Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 561
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Момичета , какво точно взимате за вълните? То и моите започнаха веднага след като ми спря цикъла, някъде след втората химия беше.

Аз мога да ти кажа какво пия, но няма да ти свърши работа, защото се назначава индивидуално, съобразено е с много неща.

# 181
unabella Нали е хомеопатия. То ако не помогне, поне няма да навреди.

# 182
Аз взимам примойл - масло от вечерна иглика. Освен за вълните е полезен и за други неща.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 17:32 от Анонимен

# 183
  • Варна
Ей, сладурки, страхотни сте! Привет и от мен, че се позагубих пак тия дни, но си ви мисля и прелиствам темичката редовно.

kacha,... чак се чудя какво точно да ти споделя за вълните, мила... така че хем да ти помогна, хем да те успокоя, хем пък да не наплаша останалите. Вълни като вълни... като при всяка менопауза, нищо ново под слънцето, нищо стряскащо не е, с времето или ще спреш да им обръщаш внимание, или от само себе си ще спрат. Моите докторЯ продължават пестеливата да действат и най-сериозното нещо, което са ми предписвали някога е било Алора (някакво там билково на основата на пасифлора) и Магнерич или Магнерот, които компенсират магнезиевия дефицит, до който обикновено се стига покрай тия хормонални дисбаланси, които до спиране на цикъл водят, замразяват функциите я на яйчници, я на жлези разни и т.н. Ей това, което и Фри препоръча също действа между другото - маслото от иглика. Иначе аз лично кааааааааакто винаги никога нищо не съм искала да елиминирам като страничен ефект, вииииинаги съм била готова просто да си го изтърпя. То взе пък, че точно така и стана. По-старите дружки в темата помнят как се оплаквах от обилно препотяване, от безсъние, от чувството да ти е адски горещо и да се потиш и в същото време да трепериш като лист, че и от загуба на концентрация ви се оплаквах, и от какво ли още не.... ама... ей мЪ нА СЕГА ако може да ме видите няма да повярвате, че някога от такива неща съм се оплаквала. Grinning Нека и други дами споделят личния си опит, но при мен наистина вълните, както и другите неприятни усещания от изкуствената менопауза, в която ни вкарват медикаментозно СПРЯХА. Аз ли се нагодих, тия споменати по-горе пасифлори и магнеричи и иглики ли помогнаха, психическата ми нагласа ли, многото ядене на плодове ли, пиенето на многото течности ли... нямам идея и аз какво точно се случи, но е факт, че в началото много тежко ми беше и като нещо ново и никога изпитвано ме връхлетя, а сега съм си баааааси айляка.... чат-пат само крампите, които ме будят... ама то щото ми писна вече на дедовия под час да си пия магнезия и през прсото го подкарах - когато се обади, ако се обади, да не насилваме нещата излишно, да не предозираме - ей такъв един режим на действие съм захапала и по него си карам.

# 184
Фри, помислила съм всичко. Има неща, които не съм ви казала и са непоправими. И не аз не го искам, а той неиска нас (мен и детето). Незнам дали помниш това, но съм писала, че няколко пъти бяхме пред раздяла вкл.и точно преди да ме диагностицират. Той просто остана с мен, защото все пак се обичахме и още се обичаме на ниско ниво вече, от милосърдие, от кой знае какво. Той е добър човек и то много, но не е добър патньор за мен. Ние даже и да се разделим предполагам ще си останем близки. Отдавна сме вече като братче и сестриче. Нямам желание за секс с него, нито той с мен вече. Даже се отказахме да се опитваме (особено аз). Той беше до мен в кризата, но пък аз съм била, съм и може би ще бъда в неговите кризи. Той също има своите "демони". Не съм му длъжна повярвай!

И мен ме интересува хомеопатията за вълнИте. Ще взема да питам и аз тук да ми дадат.

# 185
  • София
Хораааа, доживях до пенсия! Ама истинска- за възраст (61г и 4м).... От днес вече мога да подавам документи...
Не съм вярвала, че това, че съм остаряла  може да ми носи радост. А преди 19- 20 години, когато "срещнах" (всъщност, когато си го отглеждах) рака, изобщо не съм си представяла, че ще доживея тези години.

И за сведение на Emma 🤗- няма да спра да работя! 😂

😘😘😘

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 16:33 от AnyHr

# 186
  • София
Аниии, честито!!! Прекрасна, прекрасна си!!!

Kacha, препоръчвам ти да си намериш свестен класически хомеопат. Хомеопатията наистина е индивидуална. Аз определено съм много доволна, борихме успешно страничните ефекти от химията, преборихме дългогодишното ми безсъние, сега и вълните почти сме разкарали, че беше страшно направо. При мен хомеопатията определено действа.

# 187
Прекрасна си, Анииии Heart
Честито, със здраве, усмивки и мнооого години да си харчиш пенсията, все така красива и с мечти, които се сбъдват! Flowers Four Leaf Clover Balloon Tada

# 188
  • в сърцето на един мъж...
Ани, честито, със здраве да си я изживееш пенсията и много хубави емоции да имаш!

# 189
Много си хубава, Ани! Много се радвам на тези момичета, които сте във форума от дълги години. Вие сте ни страхотен пример и давате безценни вяра и надежда на всички нас! На всички пожелавам още много, много щастливи години!

# 190
Ани, дълги години да се радваш на всичко, което предстои! Champagne Champagne Champagne
От майка ми знам, че няма по-хубаво от това да изживяваш всичко, което всяка възраст предлага. Тя е работохолик и сега в пенсия продължава да работи, защото първо е професионалист в това, което прави, второ - има таква възможност, защото младите не ги влече нейната професия и реално няма кадри. Моята работа е свързана с предимно млади хора, завършили средното си образование - ами много са малко тези, които наистина искат да учат, да се развиват и да работят. Масово гледат, ако може с минимум усилие и знание, да вземат големи заплати. За под 1000лв. няма да се хване да работи, ама че главата му е пълна с мухи, че няма опит и че го мързи не го вижда. И предпочита да не работи, щото за какво да се напъва за 600-700лв. Но в малките градове и по селата, където наистина няма работни места, си е страшно. Там всеки си брани местенцето, пък било то и с връзки, защото парите наистина не достигат. Даже не мога да си го представя как се живее с 200-300лв. пенсия. Та всяко нещо си има две страни истина.
От както почнах химиите ми се появи зъбен камък. Никога в живота си не съм имала такова нещо. ММ казва, че не трябва да ходя да го чистят, защото се разкървява венеца. Обаче аз полудявам като го гледам, по горните зъби има и не смея да се усмихна. Четох някъде, че по време на химия трябва да се избягват стоматологичните интервенции и само в краен случай да се правят.... Приемам съвети.
Мазали ли сте вените с нещо, което да спомага да не се калцират? Или поне да забави това. Давам само едната ръка всеки път, ама взе да става все по-трудно.
Хубав ден на всички! Каква златна есен се е отприщила в София... Красота!

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 13:38 от Анонимен

# 191
Ани,прекрасна си!
Пожелавам ти с любимите ти хора да посетиш всички места за които си мечтала.
Страхотен пример и надежда ни подари днес.
Хубав и усмихнат ден.

# 192
  • Плевен
Ани, страхотна си! Браво за всичко, за жаждата за живот, несломимия дух и това, че правиш така, че ЕГН-то и пенсионната възраст да са само статистика!

# 193
Ани, ей такава пенсионерка си пожелавам да стана някой ден- ама като теб, по заслуги, не по болест....а и по възраст, като гледам не ти личи да си ги достигнала годините Hug
Пожелавам ти със зраве да си я профукваш пенсията само за хубави неща и да работиш за кеф, колкото ти се работи, още!

Тото, правилно си прочела, че докато си на химиотерапия не е желателно да ходиш на зъболекар, освен ако не е на живот и смърт положението- т.е. да е много спешно. А, за вените- не знам.....те и моите са много зле и само като си помисля, че трябва да ме бодат и ми става лошо. Тамън ми поизсветля лилавкото от последния път и в четвъртък пак ще търсим вена...А, оперираната ръка не я давай, че мен веднъж ме излъгаха- уж за взимане на кръв можело, ама как ме боля после и как се наду...та, вече и дума не давам да се издума за нея.

# 194
  • София
За вените помага компреси с риванол и след това мазане с Хепароид.На нас ни помогна, дано помогне и на вас.

Общи условия

Активация на акаунт