Градинарство - моето хоби 23

• 36 882
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Сняяяяг! Нелка, завиждам благородно!

Момичета, видях снимки на орловият нокът. Хубав е в бяло. Ще трябва да го намеря пролетта, за да го помириша ))).

под сянката няма да е много бялото. Sad
и няма да е цяло лято, но поне бързо расте и се раззеленява, търпи стригане...

и жълтият е хубав и розовият Simple Smile

нашият беше като на горна дясна/долна лява снимка - леко розов преди да цъфне, съвсем бял, когато е разцъфтял и леко жълт, когато прецъфти.

# 151
  • addicted
Отчетох се с 23 засадени рози тази събота и неделя. Днес се движа като ръждясал робот, но съм адски доволна.
Седях и до тъмно си ги гледах после.
Три от тях имах от преди - преместих ги, наистина не са заспали напълно още, имат листа, но колкото - толкова.

Имам и въпрос - имам мини розичка в саксия, може ли да издържи през имата навън без да измръзне? Или е по-добре да я прибера в мазе, да кажем?

# 152
може. и е по-добре навън, отколкото да се мъчи с неясно колко влага и светлина.
засаждала съм мини рози навън през януари и февруари Simple Smile оцеляха.

# 153
  • Norge
Кактусче, ЛаВалетта, ЕниHug
Пожелавам ви и на вас снежен пейзаж, особено по празниците!  Heart Eyes

Като ви чета с това подстригване, все си мисля как безжалостно режа разни дървета и храсти, на които не държа, и как те стават още по-буйни и хубави. А ето, с онези, над които треперим, все се боим да постъпим по подобен начин. Не че чак всички носят радикално подрязване, но много от тях определено се чувстват добре след ножицата.

Кактусче, нямам нищо на луковици, освен онова, засадено от предните собственици. И всъщност единственото, с което съм се занимавала, са мускарите. Изрових две кофички „лукчета“, някои бучнах на нови места, други оставих в килера до следващата година, накрая все пак хвърлих една част. С голямо неудоволствие.  Confused

Ени, за рязането, най-грубо, казват така: онова, което цъфти рано, се реже веднага след прецъфтяване. Примерно форзиция, ранна спирея. Глицинията така и я уморих преди да започне да цъфти, и там съм безполезна относно съвети.  Confused

ЛаВалетта, орловият нокът те кара да викаш от възторг, толкова е хубав ароматът му. Една година бях го съчетала с ароматен грах, това беше истинско райско изживяване.  Heart Eyes

Има и много известно музикално заглавие със същото име.
Поздравявам те с него:

# 154
Нелка, благодаря за чудесен поздрав Flowers Hibiscus!
Убедихте ме, ще потърся и орловият нокът ))).

# 155
  • Бургас
Наскоро сях булдея - 5 бр., за подстригването разбрах, често ли трябва да се полива?
А за кокошките, кажи му да си почисти курника, че и буби ще хванат тез кокошки.
Снега е прекрасен от снимката, ние още ходим по къс ръкав, вече ми омръзна.

# 156
изчакай първо да поникнат. Simple Smile
не ми се вярва да имат нужда от подстригване още щом си покажат носа над пръстта.
Simple Smile

# 157
  • Бургас
изчакай първо да поникнат. Simple Smile
не ми се вярва да имат нужда от подстригване още щом си покажат носа над пръстта.
Simple Smile

Ми аз като ги сях бяха около 70см че и цъфнаха. Е няма де

# 158
хахаха.
пак нещо не съм доразбрала Simple Smile

сее се семе. и от там идват разминаванията  Simple Smile Simple Smile

# 159
🤣 Ех Добри,не го разбираш ти това със сеенето и сЪденето,а пък прИсЪждането хич. 🤪
Нелка,аз значи няма да ги мисля моите толкоз. Режа наред и това е. 😃

# 160
ще взема да си водя записки Wink

# 161
  • В градината...
Чудя се сега ли да режа магнолията или на пролет? Много ми се ще да стане дърво, но има доста израстъци от земята. Ако ги орежа, дали ще се получи?
Имам питане и за ружата. Сега е образувала семена, знам че лесно се хващат, но някой от вас пробвал ли е и кога е най-подходящо?

# 162
Здравейте, търся информация как да си отгледам хризантеми от семена. Донесоха ми от Англия няколко пакетчета семена, но на тях нищо не пише.

# 163
Перуника,мисля,че точно сега се режат магнолиите,защото на пролет рано цъфтят и няма да има кога. Такъв спомен имам,но ако искаш влез в Хоби кафе,това е форум само за цветя,градини и такива неща. Има тема за магнолиите и пише всичко.
Евти,не съм сяла,но може да пробваш с по няколко семена и да видиш какво ще стане.

# 164
  • Бургас
хахаха.
пак нещо не съм доразбрала Simple Smile

сее се семе. и от там идват разминаванията  Simple Smile Simple Smile

Признавам, понякога "сея и садя" без да мисля

Общи условия

Активация на акаунт