Градинарство - моето хоби 23

• 36 566
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • Пеликания
Най-лесния вариант е изкуствената трева ако Ви устройва.

# 616
Ако някога решите да си садите нещо, тоя троскот ще ви излезе през носа. Райграсът е също толкова занимавка колкото и всяка друга трева,ако желаете да я поддържате в красива поляна.
За буболечките - съжалявам,но и мравки и пчели са нормални обитатели в една градина, полезни и необходими. Няма да нападнат никого,ако не ги ръчкате, разбира се. Дори  да залеете с бетон тези 200 квадрата,пак ще има прехвърчащи пчели,бръмбари  мравки.

# 617
  • София

Ще фрезоваме, ще  грабим и след това ще изчакаме да поникнат плевели и ще напръскаме, но с какво?
Четох че Раундъп вече доста го отричат
https://www.investor.bg/sasht/337/a/prodyljavat-delata-v-sasht-s … a-raundyp-277721/
След това ще пръскаме за мравки.
с какъв препарат?
 След това засяване на семена.
Грапа, валиране, поливане...Някаква тор?
Раундъп, НАСА и всичко, що съдържа глифозат, са ракообразуващи.
Всъщност, това което ще направите, ще умъртви земята,  а после ще наторите с изкуствен тор и ще започнете неравна война с плевелите.
Тревата, която ще бъде от "специалната", ще иска непрекъснато косене, торене, поливане.
Хамалогия. А, дали ще посмеете да пуснете децата да тичат боси по нея?
Или да седнете без да постилате за изолация.

# 618
  • Горна Оряховица

Ще фрезоваме, ще  грабим и след това ще изчакаме да поникнат плевели и ще напръскаме, но с какво?
Четох че Раундъп вече доста го отричат
https://www.investor.bg/sasht/337/a/prodyljavat-delata-v-sasht-s … a-raundyp-277721/
След това ще пръскаме за мравки.
с какъв препарат?
 След това засяване на семена.
Грапа, валиране, поливане...Някаква тор?
Раундъп, НАСА и всичко, що съдържа глифозат, са ракообразуващи.
Всъщност, това което ще направите, ще умъртви земята,  а после ще наторите с изкуствен тор и ще започнете неравна война с плевелите.
Тревата, която ще бъде от "специалната", ще иска непрекъснато косене, торене, поливане.
Хамалогия. А, дали ще посмеете да пуснете децата да тичат боси по нея?
Или да седнете без да постилате за изолация.
Затова моля за идеи и съвети, как да премахна плевелите, очевидно че 200 квадрата не ми е опция ръчно да ги махам един по един.

# 619
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
глифоган.
не  е по-полезен от другите, но върши работа при вече пораснали плевели. поема се през листата, отвеждат го до корените и унищожава растенията без да се отлага в почвата.
което значи, че ако вятъра донесе семенце, то ще си порасне без проблем.

# 620
Раундъп и всички съдържащи активното вещество глифозат действат само на зелените части и нямат остатъчно действие в почвата.Подготвяте си добре почвата да няма бучки изчаквате да излязат плевели пръскате с глифозат съдържащ препарат и изчаквате,после разхвърляте сложен тор,който съдържа азот,фосфор и калий(15:15:15) и фрезовате.Препоръчвам ви да си вземете тревна смес,която съдържа само житни треви без детелина,да може после да използвате препарати на база 2,4 Д,когато излязат още плевели.Тревна смес препоръчвам на фирма Флориан(не правя реклама,а съм ползвала такава) и си взимате от типа за смесена сянка или спорт.За вашите 200 квадрата е добре да си вземете 10 кг опаковка и въпреки,че е малко повече от необходимото ще е по-добре за гъст посев.Засявате,валирате отгоре и поливате.След ден-два си правите 15 литрова пръскачка с Нуреле или Би-58 като слагате 15-20 мл на 15 л вода и пръскате за мравки.След седмица отново повтаряте пръскането и ще наблюдавате започне ли да излиза тревата може да спрете с пръскането.Тревната смес се отглежда много по-лесно от райграсът.След като излезе тревата и поотрастне прави 1 откос изчаквате седмица и ако се покажат плевели и то широколистни вече тогава може да използвате препарат на база 2,4Д и внимавате,когато дозирате.Успех! Simple Smile

# 621
  • Горна Оряховица
Раундъп и всички съдържащи активното вещество глифозат действат само на зелените части и нямат остатъчно действие в почвата.Подготвяте си добре почвата да няма бучки изчаквате да излязат плевели пръскате с глифозат съдържащ препарат и изчаквате,после разхвърляте сложен тор,който съдържа азот,фосфор и калий(15:15:15) и фрезовате.Препоръчвам ви да си вземете тревна смес,която съдържа само житни треви без детелина,да може после да използвате препарати на база 2,4 Д,когато излязат още плевели.Тревна смес препоръчвам на фирма Флориан(не правя реклама,а съм ползвала такава) и си взимате от типа за смесена сянка или спорт.За вашите 200 квадрата е добре да си вземете 10 кг опаковка и въпреки,че е малко повече от необходимото ще е по-добре за гъст посев.Засявате,валирате отгоре и поливате.След ден-два си правите 15 литрова пръскачка с Нуреле или Би-58 като слагате 15-20 мл на 15 л вода и пръскате за мравки.След седмица отново повтаряте пръскането и ще наблюдавате започне ли да излиза тревата може да спрете с пръскането.Тревната смес се отглежда много по-лесно от райграсът.След като излезе тревата и поотрастне прави 1 откос изчаквате седмица и ако се покажат плевели и то широколистни вече тогава може да използвате препарат на база 2,4Д и внимавате,когато дозирате.Успех! Simple Smile
С 1 дума БЛАГОДАРЯ!!! Hug

# 622
  • София
Пак ще попитам- тревата за гледане ли ще е или за игра, лежане и т.н.?
Защото, официално е доказано вече и Монсанто е осъден в САЩ, след колективен иска на раковобилни, работили с него.
Освен това, другите пестициди, които се препоръчват, също са си жива отрова.
Най- смешното е, че както се написа вече, всяко летящо във въздуха семенце на плевел, пак ще намери място, на което да се захване.
Докато хората няма да смеят да стъпят на тревата.

# 623
Защото, официално е доказано вече и Монсанто е осъден в САЩ, след колективен иска на раковобилни, работили с него.
Най- смешното е, че както се написа вече, всяко летящо във въздуха семенце на плевел, пак ще намери място, на което да се захване.
Ами в такъв случай щом няма да смеят да стъпят по тревата ще трябва да спрът и да ходят по пазарите за зеленчуци и плодове и да не ядът.

# 624
  • пак там
Не пръскам с нищо, тревата си е оригинал. Миналата година, когато започнахме с мъжа ми да се занимаваме с двора, беше кошмар, и аз исках да я сменям. Тази година я гледах, почти не беше пораснала там, където се коси редовно. Миналата година беше нещо страшно - ама и косенето й предишната година е било такова, на думи само.

Сега ще видим дали съм права, като отидем. Ако ни пуснат де...

# 625
  • Карлово
За избора на трева - аз съм алергична към цъфтежа на детелината, винаги я усещам.
С една дума не препоръчам.

# 626
# 627
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
поръчах цветя. много цветя. Sad
едно, че сме на балконно отглеждане, друго, че май не беше добра идея да отслабва бюджета...
но не издържах на изкушението и така...

# 628
  • София
Скрит текст:
[/spoiler]
Ами в такъв случай щом няма да смеят да стъпят по тревата ще трябва да спрът и да ходят по пазарите за зеленчуци и плодове и да не ядът.
Всеки решава за себе си. За мен е неприемливо да се самоотравям съзнателно, когато мога да го избегна.

# 629
  • Горна Оряховица
absurT както вече казах с две малки деца съм, което Само по себе си значи ,че ще се стъпва, играе, лежи и лази по тревата.
Не съм се интересувала толкова задълбочено ,Но разбрах че плевелите се пръскат по самите листа и отровата навлиза в корените ,което значи че след първия дъжд отрова се измива. Освен това миналото лято баща ми беше пръскал всички плевели и ми беше казал че и да изпия тази отрова нищо няма да ми стане- не агресивна към хора и животни...пък дали е така.
От друга страна всяко семенце и плевел което долети е " прашинка на плажа ",
 винаги мога ръчно да го изкореня,  но да почна цялата градина едно по едно е абсурдно и нямам това време.
Не търся някаква перфектна градина като за снимка , търся среден вариант, неизискващ чак толкова поливане,чак толкова вманиачено косене.Все пак няма да ми е картина в рамка , която да виси на стената.

Общи условия

Активация на акаунт