Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 074
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте ! Кога Ви казаха пола на бебчето (коя г.с.) най - точно?

Първата бременност с момиче ми казаха в 16 г.с.(15 г.с. +), като лекарката беше категорична. Втората бременност с момче първото предположение беше на ФМ в 13 г.с.(12 г.с. +), като лекарката даде 80% категоричност, тъй като беше рано все още. После около 16г.с. се потвърди категорично, че е момче.

Имай предвид, че до към 14-15 г.с. все още няма оформени полови органи, а един орган наречен genital tubercle(не знам как е на български), който стои под различен ъгъл при момчетата и при момичетата. Добрите лекари се ориентират по това, но предположението преди тези седмици никога не може да е категорично и има вероятност на по-късен етап да се окаже, че полът е другия.

# 316
Здравейте. Ами извинявам се за въпроса, може и да е глупав, срам не срам питам директно, за да съм сигурна. Бременна съм съвсееем в началото, 5 г. с и ми се иска от сега да си запиша час за БХС и МФ между 11 и 13та седмица, защото знаете, че за някои специалисти се чака доста. Това 2 отделни часа ли трябва да бъдат или може да се направят на 1 път изследванията?

# 317
Честито! МФ предполагам имаш предвид ФМ или фетална морфология. При моят лекар първо той ми направи нея и след това с ехографската снимка и измерванията отидох в Майчин дом за БХС. Там е безплатно, по програма на министерството. Може да говориш с твоят лекар и да направите същото или да си платиш за двете, чувала съм че има пакети в частните болници. За мен по-важна беше феталната в 24 седмица, там ходих при специалист по фетална,докато първото беше повече измервания на плода, на нухална транслуценция и др.

# 318
За да се случат нещата трябва търпение и спокойствие . С мм пробвахме около година за бебе и все нищо , все отрицателни тетестове който водеха до изключително разочарование ,правихме си какви ли не изследвания, на всички аз съм 1 група без никакви заболявания . И като настъпи една депресия че уж вс ми е ок а не стават нещата
... и докато един прекрасен ден мм не си пусна спермограма отново в частна лаборатория и му казаха че на 60% сперматозоидите му са заспали тогава депресията отиде при него , а без да подозираме че тогава вече съм била бременна . Когато ми закъсня с 15 дни реших че нещо ми има , направих си 5 теста все положителни но все още не можех да се зарадвам и не вярвах че нещата са се случили .  Та мисълта ми е че много много вяра на лекар да нямаш , когато е писано ще станат нещата , само трябва да сте спокойни и ще се случат нещата още повече щом я лекуваш тая бактерия но на 100% вяра и доверие на доктор да нямаш че прав ще умреш от притеснение .. 

Здравейте, с приятелят ми правим опити за бебе от известно време. След последната ми менструация, започнах да имам доста остри болки и разни симптоми, затова реших да посетя гениколога си. Часът ми бе днес и за мое съжаление не беше това, което очаквах да чуя, оказа се че имам възпаление на единия яйчник, изписаха ми лечение под формата на антибиотик. Тази новина доста ме смути и натъжи. Лекарката ми каза че на този етап трябва да спрем с опитите и да не водя полов контакт докато възпалението не отмине. Изчетох сумати и неща, но притеснението ми стана още по-голямо. Въпроса ми е ако някой е минавал през подобна ситуация, може ли да ми каже колко време след като се възстановя от лечението можем да започнем с опитите отново?

# 319
За да се случат нещата трябва търпение и спокойствие . С мм пробвахме около година за бебе и все нищо , все отрицателни тетестове който водеха до изключително разочарование ,правихме си какви ли не изследвания, на всички аз съм 1 група без никакви заболявания . И като настъпи една депресия че уж вс ми е ок а не стават нещата
... и докато един прекрасен ден мм не си пусна спермограма отново в частна лаборатория и му казаха че на 60% сперматозоидите му са заспали тогава депресията отиде при него , а без да подозираме че тогава вече съм била бременна . Когато ми закъсня с 15 дни реших че нещо ми има , направих си 5 теста все положителни но все още не можех да се зарадвам и не вярвах че нещата са се случили .  Та мисълта ми е че много много вяра на лекар да нямаш , когато е писано ще станат нещата , само трябва да сте спокойни и ще се случат нещата още повече щом я лекуваш тая бактерия но на 100% вяра и доверие на доктор да нямаш че прав ще умреш от притеснение .. 

Здравейте, с приятелят ми правим опити за бебе от известно време. След последната ми менструация, започнах да имам доста остри болки и разни симптоми, затова реших да посетя гениколога си. Часът ми бе днес и за мое съжаление не беше това, което очаквах да чуя, оказа се че имам възпаление на единия яйчник, изписаха ми лечение под формата на антибиотик. Тази новина доста ме смути и натъжи. Лекарката ми каза че на този етап трябва да спрем с опитите и да не водя полов контакт докато възпалението не отмине. Изчетох сумати и неща, но притеснението ми стана още по-голямо. Въпроса ми е ако някой е минавал през подобна ситуация, може ли да ми каже колко време след като се възстановя от лечението можем да започнем с опитите отново?

