Градинарство - моето хоби 23

• 36 313
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
джейни, всички "маркови" треви искат много грижа (редовно поливане, аериране, обработка срещу плевели, мъхове...). ако те устройва троскота давай. ще е сух пролетта, но след това, при редовно поливане и косене става хубав килим и без торове и препарати. лошото е, както и други писаха, че лесно се пренася настрани от отредената му площ, но като гледам при теб от едната страна е къщата, от другат ограда...
Simple Smile успех каквото и да решиш.

# 631
Добри,от къде поръча? 🙈😆

# 632
кажи ми как да му устоя?
https://www.sortovisemena.bg/catalogsearch/result/?q=Helleborus+Or.+Bollene
и на шарените оксалиси, и на зефирантесите...

# 633
Намери кой да питаш?! 🤣 
Флоров пък няма никакви рози,всички изчерпани. 😣🥺  Иначе сложих една албиция и една нектарина,ама като няма рози,май ще пропусна. Пфуу никъде няма всичко ,накуп да си поръчам. Сега ще зяпам и семената. 🤗

# 634
кажи ми как да му устоя?

Как можа ?

Напълних кошницата, мале...много красиви лалета, зюмбюли...

Какво си напазарува ти?

# 635
Ние насяхме тревна смеска, без да сме обработвали с препарати преди това. На места пак изникна от троскота, който уж бяхме изкопали, наистина голяма гадост. На други места овчарска торбичка, други плевелчета. Но изникнаха и незабравки, подбел, дива теменужка. Вадим ръчно каквото изникне, тревата не е като от снимка, но с косенето и времето, става по-добре. Става за търкаляне. Simple Smile Изберете си просто някаква хубава тревна смеска, тези, които са за слънце, искат по-малко поливане, но и тревичката не е толкова мека. Грижата не трябва да ви плаши чак толкова, колкото време имате, толкова, пак е зеленко Simple Smile

# 636
кажи ми как да му устоя?

Как можа ?

Напълних кошницата, мале...много красиви лалета, зюмбюли...

Какво си напазарува ти?

този кукуряк,  едни други хубавини, защото изглеждаха извънземно красиви, шарените оксалиси...
зефирантесите микс...

Скрит текст:
напълних кошницата. хем се оплаквам от "лакомията" си, хем ми е едно сладко...

Скрит текст:
мидко, лека му пръст, все споменаваше "солетките". така наричаше зефирантеса.
ми беше подарил цвете, когато му гостувах в Бургас. цветето умря посред зима, за един ден, от нищото. Cry
в неговата саксийка ще насадя "солетки" - миДковчета.

# 637
От Сортови семена са ми пращали два пъти луковици за боклука. Помня едни минзухари, целите проядени и барабар с буболечките по тях и едни ириси,толкова изсъхнали, че все едно в дехидратор са ги държали. Даже им върнах обратна връзка, а те дори едно извинявайте не пратиха. Мога да похваля botanika.bg, хубави луковици и всичко се хвана.

За поляната, показвам една естествена,преобладават глухарчета и троскот, косим я ниско и си е същински килим,това е миналата пролет преди първо косене. Троскотът е напаст голяма, едвам се отвоюва територия от него
Скрит текст:

# 638
  • пак там
Добри, Joy

Че и линк сложила! Сега ще направим бум на сортови семена Simple Smile

Малък Кактус,

И нашата е същата.

# 639
аз само споделям.
и очаквах да ми кажете, че с това ДО и ДО (домашен офис и дистанционно обучение) накуп съм заслужила малко цветни радости...
Sad

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 17:40 от st. Dobri

# 640
  • София
Познавам човек, който си сипва РАУНДЪП в двора. Той няма деца. Няма как да го убедя каквото и да е. Но да си с деца, да имаш интернет и да има кой  да ти обясни и ти пак да сипваш, ей това не го разбирам.

Добри, това дизстанционно обучение много ми хареса Simple Smile

# 641
Ма разбира се,че заслужаваме!

# 642
Аз от "Сортови семена" поръчвах кукуряци миналата година, нито един не порасна, а толкова ги чаках. За първи път ми се случва такова нещо. Обаче може би бяха от тия сортови семена (http://sortovisemena-bg.com/), а не от сайта, който Добри пусна. Аз съм доволна от един разсадник "Зелена пролет", но те нямат кукуряци, а и сега май не работят.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 17:44 от bflmp

# 643
то от толкова успокоителни и дезинфектиращи/дезактивиращи средства какво друго мога да докарам. Simple Smile Simple Smile
връщам се да си го оправя. Simple Smile

# 644
  • пак там
Лоша си, Добри, лошааа!

32 лв.

И с кръв на сърцето се отказах от един зефирантес, три гладиоли, два оксалиса и какво ли още не! Cold Sweat И от кукуряка даже!

Общи условия

Активация на акаунт