирала колегите й който каквото има домашно от село да й носи. Затваря чушки, тиквички, картофи... опасна е! Само за пащърнака ми вика: “ такова няма да правя, това е корен - продават го да го пуснеш цял в супата за аромат, не за пюрета!” и това беше. Сега се кефи, че си купила сладък картоф на промоция от Кауфланд.

Отплеснах се, извинявам се. Като я закача на гърда по това време и още спя на половина.

По темата с ваксините имам питане. Тази от болницата, която трябва да остави белег на рамото... ами нашата няма белег, при вас как е? Много ме притеснява в седмия месец като го проверяват, че ще трябва да я боднат пак и че ще й се получи от тия грозните,големи,гадни белези. Чувала съм от познати,че е възможно да я е хванало и да няма белег...

Благодаря за вниманието и добро утро Stuck Out Tongue Winking Eye

# 233
За тази в болницата, при малкия изглежда като белег от комар, не е надуто. Малко по-тъмен цвят е просто

# 234
  • София
Моя мъник има белег, но баткото няма, аз също нямам, не са боли повторно нито мен, нито него.

# 235
В 7ми месец се прави проба на тези които нямат белег, ако е отрицателна тогава се бие повторно ваксина, понеже често се случва да не се "изяви" аз имам и бебето има, мм няма.

# 236
Момичета, от 2 дни се опитвам да дам на моята злояда дъщеря морков. Всичко плюе и ме гледа супер странно, сякаш се чуди въобще какво е това и какво да го прави в устата си. Не реве, или нещо такова, опитва се да ми бутне ръката с лъжицата, но по-скоро сякаш си мисли, че си играем, а не друго. Не знам какво да правя 😕😒🤔

# 237
  • София
Пробвай друго, а не с морков. Пробвай тиква или пащърнак, те са с приятен вкус що-годе. Не , че моркова е лош, но и моя мъник не му е фен. А баткото ми е толкова злояд, че само една седмица го захранвах нормално. После ядеше само банани до една годинка...и сега е почти така.

# 238
Здравейте мами
В колко часа е най -късно, в който давате пюре? Ние сме 5++, захранване се от 2седмици и все още се будим по 4 пъти и повече през нощта. Толкова много й къркори коремчето и през 2часа се храним. Та се чудя, ако й дам пюре преди лягане, няма ли това да я засити за по-дълго...

# 239
  • София
Захранва се на обяд, защото това е тежка храна за стомах, който е виждал само мляко. Ще си направиш беля ако дадеш вечеря толкова рано. Храните се заместват така: обяд, после плодово или каша за следобяд, 8+ месеца закуска с попара и найййй-накрая включваш твърда вечеря.
Да не те отчайвам, но ако сте на кърма е нормално да става. Каката на 10 месеца се будеше по 5 пъти

Общи условия

Активация на акаунт