Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 856
  • 823
  •   1
Отговори
# 135
Някой давал ли е спанак?
Аз дадох вчера, обаче днес четох, че поради високото съдържание на нитрати не бива да се дава преди 6 месец ( Явор е на 5 ). Понеже бяткото ми беше крайно злояд и беше захранен само с 3-4 зеленчука и още от втората седмица след захранването мина само на банани...та общо взето ми е нова материя.

На моя приятелка бебето е на 7 месеца и каза, че след като е дала спанак, го е заболяло очевидно коремчето, пробвала е два пъти.
Иначе аз намерих това :

# 136
  • София
В таблицата, която аз имам спанака го дават 6+ месеца.
Иначе и моето момче вече е в отбора на захранените. На 5 м+ 20 дни яде картоф. Беше мн смешен, защото очевидно му хареса, но и ревеше разочаровано къде ми е млякото. Кучакът беше най-щастлив. През цялото време седеше и се облизваше, сякаш знаеше, че тоя малкият ще хапне 3 лъжички и останалото ще дам на него 😂 То така си стана, де.

# 137
  • София
Много ви благодаря. Аз не съм забелязала някаква реакция към спанака. Сякаш няма разлика от другите пюрета, но все пак няма да давам повече в близките месеци. Давала съм по малко два дни...считам, че е захранени с него вече.

# 138
  • София
И аз съм със зверски косопад. За втоеи път чета за вит. Д. Псвен да пробвам и аз. С предишните деца, не е било чак такова чудо?
Номер две е болен, номер три не мо харесваше още от четвъртък, от петък започнах и него с Изопринозин, снощи ни разката играта, нямаше спане. Успокоява се сано след Изопринозин и веднъж на ден му давам панадол. Носът му тече, ядосва се че не коже да се храни, като се запуши много реве зверски. Днес търаих Бейби вак, че предишните се изпотрошиха, няма масово озчерпан. Имам Носко, но не върши същата работа. На номер две почти нищо не изкарва, а иначе текат едни сополи, ако успее да духне излизат много, а тоя Носко почти нищо не изкарва.

# 139
Дано бързо да се оправят. При нас Ниско върши чудна работа. Веднага поливат сополките, но не мога и да го сравня с друго.
Постоянно съм в чудене какво да взема за малката като игри и забавления за зимата т.е. След 6я месец. Проходилки те ги отричат, бънджитата не повече от 2 Мин, уокърите нещо не ми допадат, а и са след 10 месеца и не знам.
Скоро ще навърши 5 месеца и мисля и аз да въвеждам захранването по-малко.

# 140
За занимавките и аз се чудя. Бънджи взехме, но не сме го пробвали. Малкият от сега пружинира в ръцете ни, ама знам ли го после. Отделно започнах да му взимам повече музикални играчки - имаме една, която пее български песнички, друга, която разказва приказки и гатанки, проектор - мече. С тях най - много се заиграва, с дрънкалките все по-малко, има си една любима и това е. Също гризалки му взех наскоро, харесва си ти. Иначе за зимата съм решила едно килимче на Дормео за игра да му взема, дс играе там - да пълзи, да седи. Аз забавленията сякаш повече в движение ги мисля вече. Иначе ни подариха проходилка, но за нея ще изчакам. Към края на зимата мисля да "представя" книжките и приказките към ритуала за лека нощ.
За нашата настинка: в петък бяхме на преглед,  понеже се подобри, но не се излекува напълно, а бяха минали 5дни от настинката. Продължаваме с капките, за които писах по-горе, но добавихме и Шуслерови соли 3 и 4.

# 141
Мамчета как са бебетата с зъбчетата при вас много ли плачат? От 2дни насам е някакъв ужас при нас.. постоянно плаче, косел е и през ноща никакво спане не мигва. Създал си е някакъв график и сутрин става в 5,6, не че много е спал през ноща. Даже се наложи и панадол да дам и мазах и никакъв ефект. Дано отмине скоро. Взема го на ръце да го успивам и още повече започва да плаче кошмар.

# 142
  • Пловдив
При нас зъби няма още, като че ли. Нощем се буди обикновено, но щом дам гърда се успокоява и веднага заспива.

# 143
  • Sofia
И при нас зъби няма, но страшно чесане пада....супер яростно гризе и дъвче всичко. Напоследък започна и да издава някакви странни звуци, нещо като мрънкане пред разплакваме с напъване, ама не плаче.....мн е странно 😒. При нас се случва нещо с храненията к се чудя дали е ок....захраних я вече 5ти ден и започна да не става да яде сутрин рано. Заспива ми към 22:00часа и сутрин става в 8-8:30. Преди ставаше в 4, после го измести в 5-6, до скоро към 7, а сега направо в 8-8:30. При вас как е сутрешното хранене?

# 144
  • София
Заспива към 8-8.30 вечер, до скоро ставаше в 6-6.30, после към 5...сега коколо 4-4.30. Захраника съм от месец някъде...

# 145
При нас зъби няма още, като че ли. Нощем се буди обикновено, но щом дам гърда се успокоява и веднага заспива.

И ние сме така, а като успея да се изнижа от спалнята до 15 минути вече реве с писъци. Много не ни е добре, с таткото не можем да се видим през седмицата понеже аз лягам с бебето към 8 и за да не се събуди си лежа с нея Flushed

Припомням си дните, в които заспиваше към 8-9, успешно я местех в креватчето й и си спеше до 6 сутринта. Сега спим тримата, даже премятаме и една единична завивка за таткото.

Иначе да се запишем и ние, бебе Адриана, 29.05.2019, 3.700кг, 52 см! Simple Smile

# 146
Ии най мразя някой познат да ми каже ама не е хубаво да го учиш така да спи при вас в леглото. Малии направо от такива акъли ме побъркат. Какво детето не заспива с часове, плаче, дере се и да не го сложа при нас егати. На чужд гръб и сто тояги са малко.

# 147
Аз бях от ония заблудените, дето првди раждането разправях как детето ни няма да спи в нашето легло, а чинно ще бъде приспивано в нейното! Хахахахах да бе, друг път!!! Със старта на коликите да видите как още на втората тежка нощ си я закачих на бомбата да си цока за успокоение, подпрях си гръбчето с възглавница и си спахме тримата като пичове! От тогава гледам да не се заричам, че нещата с малките човеци се менят много бързо и никога не се знае след 15 минути как точно ще се чувства щастливо! Hug

# 148
  • София
Ама хич не ми пука какво ми приказват..ма научила съм го била на ръце, как можело баткото на две години да спи още в нашето легло, как така аз с бебето ще се местя в другата стая вместо двете деца. За мен важно е мама, бебе, бате и тате да са се наспали и да са спокойни.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 21:41 от ditmade

# 149
Ама хич не ми пука какво ми приказват..ма научила съм го била на ръце, как можело баткото на две години да спи ише в нашето легло, как така аз с бебето ще се местя в другата стая вместо двете деца. За мен важно е мама, бебе, бате и тате да са се наспали и да са спокойни.
Не знам как успяваш да ги приемаш тия приказки толкова спокойно 😃 На мен, като ми ги почнат и всичко ми завира.... "Ама, аз така никога не съм приспивала на ръце никое дете, ама аз такова нещо не помня, ама те сами са си заспивали в кошарата." Ааааа ай сиктир 😂🤪

Общи условия

Активация на акаунт