Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 040
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • София /Абсурдистан
Аз съм със свободна професия, обичам си я, та ще си работя колкото мога.  Не преча на никого, работя почасово. То повече и не мога де.
Мотивът ми е и финансов. Няма как да се живее от пенсия в нашата страна. Ако имам от къде да мина и да събера 3-4-5 наема, ще работя, ама друг път Simple Smile

# 76
 kacha, не си нашишкавяла, разхубавила си се....опънала си бръчките  Wink А, за профилактичните, стискам палци и съм сигурна, че всичко ще е наред.
За работата- аз съм била и работодател и работник, а доста време се занимавах и с подбор на персонал и мога да кажа, че наистина има глад за хора, на които им се работи. Аз, отсега не мога да кажа дали и до кога ще работя, щото спрях да правя планове за всичко по-далеч от края на текущата седмица....Въпреки, че ми предстои да взема решение ще ли се връщам на работа. Но и това ще мисля като му дойде времето- т.е. следващия месец и най-вече, след като мина скенера и ми излязат и туморните маркери.

# 77
  • София
Люба и kacha, колко време след лъчето е първият профилактичен преглед и първия скенер?

И пак с въпроса, който ме тормози. Колко време след лъчето имам право на болничен? ТЕЛК дават ли до годината или искат лекар да е дал становище за продължаване на болничния? Другата седмица, на 15ти приключвам терапиите. А болничният ми е до 9.11. След което трябва да се явя отново на ТЕЛК за продължаване за още 2 последни месеца. Обаче ще го продължат ли, или месец след лъчето трябва да се връщам на работа? Питах в Сити, лекарката не можа да ми отговори Sad

# 78
Тинтири, аз не мога да ти кажа със сигурност, защото при мен първо беше лъчето, след това химията.Получи се така , защото първоначално не ми беше предвидена химия и започнах лъчето. Обаче докато го правех и излезна повторната хистология и се оказах с ХЕР+, та се наложи и химия-профилактична. Обасниха ми, че точно три месеца след последната вливка се правят първите контроли. Миналата седмица когато ходих за направление в онкото за утре, питах за скенер и ми беше казано, че за сега нямали основание да ми назначат такъв. След 2-3 месеца можело. Една приятелка преди дни свърши лъчето и и казаха контролни след месец.

# 79
Аз приключих лъчето на 17-ти миналия месец. Още същия ден отидох при химиотерапевта и той ми даде дати за таргетната и ми записа час за скенер. На контролни още не съм ходила, като ида на следващата таргетна, ще го питам кога.....но тук при нас базите са две иза да отида на контролен в база 1, трябва да ми прехвърлят досието, което е все още в база 2. Иначе за болничния- на мен 6-те месеца ми изтекоха през юли- токага от ТЕЛК ми дадоха 2 месеца продължение. Като изтекоха- понеже не бях свършила още лъчето, ми отпуснаха още един. Който, като изтече уж нямах право на повече.....но от онкото ми дадоха протокол и ме пратиха да се пробвам- е, можело. Сега ползвам 4 месец продължение, след което вече ще трябва да подавам за процент и/или да не върна на работа. Понеже връщането ми на работа е свързано със освобождаване на колегата, назначен временно на моето място, а това се пада в усилен сезон и теоретично, може да поставя работодателите ми в неприятна ситуация, ако не мога да си поема пътуванията...та, може би ще си пусна отпуските, за да удължа още малко.
И да споделя, че си взех т.нар. " Билкова кръв"- Флорадикс- белким оправя кръвните показатели и  малко си наместя чакрите...че това със отпадналостта, виенето на свят и  притъмняването ми е най- голямата спирачка, за връщането на работа. Гледам и да съм активна физически- всекидневно правя гимнастики и се разхождам интензивно. Обаче още съм като ударена с мокър парцал, през повечето време. А, да- и отново имам проблема, който ме насара да търся какво не е наред, преди малко по-малко от година- сутрин имам сташни позиви за повръщане. А, взема ли да мия зъбите, става направо страшно.....

# 80
Тинтири, грейпфрут е категорично забранен, върти ми се и за помело нещо, че не трябва да се консумира. Но не само след вливка, а докато се провежда химиотерапия.
Билкова кръв, герисан са много добри за поддържане на хемоглобина.
Люба, позиви за повръщане си имала преди диагнозата ли? Преди година?

Последна редакция: чт, 10 окт 2019, 14:45 от Sheli17

# 81
Да, така започнах да усещам, че нещо не ми е наред. Но, и по време на лечението, особено след химиотерапиите го имах пак. Обаче, сега нещо взе да ме притеснява- последната химия беше през юли, лъчето приключих...не пия нищо хормонално, само единия херцептин. Иначе, през деня апетит си имам и съм си Ок. Та, ще питам пак доктора, да видим той какво ще каже...

# 82
Люба, питай доктора! И някой на херцептин да сподели, ако има при него подобно нещо!
Дано е нещо безобидно! Стискам палци! Hug

# 83
Моля за бързи насоки - освен грейпфрут, друго трябва ли да се избягва след вливка?
Благодаря предварително. 🍄
и мандарини и продукти съдържащи жълт кантарион под каквато и да е форма.
И то не само след вливка, а винаги когато има някаква терапия с лекарства, включително и нашата хормонална терапия.

# 84
Момичета, наистина ли не може да се пие Милгама от онкоболни, заради В12? За шипове на врата, изгладена шийна лордоза преди диагнозата, съпругът ми ходеше на физиотерапия или на санаториум в Стрелча, но сега било противопоказно и му купих милгама, но има В12.
Какви са тези глупости за работещите пенсионери? Не е вярно, че нямат удръжки, удържат им всички осигуровки ДОО, за втора пенсия, здравни, всичко. Само плоския данък им е малко намален, със 66 лв. на месец, и то само за тези със Телк.  А за Русия те досега на 55г. се пенсионираха жените там, скоро им увеличиха възрастта. Тука какво да кажем, до 63-65 чак.

# 85
  • в сърцето на един мъж...
kacha, имаш стиснати палци и от мен!
Любе, питай лекаря, дано е нещо временно и безобидно. Можеш да ядеш и червено цвекло, то също помага за регулиране на хемоглобина.
emma1_, има достатъчно работни места, както и млади хора, които не ги искат. Всеки да работи до когато и както може. Не сме ние хората, които да определяме какво и как. Пенсионната възраст е доста голяма. А отделно има тесни специалисти, които просто няма кой да ги замести. Не разбирам защо е това лошо отношение? Не се ли усещаш, че звучиш така, както звучи жената, която тормози твоята дъщеря, замисли се малко...

# 86
Момичета, наистина ли не може да се пие Милгама от онкоболни, заради В12? За шипове на врата, изгладена шийна лордоза преди диагнозата, съпругът ми ходеше на физиотерапия или на санаториум в Стрелча, но сега било противопоказно и му купих милгама, но има В12. .....
kristinia  - и на мен ми предписаха милгама и питах онколожката ми конкретно - тя ми каза, че няма никакъв проблем и това за витамините В било градски легенди. Пия го по един месец като / ако ме заболи врата, и аз имам някакви такива -"ози" и съм сигурна че действа.

Относно ТОРФЕНАТА КАЛ в Стрелча https://strelcha.bg/page.php?94 за противопоказания е написано:
" ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
1.Острият стадий на всички заболявания. 2. Инфекциозни заболявания. 3. Туберкулоза. 4. Злокачествени тумори. 5. Заболявания на хемопоетичния апарат. 6. Заболявания на сърдечно-съдовата система: сърдечна декомпенсация II, III ст., стенокардия, аритмии, аневризми, хипертонична болест III ст., тежка атеросклероза, варици. 7. Тиреотоксикоза. 8. Психични заболявания. 9. Бременност и др.
Торфената кал е пречистена, обработена и сертифицирана  "

Мъжът ти ако вече няма тумор, т.е. вече е опериран, няма метастази и е минал терапиите не виждам никаква причина да се лишава от санаториум.  Ограниченията са само за активни живи налични тумори и метастази. Но това си е лично мое мнение.

Хора, не хранете трола, няма смисъл Grinning тя скучае по цял ден и се чуди каква дивотия да напише.

# 87
Мили момичета, днес ярко слънце, страхотно време, имам чувството, че Ал и Митака си пият биричка някъде там и ни се радват... Много ми е тъжно за тях, но и умиротворено, вече ги приемам като свободни духове, лишени от болка и страдание. Heart
Ема, не кълни и проклинай, така не само своята съдба проваляш, но и тази на поколенията след теб... Всичко се връща като бумеранг!
Като сееш ветрове, жънеш бури!
Здраве на всички! Hug

# 88
  • София
Kacha,стискам палци!
Моят преглед е чак на 9.12 и е 3 м след лъчето.Вчера трябваше да ходя на профилактичен след лъчетерапията,но беше напечено в работата и не отидох.То и без това,какво ще ми гледат - кожата ми си е супер,все едно нищо не са правили.
 За работата - аз работя в много натоварена аптека и вечно ни липсва персонал ,защото като видат малко повече работа и младите се махат(Аз съм почти на 38,та говоря за хора под 30,даже под 26).Ако може с малко работа,никакви отговорности и високи заплати,ще им е най-добре,но не става така.И накрая си патим и правиме компромиси "старите" служители.Та път на младите,ама ако заслужават,а не просто ,защото са млади.Като ги гледам вече и с какви оценки влизат в престижни университети и как точно завършват ,включително и в медицински университет,направо се плаша за бъдещето.Има и интелигентни,възпитани и отговорни,но все по-малко са.

Аз вече 12 дни съм на Нолвадекс и съм се сдобила с разни гадни пъпки по лицето.Дали са от него.Не бях имала пъпки от доста време насам и се изненадах неприятно.

# 89
Момичета, загубих се, защото съм ви изпуснала. Чудех се що никой не пише🤪

Аз съм добре. С гаджето сме пред раздяла, но и по-лошо съм видяла, та не съм се тръшнала. А и гледам, че като го "понагазих" (аз иначе съм много мила и любезна с него. Тон почти никога не съм му повишавала) и му показах, че няма да се тръшна гледам е "свил сърмите" нещо. Както и да е....аз съм добре повтарям😊 Бях на Херцептин днес и на практика цял ден активности. Одеве седнах. Разтрошена съм🤪

Общи условия

Активация на акаунт