Великобритания - тема 79 Есенно- Зимна Коледна

• 27 369
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
Сигурна ли си, че не си жертва на някаква измама? Всичко легитимно ли изглежда?

# 226
  • На острова
Така наш познат зверски изгърмя с доста над £1200. Бяха му пратили писмо от HMRC, точно че дължи такси,  че му и звънели май и той като пич си беше превел парите. Той е селф-емплойд доколкото знам, но е съвсем реален случай. Пи една студена вода после. Спомням си, че името му беше некоректно изписано на писмото, не знам как не се е усъмнил.

От няколко хиляди шарана, няколко стотин да се хванат - пак са на далавера.

# 227
  • UK
Да, реално е. След първия грубиян, с когото говорих, звънях пак и пак попаднах ма някакъв крив, той беше груб и нищо не ми обясни, и аз се разстроих и онзи не му се занимаваше с мен и ме свърза с линия за хора със специални нужди (писала съм, че съм диагностицирана с Аутизъм). Жената на тази линия беше просто страхотна, страшно мила и изобщо не ми се ядоса, не ми говори като на малко дете, много ми помогна. Каза, че мога да си направя сама такс ритърн а, но ако искам, ще ми запише час в тукашния джобсентър да говоря с човек на място, който ще ми помогне с такс ретърна и с апийл на глобата. Мога и сама да се оправя, но искам да съм сигурна, че ще махнат глобата. Жената каза, че като видят, че съм честна и си работя, плащам данъци и всичко, и като си платя каквото им дължа, най вероятно ще ми отменят голямата глоба от £1200. Цялата работа е за едни £117, за които бях получила писмо отдавна, че ако искам мога да ги платя веднага, или те ще ми ги вземат от заплатата всеки месец докато се издължа. И аз си живея с мисълта, че съм ги платила тези пари. Надявам се всичко да е наред. Преди няколко години ми бяха пратили погрешка два чека за един такс рифънд и аз им се обадих и им го пратих обратно, така че не е като да се опитвам да ги измамя. Дано да махнат глобата, че не знам какво ще правя иначе.

# 228
Здравейте Simple Smile (инфантилна съм)
Вече мога да остана тук, имам номер, но още нямам самия хартиен носител, но ми казаха, че и така мога да аплайвам Simple Smile сигурно ще работя почасово за собствениците на хотела, в който живея, те имат 4 на различни места в Глазгоу и са много готини, UK индийци, повечето им персонал е от Балканите Simple Smile аз така или иначе досега все едно бях на работа, посрещам хората, изпращам, давам насоки кое къде, чистя нонстоп, защото откачам иначе. Намерих всичко, което ми е нужно наблизо, след проба-грешка, имам в радиус 5 минути пеша бг, полски, кюрдски, латвийски магазин. Счервения пипер не се погодихме първите дни и все някакви чили-та взимах, съдра ми се стомахът, а аз преди да дойда тук лежах в гастроентерология със съмнения за язва и още пазя някакъв режим.
Само със студа не мога да свикна, с хроничен цистит съм и не си взех Ципрофлоксацин като идвах, то беше топло още, доколкото може да е топло тук. Не знам на какъв лекар да ида за рецепта, да ми изпише тукашния вариант на антибиотика, то нали първо се ходи на джи пи, а на мен нефролог ми трябва, аз си го имам цистита, нали на младини много държах да си показвам корема и не слушах майка ми...сега памучни и вълнени бодита, боровинки под всякакви форми, чайове.

# 229
  • Манчестър
Сори, пак съм аз. Току Що получих честитка, че дължа на ХМРС £1200 защото не съм подала такс ритърн за 2016-2017. Някой получавал ли е такова нещо? Никога не съм била селф емплойд и не съм имала собствен бизнес, защо не занимават с глупости? Опитвам се да им се обадя, но вместо да ме остави на изчакване, тъпата им автоматична система ми казва, че са заети и гудбай. Много съм ядосана, защо ме занимават с глупости? Откъде накъде ще подавам такс ритърн, че и глоба да ми налагат, че и глоба на глобата още £100 са ми начислили някак. Егати идиотите.

Само да ти кажа, че HMRC са държавна агенция и те съветвам малко по-сериозно да погледнеш на това писмо. Разбира се, ако наистина е от тях. HMRC не занимават хората с глупости, както се изразяваш.
Изпрати ми една снимка на писмото ти , да видим за какво става дума. Така ретърн не се подава само от селф емплоид, има случай когато дори да си само емплойд пак трябва да подадеш.

В повечето случай апийл на глоби са успешни, но не мога да кажа нищо конкретно без да видя какво точно е написано.

От теб не се очаква да знаеш, че трябва да попълваш така ретърн. Някога , някъде си получила писмо за това, което си решила да игнорираш, което ти е казало , че трябва да направиш ретърн.

# 230
Аз съм обратното на МГМ, понякога ми се смеят тук, не подигравателно, ами че прекалено сериозно приемам, в началото занесох всичките си летни неща по чарити-та и цял следобед попълвах акуратно бланките оставени в техните пликове, то било за хора, които искат да освободят данъци, каквото аз все още нямам нужда да правя, ама написах сума ти бумажки Simple Smile
В България и аз работя за други хора, но подавам декларации, защото понякога имам втора работа на граждански договор, нашето законодателство не дава опция ако имаш договор към някого да имаш втори на пълен работен ден и те пускат или на 4 часа или на граждански, така че предполагам в цяла Европа е по същия начин и едва ли хората се занимават с глупости, пращайки тези уведомителни писма.

# 231
  • Bristol
Ave, наистина ли има случаи, когато си нает и пак да трябва да доплащаш 🤪 Аз си лежа на кълката, че работодателят ми е оправил и платил всички такси. Имала съм случаи, когато съм плащала повече и съм се обаждала на HMRC, за да ги преизчислят и са ми връщали, но не съм имала случай да доплащам аз 🤪

# 232
Да, абсолютно има такива случаи. Доколкото аз разбирам нещата, те седят така: агенцията за данъци един или 2 пъти годишно прави ревизия на данъците на всеки един данъкоплатец. Той през тези 12 месеца може да е претърпял промяна в заплатата, в социалния статус, да е ползвал някакви помощи за нещо си, а после да е спрял. Разглеждат всеки случай и сверяват колко трябва да е платил и какво на практика е внесено по партидата му. От друга страна, работодателят отнема някакви данъци и ги слага по партидата, но не е задължително да е информиран дали си получавал детски, дали жена ти е безработна, дали общия ви доход, бла-бла-бла, а често и от финанси не са догледали, че си на по-висока заплата и не са наместили данъците да отговарят на заплтата… Т.е. веднъж годишно информацията от всички ангажирани инстанции се сверява - от работодател, от работник, от агенции разни. Слагат всичко на кантара и … ако си плащал повече данък - връщат ти (на нас са ни пращали чек с върнати данъци, беше като една втора малка Коледа и игра на Монополи едновременно), а ако не си платил достатъчно - имаш да даваш. Трябва да се дадат бързо и по-добре е да демонстрираш пълно съдействие, иначе е зле.
Ако са мошеници - ужас!

# 233
И аз очаквам отговор от Аве.

Мислех, че тези суми те си ги вземат в следващата финансова година в стандартния случай да си employee.
https://www.gov.uk/tax-overpayments-and-underpayments/if-you-owe-tax

# 234
За инфантилна. Четох че британското правителство щяло да съдейства за прибирането на всички туристи на Томас Кук, със или без застраховка. Подробности не знам, може да гугълнеш.

# 235
Супер, дано приберат всички, че в началото като бяхме из офисите на тур агенциите беше кошмарно, самотни майки с малки деца, полякини, украинки, няма къде да идат. Скоро се запознах с една стюардеса на Емирейтс, каза че колежките и от Томас Кук просто са ги зарязали където са си след фалита и са събирали пари да ги прибират.
Аз засега ще поостана, то вече има полети от Единбург за 50тина п, както и бусчета от родния ми град товарни, ама можело и пътник да вземат отпред, така че опции бол.
Много ти благодаря Heart

# 236
  • Bristol
За инфантилна. Четох че британското правителство щяло да съдейства за прибирането на всички туристи на Томас Кук, със или без застраховка. Подробности не знам, може да гугълнеш.
Те им съдействаха вече, две седмици след фалита на Томас Кук, прибраха хората. Но ако нейният полет е бил след повече от 2 седмици, се клеймва през банката. Аз точно през такава процедура минавам, защото загубих самолетни билети.
За АИ почивки, клеймът е през Атол.

# 237
Моята банка ми каза, че на място в Бг само мога да пусна искане за рифънд, иначе да, връщат. Също и всичките варианти да си вържа бг банковата сметка към тукашните приложения бяха "елате на каса в клон в България и пуснете молба", аз ако ида на каса за какво са ми тия приложения Simple Smile))

# 238
Инфантилна, като ти пристигне писмото с Нина отивай в английска банка да си изкараш сметка. Виж пакетите с ваучери на някоя компания, не разбрах защо си се набутвала толкова. Ако ще работиш почасово или не ти трябва договор.

# 239
А на приятелите на адреса дали мога, че е много тъпо така, прехвърлям все на разни хора на сметката, зависима съм ит тях, в смисъл да чакам да се приберат от работа, да се виждаме...без договор не искам да работя, не искам нищо нелегално, засега само цигарите дето са ми контрабандни, просто са много силни техните и кашлям.
Защо съм се набутала, видели са ме че съм шматка и са ми дали някаква карта дето все се презарежда, при нас в Бг си има туристически пакети за чужденците по морето, минути да речем в ЕС, друг пакет за Европа но не ЕС- за украинци, Беларус и т.н. а тук са ми дали нещо дето отделно зареждаш интернет, отделно разговори, и все за едното не стига Sad Засега се оправям с чужда карта, на мен реално ми трябва ако някой се обади за документи или от някакво учреждение, с всички други си говоря по Вайбър или WhatsApp

Общи условия

Активация на акаунт