В този случай мисля че лекарят се изказал в полза на това че ако пие антибиотици в момента не е много удачно да забременява заради здравето на плода. Или че това което има като възпаление би могло да повлияе на плода. Защо да не трябва да вярва на лекаря в този случай ?

# 320
Pebals94, не подвеждай потребителката. Не виждам твоят случай какво общо има с нейния. По време на възпаление и антибиотично лечение, разбира се, че трябва да се спрат опитите. Това и без да си лекар, би трябвало да се досетиш. Съветът на лекаря си е бил съвсем на място.

А относно твоя случай, не разбрах къде ви е подвел лекарят. Явно мъжът ти е имал лоша спермограма и затова ви е отнело толкова време. Когато качеството на семенната течност е влошено, забременяването е трудно, но не и невъзможно(рядкост са случаите, когато е напълно невъзможно).

# 321
Здравейте,нова съм в групата на Бг Мама 😊 Бих се радвала на вашите мнения и отговори по повод теста от ЧХГ ,резултата ми е след 4 дни закъснение .

# 322
Здравейте,нова съм в групата на Бг Мама 😊 Бих се радвала на вашите мнения и отговори по повод теста от ЧХГ ,резултата ми е след 4 дни закъснение .

ами честита бременност:) след 2-3 седмици ще може да се отчете ембрион с пулс на преглед при АГ. успех до финала!

# 323

ами честита бременност:) след 2-3 седмици ще може да се отчете ембрион с пулс на преглед при АГ. успех до финала!
Дай Боже,всичко да мине както трябва,дълго чакано и мечтано е ❤

# 324
Ще мине, спокойствие и почивка основно и да си слушаш лекаря си. От преглед на преглед - времето минава бързо и вълнуващо Simple Smile

# 325
Здравейте. Включвам се с 1 въпрос, който много ме тормози последните 2 3 дни. Съвсем в началото на бременноста съм 5 г. с + 4 д. Получавам сърцебиене. Нормално ли е и отшумява ли? Може ли да се взима валидол? Имам история с тревожност последната година, като бях взимала АД около 6 месеца. Сега ми е много трудно да преценя дали състоянието ми се влошава или всичко е от новото ми състояние? Тревожна, притеснена съм и имам сърцебиене. Пулса ми не е чак плашещ, но го усещам доста забързан, което ме тормози. Ще го коментирам на прегледа ми след 5 дена, но дотогава ще се побъркам.

# 326
Здравейте. Включвам се с 1 въпрос, който много ме тормози последните 2 3 дни. Съвсем в началото на бременноста съм 5 г. с + 4 д. Получавам сърцебиене. Нормално ли е и отшумява ли? Може ли да се взима валидол? Имам история с тревожност последната година, като бях взимала АД около 6 месеца. Сега ми е много трудно да преценя дали състоянието ми се влошава или всичко е от новото ми състояние? Тревожна, притеснена съм и имам сърцебиене. Пулса ми не е чак плашещ, но го усещам доста забързан, което ме тормози. Ще го коментирам на прегледа ми след 5 дена, но дотогава ще се побъркам.
По принцип по време на бременност не е необичайно да се ускори пулсът с около 10-20 удара повече. Сърцето работи повече, също ако приемаш лекарства за ЩЖ и ако е увеличена дозата може да се получи сърцебиене.
С предишната ми бременност пулсът ми беше 100-110.
Стига да не вдигаш прекалено висок пулс за постоянно и стига да не ти пречи много на нормалния начин на живот е ок. Постарай се да си осигуриш максимално спокойствие и все пак го обсъди с лекаря си. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 327

Лошото е, че проблеми като тревожност, депресия и т.н. се влошават по време на бременност заради хормоналните промени. Най-удачно е да се консултираш със специалист.

# 328
Не че нещо, но аз също бях много зле психически, даже бях с ПА и пиех ксанакс . От както съм бременна само 2 пъти ми е било много напрегнато. Моля се на Господ да имам лека и спокойна бременност и честно казано силно вярвам в силата на молитвата! Момичета трябва да бъдем силни!
Съветвам те да се отпуснеш и споделяй нещата които те тревожат за да не се натрупват в теб.

# 329
Извинявам се за описанието, което предстои, но имам въпрос относно падането на тапата....

Скрит текст:
Вчера влязох в 39 г.с, а снощи сложих трета глобулка Полижинакс. Преди малко видях по бельото нещо като остатъци от обилно течение, плюс нещо, което е по-твърдо и желеобразно... Чудя се дали е остатък от обвивката на глобулата или ми е паднала тапата. Имали ли сте такива остатъци по бельото при ползване на Полижинакс? Аз сякаш не помня досега да съм виждала подобно нещо, освен изтичане на самото съдържание на глобулката.

Общи условия

Активация на акаунт