Градинарство - моето хоби 23

• 36 825
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
олеандър. Simple Smile
в Италия са по улиците, както при нас са липите и кестените. при нас зимата трябва да се внесат вътре, но са много красиви цъфнали.
бугенвилия също може.

# 571
  • Карлово
Щом духа, не съм сигурна за бугенвилията. Моята е до къщата на завет иначе и падат цветовете и прилича на трън.

# 572
Благодаря Ви момичета, някой ако има идея друга, моля да сподели.

Добри, не знам що ама този олеандър, много носталгично ми действа, но пак ще помисля......

Бугенвилията много ми харесва, но ако ще седи плешива........

ППС: видях, че олеандъра е силно отровен, а ние имам две кучета, едното е бебе куче и е голям бяс, всичко гризе......

# 573
това не го знаех.
виждала съм ги в големи саксии на една улица в Созопол.
добре изглеждаха.

# 574
Момичета, вие извадихте ли вече саксиите със сакъзчета и мушката навън? Аз още не смея - един ден е топло, след това студ и сняг. При мен е с ниски вечерни температури.

# 575
Аз чакам още три дни и после ще изнасям. Уж от петък ще се стопля,да видим.

# 576
  • Norge
Добре, не е това; най-обикновена момина сълза си е. Малко рехава, но пак така ароматна Simple Smile

Олеандрите вярно са отровни.
Особено надолу, на юг в Италия, цялата автострада е потънала в тях. Много е красиво, а и удобно.

# 577
в нашите планини съм виждала само от "мъжките" сълзи, затова попитах. Simple Smile

принудителният затвор е развихрил "твореца" в мен - правя планове и скици за селското шато.
добре, че моят още не ги е видял, че няма да му трябва коронясан вирус.

# 578
  • Norge
Никога не съм виждала от „твоите“, Добре. Ама то и къде ли съм ходила из горите в подходящото време... Blush
Абе кажи ми, моля ти се, на кое казваш “Резервата“? Relaxed Знаеш ли откога искам да те питам...

# 579
  • Варна
Момичета, вие извадихте ли вече саксиите със сакъзчета и мушката навън? Аз още не смея - един ден е топло, след това студ и сняг. При мен е с ниски вечерни температури.
И аз се чудя още на моите. Давам си сметка, че ги прибирам при доста по-ниски температури от сегашните, ама пак не смея. Умувам дали да ги начупя и извадя, или да ги начупя, да изчакам малко и тогава да ги вадя, или да ги извадя, да изчакам малко и тогава да ги чупя... Вие какво ще ме посъветвате?

# 580
"Резервата" е "нема такова мЕсто!" - включва област Видин, Враца и Монтана. Simple Smile зевзеци, музовири, образе и шъшкъне, ама и още нещо, гарнирано с поне дваЕсе различни диалекта. и никой не признава и не познава другия.
Simple Smile както обичам да казвам, има села в които горната маАла не разбира какво казва долната, а двете заедно не разбират центАрО. Simple Smile

Цитат
Скрит текст:
форумът и беше много свежарски, имаше даже речник, "щото си требе, ако сакаш да разбереш кв'то ти пишувам." Simple Smile
сега не ги намирам където бяха Sad https://forum.imperiaonline.org/bg/index.php?topic=79539.0;wap2 Sad излиза ми това
http://severozapad.org/

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:32 от st. Dobri

# 581
Снимах люляка и заподозряната хоста, надявам се   ))).  Листата на люляка са леко клюмнали.
Скрит текст:

# 582
За олеандъра, имам 20 броя обаче заради син ми ще ги махам. Оказа се, че част от проблемите му с дишането може да имат общо с тези растения. Освен, че са силно отровни всички частни, само минаване покрай тях можело до доведе до спазъм. Иначе ги гледам няколко години, бели и розови са, кичести и много си ги харесвам... Около 1,50 са високи.
Някой да е гледал нахут?
Сложих да кисна един бейби боб, сега обаче времето ще ми попречи да го сея. Ще го мъча няколко дни, дано оцелее.
Жълтите черита ги сложих в саксии големи, надявам се да родят, нямам другаде място.
Използвах дъжда за да разхвърлям и заровя малко комбиниран тор на ягодите. Почвата при тях ми е калпава.
Вчера хвърлиха семена копър, бейби спанак, медицински невен.
Най - екзотичното тази година са ми едни ядливи цветове на тиквички. Нямам търпение да видя какво ще се получи.

# 583
всички цветове на тиквички са ядливи. Simple Smile но обираш само мъжките, за да имаш все пак някаква реколта.
нали знаеш как се разпознават?
нахут не сме опитвали, само бакла. и не стана нищо Sad - засадих едно пакетче 15 семена, събрах по-малко.

# 584
Не знаех, купих специално семена Joy

Общи условия

Активация на акаунт