Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 080
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Queenoflove, аз нищо странно не виждам. Последна М на 05.09 и секс на 19, 22, 23 и 24.09. Ако си със стандартен 28 дневен цикъл или малко по-дълъг, то О ти е била точно в периода 19-22.09. Не знам защо вадиш 7 дни при положение, че овулацията е средно на 14ти ден от МЦ(+- няколко дни).

А момичетата са ти казали в коя седмица си. Кога точно си заченала няма никакво значение. Важна е датата на последна М и само и единствено по нея се определя гестационната възраст.

# 256
2 дни бях с дънки, които леко притискаха корема и днес го усещам подут и по-твърд, може ли да е заради натиска ?

# 257
Queenoflove, аз нищо странно не виждам. Последна М на 05.09 и секс на 19, 22, 23 и 24.09. Ако си със стандартен 28 дневен цикъл или малко по-дълъг, то О ти е била точно в периода 19-22.09. Не знам защо вадиш 7 дни при положение, че овулацията е средно на 14ти ден от МЦ(+- няколко дни).

А момичетата са ти казали в коя седмица си. Кога точно си заченала няма никакво значение. Важна е датата на последна М и само и единствено по нея се определя гестационната възраст.

А защо гинеколожката ме води в 5 г.с и 4 дни на 23 октомври? Така е записала и в амбулаторния лист.

# 258
  • София
Смени я

# 259
Не знам дали се включвам адекватно по темата, но до колкото разбирам имаш разлика в седмицата спрямо последния ден от МЦ и тази, която излиза на ехографа. Възможно е просто да имаш по-късна овулация, при мен беше така. При първата ми бременност имаше две седмици разлика спрямо изчисленията и това което се виждаше. А сега, беше около 30-ти ден от МЦ, когато с мъжа ми ей тъй решихме, че е безопасно този ден вече да не се пазим и ей ме на - в края на 16-та седмица (по ехограф, иначе трябва да съм поне с две напред). Голяма изненада беше когато на морето започна да ми се гади постоянно.

Не знам дали е много по темата, но се надявам да съм помогнала. 💐

Както са те посъветвали, може да потърсиш и второ мнение, за да си спокойна.

А защо гинеколожката ме води в 5 г.с и 4 дни на 23 октомври? Така е записала и в амбулаторния лист.

# 260
  • София
Oле, оле, тя едни г.с. не може да сметне, при всички онлайн калкулатори за чието ползване не е нужно дори образование, ти бебто си ще й повериш да следи. Не искам да си помислям от останлото колко разбира. Явно брои от О, обаче интересно как я е изчислила (по мои сметки е била някъе в периода на 19ти-20-21, но аз не съм лекар).

# 261
  • Наблизо
Хепи,на мен ми изчислиха дата на зачеване,предполагам приблизителна,и си е официална.По различни документи си я пише и нея.На всичкото отгоре броят от тази дата 40 седмици и като ходих на преглед в България ми изчислиха съвършено различен термин(по-ранен) от тук..Ще видим кога ще дойде бебето Grinning

# 262
  • Plovdiv, Bulgaria
Oле, оле, тя едни г.с. не може да сметне, при всички онлайн калкулатори за чието ползване не е нужно дори образование, ти бебто си ще й повериш да следи. Не искам да си помислям от останлото колко разбира. Явно брои от О, обаче интересно как я е изчислила (по мои сметки е била някъе в периода на 19ти-20-21, но аз не съм лекар).

В моя лист пише " Плодният сак отговаря на 5с.4д", а не че съм в тази седмица. Може от там да идва разликата.

# 263

Това е записала и ми каза, че се водя в 5 г.с и 4 дни.  Какво означава с начални СП?
Със сигурност ще посетя и още един специалист.
Пита ме за болки и казах, че понякога усещам леки в областта на матката, но не било нормално, не трябвало до има никакви и каза, ако усетя нещо да взимам но шпа.

# 264
Queenoflove, вероятно СП означава сърдечни пулсации. В случая това означава, че ембрионът оттоваря на 5с. и 4 дни, тоест изостава с почти 2 седмици от това, което трябва да е. По-просто казано, гестационните седмици винаги са спрямо датата на М, а при всеки преглед се вижда бременността на колко седмици и колко дни отговаря. В началото на бременността е нормално да няма големи отклонения, тъй като всички ембриони се развиват почти еднакво, докато в по-напредналите седмици вече се проявяват и генетичните особености на плода. Но имай предвид, че само едно трепване на ръката на лекаря, може да промени измерването. Отиди на друг лекар с добра апаратура.

Хепи,на мен ми изчислиха дата на зачеване,предполагам приблизителна,и си е официална.По различни документи си я пише и нея.На всичкото отгоре броят от тази дата 40 седмици и като ходих на преглед в България ми изчислиха съвършено различен термин(по-ранен) от тук..Ще видим кога ще дойде бебето Grinning

Това по принцип не е правилно. Терминът спрямо дата на ПРМ е 40 седмици след нея. Това е международно признат метод на изчисление. Важно е да се изчисли този термин за да може след термина, ако не е настъпило раждане, да се следи изкъсо бебето. След термин трябва да се ходи всеки ден на тонове и обикновено в България не чакат повече от една седмица и предизвикват раждане. Просто за бебето става опасно да стои повече време и затова тук са по-предпазливи.

# 265
  • София
В Лидл са намалени пижамките за бременни на 15 лв. Взех си преди, като бяха на редовната цена и са много приятни за зимата, особено клинчето. Препоръчвам. Намалени са и топовете за кърмачки, както и сутиените за кърмене - на 8 лв.

# 266
Може ли да споделиш в кой Лидл си го видяла, защото в брошурата им ги няма. И аз съм супер доволна и от пижамите и от клинивете.

В Лидл са намалени пижамките за бременни на 15 лв. Взех си преди, като бяха на редовната цена и са много приятни за зимата, особено клинчето. Препоръчвам. Намалени са и топовете за кърмачки, както и сутиените за кърмене - на 8 лв.

# 267
Момичета, ако няма брак м/ду родителите на новородено бебче, но бащата признае бебока, води ли се майката самотна по смисъла на закона ? Някой знае ли ?

# 268
  • Пловдив
Момичета, ако няма брак м/ду родителите на новородено бебче, но бащата признае бебока, води ли се майката самотна по смисъла на закона ? Някой знае ли ?

Не съм много сигурна,но мисля,че ако се водите на различни адреси,тогава майката се води като самотен родител

# 269
  • София
Зависи за какво.
За детска градина например не се води. За социални помощи - не дават помощи, ако дохода е над определения, не зависимо колко родителя има детето

Общи условия

Активация на акаунт