Градинарство - моето хоби 23

• 36 923
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
  • addicted
може. и е по-добре навън, отколкото да се мъчи с неясно колко влага и светлина.
засаждала съм мини рози навън през януари и февруари Simple Smile оцеляха.

Ше те послушам Simple Smile

Притеснението ми е, че е в саксия, по-лесно може да замръзне, в земята нямаше да я мисля изобщо.

# 166
Чудя се сега ли да режа магнолията или на пролет? Много ми се ще да стане дърво, но има доста израстъци от земята. Ако ги орежа, дали ще се получи?
Имам питане и за ружата. Сега е образувала семена, знам че лесно се хващат, но някой от вас пробвал ли е и кога е най-подходящо?
Ако са тънички стеблата пролетта отрежи до две стебла. Изчакай да видиш следващото лято кой клон е по- дебелия/ носещ и пак през пролетта режи по- слабия.
Ето това е моята Нигра. Тази пролет рязах най- слабите,  а следващата ще отрежа още един клон. По- следващата пролет ще оставя най- силния клон за оформяме на дърво.
Това е жълтата магнолия сега,  но оформяна както писах по- горе.

# 167
  • Norge
CoffeCat, Аз уморих веднъж една хортензия така. Оставих я да презимува в дървено сандъче. Голямо беше сандъчето, но не помогна.
Дали би имало полза да си намериш нещо, с което да облицоваш саксията? - Примерно стиропор?
Нямам опит с цветя, зимуващи на балкон, затова по-скоро питам, отколкото предлагам.  Blush

# 168
Нелка,  сега видях,  че при теб е сняг. Обожавам истинската зима с много сняг и сух студ. Много ми липсва.

# 169
  • Norge
МилиткаHeart Eyes Hug Някога във Варна мило и драго давах за сняг. Като почти всеки тамошен, вярвам.
Но на такова място снегът е красив само за кратко, след това става ooooh!
А това със сухия студ, който споменаваш, е нещото, което прави зимата чиста и красива.
Истината е, че и тук съм близо до морето и днес  от навалялото вече остана малко.
Да видим кога ще побелеем отново.

# 170
  • В градината...
Никита, благодаря за съвета. Пролетта изрязах няколко клона, но ми досвидя. Явно ще трябва да режа по-драстично.

# 171
  • густо майна Филибето
Нелка, при теб както винаги е приказно! Тук се нашари и пооголи, но по обед като се разшетам из двора, съм по къс ръкав. Затова пък температурите са идеални за растенията, мушкатата задържат цвят трета седмица, розите също, като втора пролет е. Лятото отсипват за два дни.

# 172
  • Norge
Любознателче, при теб е още по-приказно, но голямата разлика е, че у вас всичко е дело на положения труд! Само който не се е занимавал с подобно нещо, не знае колко време и усилия се искат. А и средства.

Ако ти кажа, че никога не работя по къси ръкави, дори в най-горещите дни?  Blush
Винаги се обличам от глава до пети.
Така ми е много по-лесно да клякам, да сядам и да се мушкам навсякъде.
И се чувствам далеч по-защитена откъм онези ненавистни същества, които са из високите треви.  Close

# 173
Здравейте,четох Ви към края на предходната тема и забелязах че на някои дами туите им изсъхват.Това се дължи на нападение от бялата американска пеперуда и е необходимо регулярно да се пръска с инсектициди като се започне от ранна пролет и по-точно трайно да се задържат температурите над 10 градуса.На доста хора им изсъхнаха и чемшири,храсти,туи и др.Не се дължи пожълтяването на суша или прекомерното слънчево греене,а именно на този неприятел.Така че имайте впредвид за следващият сезон.

# 174
Agra, чимширите в цяла Европа са опустошени от чимшировия молец.  Обикновено на него му казват бяла американска пеперуда, макар, че не е бял и е с китайски произход. Не знаех, че напада  и туите. Да не би да е друга бабалюгата?

# 175
Напада ги да,даже скоро в Практикер видях изкарани на палети туи за продажба на половин цена и също бяха пожълтели частично,поогледах ги и вътрешността им беше паяжанясала.

# 176
Може да е друга гъсеница. Чимшировият молец тук няма вредители, защото птиците не кълват гъсениците, че са отровни, затова, че хапват чимшир. Има и други видове нощенки - пепруди, чиито гъсеници рупат ли рупат. А борбата е долу горе еднаква - яко пръскане на чести периоди.

# 177
  • Вече на светло в София
Здравейте. Моля за съвет.
Имам една смокиня. Завивах я с покривало против измръзване, но то вече се скъса, смокинката попорасна, та й е необходима нова "дрешка"
Въпроса ми е, ако някой е ползвал, точно какво покривало против измръзване да си купя. Гледах едни в големите строителни магазини, но ми се струват тънички. Някой запознат ли е с плътността на тези покривала?

# 178
Може да е друга гъсеница. Чимшировият молец тук няма вредители, защото птиците не кълват гъсениците, че са отровни, затова, че хапват чимшир. Има и други видове нощенки - пепруди, чиито гъсеници рупат ли рупат. А борбата е долу горе еднаква - яко пръскане на чести периоди.
Не е молец. Бях показала снимка с гадни, зелени гъсеници в чемшира. После летяха бели , дребни пеперуди около чемширите. Отрових чемширите от пръскане. През 7 дни с различни инсектициди. Скоро пак пръсках.  В интернет пишеше, че това лято са пострадали много гори и паркове от тази американска пеперуда.

# 179
  • Варна
И молците нали са пеперуди я Grinning А гъсениците са им предишната форма...
Така де - няма значение кой как ги нарича, резултатът от посещението им, за съжаление, е винаги плачевен ...
На мен също ми изядоха чемшира... не му обърнах внимание и един ден го заварих на голи пръчки. Пръсках после, ама след дъжд качулка. Дано се възстанови другата година.
Чудех се дали ще му се отрази добре ако го отрежа - не е голям така или иначе, но пък да не го унищожа съвсем... нямам много опит с чемшир.

Общи условия

Активация на акаунт