Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 041
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Само да кажа, че ви наглеждам.
Люба 🍀🍀🍀 Всичко ще е наред. Това гадене кой знае с какви хормони е свързано. Аз го получавам при силен стрес или след него.

# 91
Здравейте, момичета!
Чудесен ден! Аз след първа вливка на Доцетакселче, обикалям градинката на болницата цял ден(държат ни по три дни за наблюдение), скука и лежачка. Blush
Чета пак стари теми от 50 насам, бих посъветвала новите попълнения да хвърлят по едно око и там. Безценни съвети намирам - за мазане на изгорели вени, за мазила за лъче, кога какво да очакваме като реакция, за болнични, ТЕЛК и т.н. БЕЗЦЕННО! Да не говорим за невероятния оптимизъм, който надъхва като супер допинг!
Здраве на всички! Hug

# 92
  • Варна
И аз ви следя,във вторник бях в Сити клиник на втора червена вливка..почна гаденето след 3 часа на път към Варна още.Въпреки,че преди терапията бях взела Емед-ефект нулев,може би защото заради него ми спестиха Зофрана се получи.Няколко дни ми е изморено,замаяно и спящо.Сетих се,че Зори сподели,че втората вливка била най-тежката за нея.Дано другите ги понеса по-лекичко!Да питам знаещите косата нали опадва от червените химии,моите са общо 3,остава една и три от другите.Кога започна при вас растежа на нормалната коса?Усмихната събота и неделя ви пожелавам!

# 93
aalko, при мен след последните вливки вече имах видима коса- милиметри, но достатъчно да не отразявам светлината...Иначе и при бялата и при червената- м/у първата и втората ми опада косата. И, от червените като че ли вдигах кръвно- зачервявах се, пулсираше ми слепоочието, лигавиците ставаха лилави и отвътре все едно огън ме гореше.

# 94
Люба, и аз се зачервявах, но мисля, че от кортекостероидите беше. При нас правят много сериозна премедикация - квамател, кортикостероиди, зофран, антиалергично,  деган и още нещо венозно, отделно до изписването сутрин и вечер зофран и деган венозно, та дори и намек за гадене няма.
Аllko, пожелавам ти другите вливки лекичко да понесеш! Hug
Здраве на всички! Heart

# 95
  • Варна
Благодаря за пожеланията и споделената информация,момичета!А червените ли са най-зле като страничен ефект?

# 96
 aalko, при всеки е различно. При мен най- тежка беше втората бяла... Червените бяха гадни, ама се траеха. И по два- три дни, максимум ми беше зле, след тях. През останалото време си бях направо свежарка- като изключим зачервяванията, но както пише Sheli17, може и от добавките в коктейла да са били- щото и при мен сума нещо слагаха като премедикация.

# 97
  • Варна
Аз съм на 4 доцетаксела + циклофосфа мид, но една от докторките съвсем ме шашна - каза, че най-вероятно вливките щели да скочат от 4 на 8. След първите 4 - скенер, след което да съм имала готовност за още 4. Силно се надявам, че нещо се е пообъркала. Каза също, че и цикъл няма да имам никога повече. И изобщо... тя явно си пада по реплики тип "надежда всяка тука оставете".
Относно косата - бях споделила с вас, че си обръснах кубето след първата вливка, но пустата перушина, напук на моя смел замах, взе че спря да пада! Сега главата ми е набола като мъжка брада. За сметка на това пък останалото оперение го няма - под мишниците, крака, дупе... Soo sexyyy...

# 98
  • Варна
Варненско Тинтири,дано да се е объркала тази лекарка!

# 99
aalko при мен Доцетаксела беше зверски гаден. Болки в краката . болки в ноктите на ръцете и краката.И сега три месеца след последната химия имам изтръпване в пръстите на краката и болки в ноктите на палците.Почти са се отлепили. Червената я минах леко почти без странични ефекти, но никога не пропусках да пия Зофран три дни след вливка. Една таблетка сутрин и една вечер.
Аз вчера минах контролните. Ехограф и рентген наред. Чакам маркера само. Утре ще разбера.Вчера ме приеха в болницата по пътека с две нощувки, но тъй като изследванията ги минах още в 9,30 и ме пуснаха да си ходя. Утре само трябва да ида да си взема личната карта.

# 100
Kacha, "зарадва" ме много за Доцетаксела! Hushed
Аз на червената и на работа ходех, сега чакам да видя изтръпване, нокти...
Варненче Тинтири, 4 ми се виждат малко, почти не съм срещала колеги с 4 курса, при нас 6 е минималното? Не се сещам имаш ли заразени лимфи? Ако си без заразени лимфи и под 1 см квартирант, може и да минеш с 4 курса само. Има и такива лекари, дето са по черногледи и от нашата Ема, не ги отразявай! При нас са много мили и загрижени, обикалят, преглеждат, успокояват... И в събота минават дежурните, разпитват те, супер е като отношение! Много са важни добавките към коктейла, които поддържат стомаха, червата и лигавиците, като изгорят и оттам идват гадните ефекти. Като са защитени добре, те спасяват и от киселини, и от гадене, и от всичко неприятно.
Здраве на всички и приятен ден! HugHeart

# 101
Aalko, аз бях тази с най-гадна втора химия (червена). Стискам палци да не достигнеш моите нива на неразположение🤗 Косата....незнам. На повечето хора им пада след втора химия, но често срещано е още след първа или трета. Аз имах 4 червени и ми опада след втората (малко преди третата). При белите взе да расте, но бавно.

Това Доцетаксел беше аналогово на Таксол нали?

Тинтири2, не трябваше да бързаш да си режеш косата, защото ти явно си от 20-те% хора, които не търпят пълни поражения там. Аз за това я изчаках моята да започне много да пада. На практика за около 3 дена от пълният и размер останах с буквално 20 косъма. Само те не опадаха до края🤣

Като говорим за коса защо ми се струва, че мойта расте много бавно? Под мишниците също не расте особено. Крака, ръце, лице и интимна зона обаче расте яко. Баси и късмета! 🤣 Ето настоящата ми прическа:

# 102
  • Варна
Maritaaa, харесвам този лукав поглед! HeartSunglasses
Ако някой ме пита(пита ли ме, м?!), бих казала, че късите ни коси са дори стилни! Ами да! Открива се цялото лице и всички триста дяволи в очите. 🤩😆

# 103
  • София /Абсурдистан
Не бързайте с машинките бре Simple Smile При мен само проредя, после порасна и стана гъста. Бях на бяла химия преди година. Ама проблеми с ноктите има. Хем болят на краката, хем на ръцете хич ги няма и май няма и да има. Маникюрът е мираж при мен.

# 104
Мерси Тинтири - Варна😊 Абе, поне заприличвам на човек. Доволна съм. И 100 кила не съм още, което ми е много важно.

Вчера бях на Херцептин вливка и днес нещо не се чувствам добре та се чудя дали не го усещам него или е от друго: 1.доказано вече имам хипертония и ми изписаха и хапчета, които вземам вече от седмица, но не действат все още. 2. Имелената терапия. До сега не реагирах на нея, но кой знае....наблюдавам се. 3. Бях болна до скоро и още май не ми е минало съвсем напълно, та си викам да не ме повтори. Бях планирала да правя интересни неща днес, а нещо не мога да се осеферя😑 Даже на дискотека съм планирала да ходя довечера. Седмицата ми беше много интензивна физически, че и психически и се разглобих от правене на това и онова. Може да съм си употребила и всички силици. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт