Великобритания - тема 79 Есенно- Зимна Коледна

• 27 373
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Bristol
Pampers, сега рових да видя от къде съм минала в неделята, village Hall било това. Спокойна съм вече Simple Smile

TDI, добре дошла и късмет! Следващото местене да е в самостоятелно жилище и със семейството 🤗

# 256
Какво да купя за децата в хотела, гледам че се гласят, в България купуваме едни насипни бонбони, самостоятелно опаковани, тук не знам каква е модата. Даже рецепционистката, 30+ е с домино и диадема с уши, по улиците хора на моя възраст маскирани, много готино Simple Smile

# 257
Близалки и отделно пакетирани бонбони. Продават ги навсякъде в големи пликове в какви ли не разновидности.

Мери, мистерията е разгадана😂

# 258
  • на малък остров в океана
Миналата година купих близалки и други с хелоуински форми и украси и никой не дойде. И повечето заминаха в боклука.
Тази година парен каша духа. Купих от големите кутии Celebration и Haribo, и съм спокойна, че и да останат, има кой да ги яде. Приятелка ми каза, че идвали с коли и от съседните квартали. Дано да стигнат за всички желаещи.

TDI, много късмет и от мен! Сигурна съм, че до месец два ще си наясно харесва ли ти работата и дали се вписваш. Така че почувстваш ли се в свои води, търси къща и си вземи и семейството при теб.

# 259
  • София
TDI, добре дошла! Ще намериш много по - хубаво място за живеене, сега този адрес ти е нужен, за да получаваш всички документи и кореспонденция на него. За шофьорската книжка ти казаха, аз не бих излъгала за престоя си в страната, за да я получа по-рано. Карай си с твоята докато минат 6 те месеца.
Празнуваме го празника ние, цяла тайфа деца са моите и приятели тръгнаха да обикалят. Украсихме у дома, накупила съм сладки неща, ще си правим “страшна” вечеря и ще гледаме “страшен” филм - ето този:)

# 260
  • UK
Търсенето на квартира си е абсолютен ужас тук. Такива са им къщите, тесни и с миниатюрни кутийки за стаи. Като гледам какво минава за голяма спалня, едно двойно легло и само покрай него място колкото да минеш, аз затова си стоя в този апартамент, поне стаите са нормален размер.

Аз най после си намерих наемател и се надявам да се разберем и да остане задълго. По случайност е българин и изглежда доста свестен. Дано всичко е наред.

# 261
  • На острова
Happy Halloween 🎃! Ние за поредна година обикаляхме и trick-o-treat-вахме. След работа се нагримирахме, костюмирахме и по улиците. То сме нещо като затворен квартал - квадрат с четири перпендикулярни улици, но пак си е бая ходене, от едната страна, та от другата.. някои хора се бяха приготвили с разни трикове - трябваше да се бръкне в една купа с някаква гадост и синът ми :какво е това, а онзи отсреща му вика: brain. 🙈 А една възрастна двойка ме питаха: а вие на какво сте се маскирали и аз: на майка 😆 Много весело, голямо разхождане, аз и в къщи си бях украсила много, абе щом и Halloween table runner си взех..

# 262
  • UK
Много е хубава тази покривка.

При нас в центъра бяха организирали Halloween trail, май е доста популярно, но аз за първи път чувам. Имаше извита дълга опашка, мислех да се включим, но вече бяхме планирали друго. Хора маскирани като Ghostbusters раздаваха празни торбички на децата с по една карта, децата се и снимаха с тях. Трябваше да обикалят по централните улици по магазини и заведения по картата и да събират лакомстава плюс още някакви специални неща.

# 263
Давайте снимки, много готино Simple Smile харесва ми как празнуват и се веселят, в Гърция така по Сирни заговезни, дето и ние уж го празнуваме, толкова е празнично, хората се маскират, дори и възрастните, купон по улиците и барбекюта навсякъде...в БГ като дойде този празник пък като почнат да мрънкат как сме чуждопоклонници, а то е нещо като кукерите ни, да изгониш Злото, много обичам маскаради и карнавали

# 264
Здравейте! Скоро ще се присъединя към живеещите в UK с моя мъж, който е англичанин.
Имам въпрос относно това как децата ви учат български език. Предполагам, че повечето съпрузи на дамите тук са българи и вкъщи е по-лесно. Моят ще запише курс по български докато още сме в България и иска да си го продължи в Лондон само, че не знам колко време ще му остава за това.
Притеснявам се, когато се появят малките как ще лавирам между двата езика, как ще поддържам традициите и всичко. Моят мъж много ме подкрепя и ще сме двамата в това, но все пак се притеснявам до колко ще могат да общуват като се прибират в България.
Може би ще ги запиша на неделно българско училище...

пп: пуснах и такава тема в групата, защото искам да видя майките от другите държави какъв опит имат.

# 265
  • Bristol
Да си кажа честно, дори и да сте двама българи, ако ходите на работа на пълно работно време, път от и до работа, командировки и тн, комуникацията на български с децата се свежда до много ежедневно ниво като, време е да си лягаш, хайде да вечеряме, написа ли си домашните... Според мен, четете книжки на български, българско училище и плей група уикенда и дълги ваканции в България са нещата, които помагат. Някои си взимат детегледачки българки в къщи.
Друг вариант, мама да е домакиня, но и като домакиня, като се събирате с други майки и деца, комуникацията пак е на английски 🤔

# 266
Скоро в хотела имаше ирландска туристка, начална учителка и каза, че са ѝ любими българските и рускоговорящите ученици, как си поддържат езика и как майките си имат тяхна си общност.

# 267
Знам, че за нас още е рано, защото дори не съм бременна, НО обмислям(е) идеята, че имената на децата също са важни. Много бих искала децата ни да са с български имена, които разбира се, да могат да се произнасят лесно от чужденци. Ще може да празнуваме имените дни навсякъде и децата ще се чувстват по-свързани с България, ще могат да обяснят от къде идва името им и т.н.
Обичам си мъжа, обичам семейството му, от години исках да замина в друга държава поради много причини, но това не значи, че ще оставя традициите на народа си. Аз като цяло смятам, че живеем във време на мултикултурализъм и всичко е манджа с грозде.

Честит празник все пак, Ден на народните будители!

# 268
  • UK
Усмивка, добре дошла. Езикът винаги ще си е проблем, ние сме бг семейство, четем много на бг, ходят на бг училище, говорим само бг и като се приберем лятото на почивка и чуя как говорят връстниците им в сравнение с тях и ми става тъжно. Но това е положението.
Смесените семейства, които познавам, за съжаление децата им изобщо не говорят български. След време обаче ще ти се наместят приоритетите и ще видиш, че това няма да ти е чак толкова важно. 

# 269
  • Bristol
Летните ваканции в България най-много помагат. Познавам семейства, смесени, работят, но лятото родителите на майката взимат внучетата за 6 седмици при тях. Хем да им се порадват, хем да помогнат на родителите с child care cost и на място там децата нямат избор, опресняват си знанията по български, упражняват езика, научават нови думи. Направо като училище за чужд език си е Simple Smile Разбира се, начинът на изказване и речникът е трудно да са на нивото на връстниците им живеещи и учещи в България. За съжаление, не всички имат така баба и дядо на разположение.

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 13:08 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт