Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 049
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Sheli17 не бързай много, де! Повечето момичета понасят бялата химия много по-леко от червената. Аз само споделям как беше при мен. Може ти да си от другите.
Марита, боядисана ли си?

# 106
Sheli17 не бързай много, де! Повечето момичета понасят бялата химия много по-леко от червената. Аз само споделям как беше при мен. Може ти да си от другите.
Марита, боядисана ли си?
Мдаа😊 Не издържах! Цвета обаче е тъмно русо и държах боята 30 мин. Започнах поне малко от малко щадящо. Няма последствия, освен, че незнам защо не я нанесох равномерно и има тук-там непокрито. Сега хем ще я видя и колко бързо расте😁 Преди се боядисвах на две седмици, че израстваше доста. Сега като я гледам с какви темпове се "движи" май ще пестя от бои още😁

# 107
Ще взема и аз да се наклепам. Не я издържам тази черна коса.

# 108
Здравейте!
Марита, много ми харесва и цвета, и прическата. Но аз харесам много късите коси. Дано дойдат силите  за дискотека ☺
Аз съм на седмичен  Паклитаксел - бяла химия, 7 минах от общо 16. Кървенето от носа продължава и съм ужасно сдухана от това. Някой с идея какво да мажа/пия? Съгласувам всичко с онколога, обаче предписанията от УНГ не действат.
Хемоглибинът ми пада, последно 115 беше. И това ме тормози много. Пия билкова кръв-никакъв ефект.
Не пиша, чета ви само, че влизам в депресарския период.
Прегръщам ви!

# 109
Ще взема и аз да се наклепам. Не я издържам тази черна коса.
Клепай и се не бой! 🤣 Нито през гребенче мазах, нито нищо. Наклепах се както аз си знам, но взех марката боя, която си ползвам по принцип (една на Гарние. В много голяма кутия). На 3 юли ми беше последната химия. Вече една седмица съм боядисана.

Тото, знам за кой депресарски период говориш. Любовните ми проблеми с гаджето изглеждат като детска игра в сравнение с оня период. Стискам палци да го издрапаш (както вика Лейди) лесно. Кървене от носа имах нон стоп до не отдавна. Понякога беше силно даже. Нищо не ми помагаше освен Омега7 и то помагаше минимално. Напълно изчезна скоро, че чат-пат още имам зацапване. Просто период😑
Прическата ми не е прическа🤣 Така както от природата расте е. Скоро ще заприличам на бухал🤣🤣🤣

# 110
Тото, твоите са адски много вливки! Не се депресирай, геройски се справяш! Hug
Слагат ли ти неуласта? Не зарзио, а Неуласта! Тя държи показателите в норма. За хемоглобин: меча кръв, герисан х 3 дневно, накиснати стафиди в гореща вода по една шепичка дневно, като пиеш и водата после, чисто месо/био/ ежедневно, фреш цвекло ежедневно. Аз на този режим от 96 Hg на операция на 20.06, сега съм 136 при минати 4 вливки. Мисля, че огромната заслуга е на Неуласта, всички показатели са ми ок.

Маритка, не го мисли гаджето! Тъкмо ще се отвори мегдан за налазване на двамата красиви доктори! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 111
  • София
При мен първите три вливания Доцетаксел с Циклофосфамид  бяха абсолютно без последствия. Още на първата вливка се направих на мъж, отказах Дексаметазона плюс всички придружаващи против повръщане и пр. Един вид, те ли ще ми кажат на мен, аз съм пич и иАм мускули, и хич не ми пука. Така де, ама до 4-тата вливка. И каааато се почна едно повръщане, точно на час, стомаха празен, обаче напъните са с цел изплюване на далак и евентуално още някоя карантия за категоричност. Чувствах се точно като л..но, изс..но отвисоко. Как оцелях, не знам, обаче сега следя много внимателно да си ми сложат всички прелести по списък. Ного съм пунктуална.
Сега съм на втората серия химио, Паклитаксел. От нея получавам болки в костите, както и изтръпване в ходилата (полиневропатия), обаче всичко трае 4 дена и минава, досега 2 вливки ми минаха от нея. Остават още 2, дано и с тях мина между капките, без силни реакции. А най-хубавото е, че тъкмо вчера усетих набола нова косица! Направо ми идва да си ударя г..а в тавана от кеф! Само да успея да завържа опашчица, и ще си слагам дългата ми до под кръста коса, която си запазих. За пролетта ще съм си пак секси🤣🤣🤣! И сега ще ви издам една тайна. Правя си настойка от билката чемерика и с нея се спасявам от косопад, както и стимулирам растежа на косата си, с по 2 см на месец ми расте. Ако някой се интересува, мога да дам начина на приложение. Ще чакам с нетърпение да дойде момента да я боядисам, че съм бяла като елфка. Абе изобщо, няма да се дам на никви раци. Щот съм пич!

Маритаа, тия очи пълни с дяволи бе!  И се присъединявам към подсещането за докторчето! Много е лъскавичко😘😇

# 112
  • Варна
Марита,супер си!Аз тотално се обърках коя химия е по-зле😀

# 113
Хахахааа Шели и Детелинке, тия доктори няма да искат и кафе да пият с мен, а камо ли нещо друго. Намерих си просто нещо, за което да се хвана в тези мъчителни дни с тях. И помогна! Вливаше ми малко животец в агонията (предимно психическата агония). Но то.....има и други мъжища наоколо, а и честно казано в момента малко не са ми хич приоритет. Плаша се от себе си, защото това не съм аз, но явно съм новата аз🤣 Сега съм много хепи, че успях до голяма степен да "стъпя на гушата" на детето и го накарах малко повечко да ме "отразява". Голяма мъка в живота ми беше неговото непослушание, но както казва баща ми един ден "обърнах клепачките" и го влачи пороя🤣🤣 От тогава пипа по-внимателно с мен. Това е светлина в моя живот и аз съответно станах по-адркватна майка сега. Другото нещо, което ми дава живот е работата ми. Да, работа! 🤣 Харесвам я, избрах си я и дерзая да продължа да израствам в йерархията. То аз съм на допустимия минимум всъщност в йерархията, но съм адски упорито копале, а и шефката ми (шефовете) вече много ме познават (даже и личен живот, болест и т.н.) и оня ден една от тях ми каза: "Ти работиш с удоволствие нали? И аз така." Ето, че упорития труд и нечовешкото ми бъхтене започва да дава резултат. На такива кадри тук се дават доста шансове и аз много се надявам тоя рак да се е пръждосал ако не завинаги, то поне за няколко десетилетия и да ми позволи да запиша училище идното лято. Сестра ми сега започна да учи за мед.сестра в Германия, брат ми доктор, а всъщност аз бях първата, която се надочи в този бранш и май ги повлиях.....което е фантастично де, но....и аз идкам да продължа да постигам мечтите си. От работодателя ми зависи. Фирмата трябва да ме "пусне" да уча още (и да работя същевременно де).

Мале не ми е добре. Очите ми "плуват", но температура нямам. Бах го....отиде ми уйк енд-а. А е особено важен уйк енд. Без дете съм, а рядко се случва точно е събота вечер да го няма.

Аалко, аз определено белите химии ги понесох много по-добре. Страшна умора и невропатия само имах и то предимно на ходилата. Ръцете ги пощади доста. Ноктите ми също нямаха особени поражения. Слагаха ми тесни ръкавици на вливките. Не бой се! Аз имах 4 червени на две седмици и 12 бели всяка седмица, пък глей ме сега. Няма ми нищо вече🤪 Чакай да звънна на болницата да ги питам що съм толко зле днеска хахахаааа🤪🤣

# 114
Марита,супер си!Аз тотално се обърках коя химия е по-зле😀
Не го мисли! Като почнеш бялата ще разбереш, но колкото и гадна да беше за мен , знай, че всичко отминава за 4-5 дни.И като ти казвам , че има болки в костите, споко. Не са кой знае какво, търпи се. Издържах ги без никакви обезболяващи.

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 19:07 от kacha

# 115
  • Другата България
Здравейте!
Марита, много ми харесва и цвета, и прическата. Но аз харесам много късите коси. Дано дойдат силите  за дискотека ☺
Аз съм на седмичен  Паклитаксел - бяла химия, 7 минах от общо 16. Кървенето от носа продължава и съм ужасно сдухана от това. Някой с идея какво да мажа/пия? Съгласувам всичко с онколога, обаче предписанията от УНГ не действат.
Хемоглибинът ми пада, последно 115 беше. И това ме тормози много. Пия билкова кръв-никакъв ефект.
Не пиша, чета ви само, че влизам в депресарския период.
Прегръщам ви!
Скоро се бях сетила за теб.
Прегръдки и кураж, ако ти се пише или говори с някого-насреща съм! Hug

# 116
  • Варна
Чул те господ,Kacha!Искам само да успея да си направя декемврийските партита и нова година,без да съм в безтегловност.

# 117
Кой питаше за Нойластата (Неуласта дето му викате вие. В България и Италия все преименуваме оригинала. Толко срам съм брала примерно като кажа Батман, а той е Бетмен🤣 или Дарт Вейдър, а той е Драф Уейдър май)? На мен ми даваха след всяка червена химия, а на белите не ми даваха, но и нямаше нужда. Никога не ми паднаха особено показателите! Вълшебно лекарство!

# 118
Маритка, ще пият кафе и не само, българките са пословично красиви, а ти пък още повече! Heart Eyes
Някой флирт ще те вдигне на крака повече и от работата!

Момичета, Неуласта е уникално лекарство, борете се за него, особено ако ви падат рязко показателите! Не случайно струва 1064 лв, а Зарзио 206, смятайте разликата в качеството...

Детелинка, липсваше! Пиши по-често! Много описателно плюене на джигер! Joy

Момичета, подгответе се за най-лошото, но ви пожелавам най-доброто! Млади сте, силни, ще мине! При мен баби на по 70+ години се справят, ние сме от Суперлигата! Heart

# 119
Шели, аз не мисля точно така като теб, ама хайде от мен да мине! 🤣 Ще търся някой чичак пак🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт