Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 920
  • 823
  •   1
Отговори
# 375
И при нас е същото зъб ки е какво е чак се ядосва нервничи. Сеедно си дърпа косата драска си главата дърпа уши абе ужас. Съня е мираж не иска да спи през ноща събужда се не само за храна ами просто така. През половин час помякога и по често. Тая нощ никакъв сън. Мажа калгел и има ефект но за кратко. Много е жален милия. Минахме на ам номер 2 след 6м и през ноща пак си търси ядене. През 2,3 часа е на линия, като по часовник. Не пропуска нощно хранене а дневно помякога пропуска.

# 376
И аз да попитам за нещо ефикасно да му олекне малко детето ( пък и на мен)?
Да взема Дентокинда и някое гелче с ледокаин, но ми се струва че ще са си за мое успокоение..
А някой пробвал ли е английските прахчета

А за реда на излизане на зъбки, си излизат първо долните две, после горните две, обаче си е природа, някой беше казал, че първи е излезнал кучешки .
G.kehaiova искрено ти съчувствам, и на всички други които не се наспивате нощем.
Моят щурец поне спи по цяла нощ, та ме е срам да се оплача че през деня е крив и само му се спи, а сякаш неможе да се отпусне и само се приспиваме по цял ден, а като заспи е за 30 мин мах... и после пак е крив че е недоспан Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 09:45 от *Sisilia*

# 377
И моето изгради мн хубав режим, от който и аз съм мн доволна и спим..Вечер се къпем в 09-09:30, после хапване и заспива. Бъди се в 08-08:30 и чак тогава яде. През нощта не се буди вече за ядене и е така от около месец. Много съм доволна, макар че се чудя не е ли гладна...И със захранването се получиха май нещата, но днес осъзнах че май правя грешно въвеждането на нови зеленчуци 😒. Досега въвеждах поотделно по няколко лъжички, тя малката неискаше и мн мн да яде, пробваше и после мляко. Напоследък обаче изяжда по над 120гр пюре и днес реших да въведа и тиква. Много и хареса и изяде цели 170гр, но след това се замислих дали трябваше да и давам толкова мн тиква в началото, или трябваше няколко лъжички да пробва само...Вие как въвеждате нов продукт, по цяло бурканче или на лъжички по малко?

Охх и нашияне същия, аз вече на обяд не му давам мляко, яде около 150гр пюре (картоф,морков и жълтък) и после чак в 15:00 часа яде даже не си доизпива млякото, пюрето го засища. Ние сме много шишкави за глада не се притеснявам. 9,200 тежим на 5 месеца и 3 седмици сме, което е много лошо.. ще въведа тиква тези дни, понеже е сезона

# 378
То ред има, ама само на теория... Това с дърпането на ухото освен, че е заради зъб, е знак, че на детето му се спи. Аз преди месец, като започна да си дърпа ухото, се притесних да не я боли, но се оказа, че така се приспива.

# 379
Момичета взех на малкия пъзел за земята като килимче не е лошо седи си на него, но да ви дам друга идея може да се получи много удобно с дунапрен не много дебел да се облицова с плат или с одеало доста икономичен вариянт за пода. 😁👌 ще пробвам скоро и ще ви испратя снимка, ме пъзела не е много голям. Хрумват ми разни идеи. 😁 Малките като проходят или пролазат няма да им се мърда от земята.

# 380
  • Пловдив
Curlly, прикачвам снимка с реда на зъбките. Малко е индивидуално обаче, на мен примерно са ми поникнали първо горните два. ☺️
Скрит текст:

Аз първоначално сложих матрак 70Х140 на пода, но като започна да шава и слиза от него, купих голям и евтин топ-матрак - много ефикасно нещо. 😁 Постилам на пода, мятам отгоре някое шалте и готово, беба си шава без ограничения.

# 381
  • София
Аз купих голям надуваем басейн ( беше 5 лева в кауфланд) и вътре с меката мозайка наредих.

# 382
  • Sofia
Happy_life много благодаря за снимката 🤗. Аз съм поръчала за пода така наречените килимчета за игра. Пише че са изолиращи, водоустойчиви и хипоалергенни. Поръчай го още с идеята да я слагам по корем, че моята нали все пишеше и неискаше да седи и да се завърта, нооо да се похваля от два дни колкото пъти я сложа по корем толкова пъти се обръща 😀☺️. Ето го моето килимче:

Още не съм го тествала обаче, така че немога да дам мнение към момента.

