Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 293
  • 823
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Момичета. Захранвам от около месец (на 6+), от зеленчуковите пюрета само за след 4м ли давате или вече може и за след 6м?
От кашите кои въведохте? И как давате каша с плодово пюре? Колко лъчижки от едното и другото?
Аз гледам състава, а не за колко месеца пише. Каша давам на око. Обикновено една лъжица каша с кърма разтварям и добавям пюре, докато ми хареса на вкус. Давала съм само просо и елда ине мисля да давам повече и без това не ги харесва.

# 691
Откъде тая каша елда? Вчера 20 минути в аптеката четох етикети на каши, голяма каша е с кашите - кутиите на немски, на български преведено криво-ляво Simple Smile Търсих точно от елда, но не намерих на никоя марка. Давам оризова съотношение 80 на 60 в полза на плодовото пюре. Не знам дали идва в повече, ама всичко омита. Педи каза, че 140г е ок за заместените с пюрета и каши хранения.

# 692
Момичета. Захранвам от около месец (на 6+), от зеленчуковите пюрета само за след 4м ли давате или вече може и за след 6м?
От кашите кои въведохте? И как давате каша с плодово пюре? Колко лъчижки от едното и другото?
ние сме края на 7ми месец, и давам пюренца и 6+. Знам, че месеците се однасят за гъстотата, но аз вече съм давала доста 6+ и ме намирам разлика в гъстотата. А за кашите давам доста също, дори и млечни. Моя син обожава кашите на слънчо и хип.  Взимам млечни, плодови най различни, зеленчукови, оризови и царевични, в орозовите и царевичните главам плодове, около 50гр пюре слагам аз. Или в другия случай пека в фирната круши и ябълки, след това пасирам и добавям. Плодовете пека под и върху хартия за печене, добре опаковани да се задушават, съават страхотни, мовто дете не яде варени плодове. Кашата винаги първо слагам топла вода в купичка, след което добавям кашата постепенно с бъркане, докато ми хареса гъсотата. Ако стане много гъсто пък добавям вода сшед това.

# 693
Каша от елда съм виждала на Hipp и Holle. Иначе аз купих брашно от елда и го варя на каша.

# 694
  • София
На баткото бях купила брашно и варях кашата, сега съм взела от ДМ каша от елда на Хумана.
Това с печените плодове ще го направя и аз, че тия варени ябълки изобщо не ги харесвам...,ама бебето си ги яде де.

# 695
  • Sofia
И аз онзи ден направих печена тиква и малката я излапа на един дъх...мн я хареса Simple Smile. Вижте какво открих в Кауфланд:

Аз да попитам за месото, наистина ли щом е въведено едно месо, значи се смятат и другите за въведени 🤔. Аз съм въвела пилешко, значи ли че мога да давам пуешко и заешко или да ги въвеждам като отделен компонент?
Също слагате ли лук и копър в пюретата и тях ли въвеждате отделно по три четири дни?

# 696
И аз онзи ден направих печена тиква и малката я излапа на един дъх...мн я хареса Simple Smile. Вижте какво открих в Кауфланд:

Аз да попитам за месото, наистина ли щом е въведено едно месо, значи се смятат и другите за въведени 🤔. Аз съм въвела пилешко, значи ли че мога да давам пуешко и заешко или да ги въвеждам като отделен компонент?
Също слагате ли лук и копър в пюретата и тях ли въвеждате отделно по три четири дни?

Аз ги въведох така: първо дадох пилешко за 4 дни го въведох. След това пуешко, след това заешко и накрая телешко. Всяко следващо месо въвеждах по 2дни. Взимаш едно бурканче по 80гр за двата дни по 40гр на ден в зеленчуковото пюре. Не съм имала проблеми. Лук добавям само в супите. Подправки слагам, по моя преценка в кое ще отива. Слагам копър, магданоз. Редувам ден супа, ден пюре. Понякога давам и безглутенов кус кус с сиренце и масло. Или картофи с сирене. Днес дадох заешка супа с спанак тиквички и копър. Дпста се хареса. От няколко дни зимам пюренца по 80гр на плазмон, имат заек,пиле,пуйка. Идеална доза за два дни, и нищо не се хвърля.

# 697
  • София
Кус куса пасираш ли го или вече може да си го хапва така?
Месото не го ли редуваш с жълтък? Аз дадох два дни пилешко, ама явно трябва да давам два дни месо и един ден жълтък. Но честно казано по-скоро ще давам месо веднъж седмично. За спанака ми каза доктора да не давам още. А на мен ми се иска да разнообразим вече, тия пюрета са много скучни. Сирене също ми каза, че ни е рано.
Моя мъник страшно мазало прави докато се храни... баткото ми много чисто се хранеше, даже понякога не съм сшагала лигавник. Много злояд е, но сладките пюренца си ги хапваше много чистичко. Тоя пакостник яде всичко, обааааче после чиста пошовин час. То не е пляскане, бутане, хващане на лъжица...

# 698
Жълтък вече давам веднъж седмично, тъй като хапваме доста неща и меса и млечни продукти. Редувам ги най често давам с месо. Много добре му се отрязява и на килограмите и на настроението. Спанак си давам без проблем, много е богат на желязо, но преди да го готвя, го накисвам за час,два в вода, уж да избягат нитрати и други врени вещества, та си го хапва и се чувства добре. А кускуса го пасирам.

# 699
Четох, че месото и жълтъка се въвеждат през ден и не се смесват, като за месото са необходими 3 приема през ден /общо 5 дни/ за да се счита за въведено и през този период не се дава нищо друго. Някои прави ли така или всички го давате всеки ден при въвеждането му, че и аз се чудя как да процедирам с него. Жълтъкът след месото, ама там толкова варианти срещнах, че съвсем нищо не ми е ясно...

# 700
Елда съм взимала на Хумана от ДМ, на Хипп не намирам никъде.
Пюрета на плазмон не съм виждала около мен, може би в Ремедиума на Витошка има, там съм виждала най-богат асортимент от всичко, но за съжаление не мога да ходя до там... Та пазарувам локално. Днес дадох пилешко за първи път, от заготовка на Хипп 40%. Ужасна гнус, и на вкус, и на мирис и на вид. Смесих около 30 грама в едно зеленчуково и пак ми беше гадно, добре че детето го яде. И аз знам, че се въвежда през ден, поне 3 пъти.
Момичета, днес за първи път малката не искаше мляко след пюрето, май най-накрая заместих хранене. Кога е ок да започна кашите с плодово пюре?

# 701
Толкова много изчетох, и толкова различни мнения и начини за захранване. Вече не слушам никой и не чета нищо. Водя се по детето, и не спазвам правила така трябва така не трябва. Ако детето си хапва и му е вкусно и се чувства добре не мрънка и качва нормално е ок. Аз не спазвам никакви правила, давам и правя всичко по моя преценка и за сега всичко върви нормално. Водете се по бебчетата, те ще ви покажат най-правилното, всяко детенце е различно.

# 702
  • Sofia
Аз пък никъде не прочетох че първо се дава жълтък и после месото. Затова дадох първо пилешко. Давах го 4 дни от малките бурканчета на Хип добавях в зеленчуковото. Така го въведох. Сега въвеждам жълтък и ги карам през ден.

# 703
Такаа, имам един по приятен въпрос. Какво мислите да подарите на мъниците за първата им коледа? Много се чудя какво да купя, играчка ли да е нещо друго ли. 🎄

# 704
  • Sofia
Аз и купих дървен Уокър и едно мн яко комплектче поръчах пончо с шапка 😊.

Общи условия

Активация на акаунт