# 383
Малеее, добре, че прочетох в БГ мама, че се залепя тоя колектор за урина. Ей, на, второ момче гледам и чак сега разбрах. Аз просто го слагах пишлето вътре и затварях памперса. След 15 минути проверявах и така. YumYumYum Ох, то сигурно някъде там си е било означено, ама кой да гледа.
И двамата са болни. Големият бронхит, малкият 3 вечери с температура и нищо друго за щастие. Не питайте как е. Няма сън, нищо няма. Като не му е добре на това бебе, на никого не му е добре в нас. А през деня съм като на състезание сама със себе си. Особено сега и с тия пюрета + цеденето+баткото. Всеки яде различно от другите и е на различен график. Просто е чудо. Нямам търпение да стане вече годен за градина Даниел поне.
the doors и Marty66 , пробвайте със сладък картоф. Те доста го харесват. И също комбинацията сладък картоф+ морков, сладък картоф +тиква и тн. Като цяло моят като не иска да яде еди си какво си просто го смесвам с нещо друго. В крайна сметка не е казано, че трябва да е пюрето само от едно нещо.
Ох, това хранене - първо педиатърката ми се скара, че естествено, че се буди през нощта от глад детето. Само плодово пюре в 15ч не ставало. Трябва да е или оризова каша с плод вътре, или царевична, или нещо от сорта, но не само плод. Това по време на прегледа, в който се оказа, че баткото както нямаше нищо в гърдите и за 2 дни е направил много лош бронхит. И за това ми направи забележка да го водя през ден. Само че аз за да го заведа трябва да се грабна да чакам без час с 4г и с бебе на 5 месеца. И отоложих с един ден, за да може и ММ да дойде с нас. И в тоя кабинет си викам: Айде, пак грабнах приза Майка на годината да му се и не знае. Единият съм го държала гладен, другият болен (той пък между другото за половин ден 2 пъти се беше изкашлял и аз си викам" О, супер, вече се оправя". Направо се ококорих като ми каза колко е зле.). Както и да е. Вчера реших, че ще свръх компенсирам явно и забърках на малкия не какво да е пюре, а от пълнозърнест ориз и банан. Щото нали много го разбирам храненето и тоя пълнозърнест ориз е бавноусвоим въглехидрат, по-дълго ще е сит, няма да предизвика пик в глюкозата му и тн. Ми... само дето не ме напсува. Стана страшно нещо в нас. Писъци, давене, плюене. С баща му ни направи на маймуни. Накрая му направих една каша на Тьопфер ориз и банан, която държа в нас in case of emergency. Мога само да кажа - явно не обича банан. Още писъци и врещене. И накрая изкарах остатъка от обяда му - сладък картоф с обикновен картоф. Изяде си го и млъкна. Днес реших да не се правя на толкова голяма диетоложка и да пробвам с обикновен ориз. И една круша. Е, голям успех пожънах. Не смогвах да подавам лъжици. Препоръчвам я комбинацията. Ползвам някакъв био ориз от Кауфланда. Добре се свари и се пасира.
An G - E, щом са ти взимали само веднъж, това ще е за обикновена глюкоза тест според мен. Аз си направим на глюкозната толерантност и инсулиновата резистентност преди около 3 месеца. Както си беше и по време на бременността - взимат кръв, пиеш глюкозата, взимат още 2 пъти кръв през час. Сподели после на лично съобщение резултата, за да не занимаваме тука момичетата. То май няма друг с останал гестационен диабет, нали?
*Sisilia*, ама как се смях с поста за първата година след раждането. За зъбите ти препоръчвам една доза Панадол и намазваш с някакъв там гел с лидокаин Дентинокс пирмерно. Той го успокоява първо и после Панадола го поема. Ние така спахме в нас. Няма какво да го мъчиш детето. Обикновено зъбите при баткото излизаха на пикове. Мъките бяха по една седмица, после затишие, после пак седмица мъки и така. И накрая ето- златния зъб. Много ми хвалиха Камилия и Камомила. Знам и за този Тийта, който си постнала, но нямам отзиви от приятелки. Не се мре от Панадол, по една седмица съм го давала всяка нощ, иначе детето е в истерия. Едно време на нас са ни мазали венците с ракия. SmileSmile Сигурна съм, че някои още ги мажат, ама няма да си признае тука никой.SmirkSmirkSmirk

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 15:53 от на Данито майка му

# 384
Ние вече имаме две заместени хранения му сладко му е на детето, наяжда се и не иска мляко след това. Хапва си пюре на обяд в 12,13 и после в 15,16ч хапваме прозова каша с плодове. Взимам обикновенна прозова безмлечна каша към която добавям всеки ден различен плод. Най много се харесва с круша и ябълка, и ябълка и боровинка.

# 385
  • София
И аз вече втори ден успявам да заместя обяда. Тъпото е, че ми се получава само с домашно пюре картоф+тиква. А не може само това да яде 😁
Днес мислех Каша да бъркам, Ама той спи. И не знам в 19 ч ли да му дам 🤔 Купила съм безмлечна безглутенова оризова с банан на тези, дето произвеждат Лактана( избяга ми името). Мисля да му слагам плодово пюре. Вчера хапва кайсия и видимо я хареса
Днес му направих сок от 1 ябълка+ 50 мл вода и го всмукна за 10 секунди. После му сложих ябълка в мрежата и я изхвърли със замах.
Важното е, че лека полека започнаха да ми се случват нещата с яденето 😀

# 386
Пълнозърнестите култури се препоръчват за малко по-нататък. Да, по-полезни са, но тъй като обвивката не е премахната, товарят малките коремчета. Четох, че се препоръчва да се започне с бял ориз, нищо, че е само въглехидрат дрън-дрън, а по-късно вече да ги правим много здравословни.

# 387
И аз така се замислих в тая насока, че може и да не е време за пълнозърнесто. KokoJ , според мен в 15-16 ч я давай кашата. Иначе ако я даваш по-късно може да си имаш проблеми с колики и тн. Нека имаш поне 2 сменени хранения, пък после закачай вечерята.

# 388
ето още малко информация за зъбките.

# 389
Ние вече имаме две заместени хранения му сладко му е на детето, наяжда се и не иска мляко след това. Хапва си пюре на обяд в 12,13 и после в 15,16ч хапваме прозова каша с плодове. Взимам обикновенна прозова безмлечна каша към която добавям всеки ден различен плод. Най много се харесва с круша и ябълка, и ябълка и боровинка.
На колко е бебчо по точно?

Общи условия

Активация на акаунт