Модни консултации 42

• 46 690
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
Добре стои с маратонки. С черните маратонки вдясно също е добре. Не ми изглежда зимен, този панталон е за пролет/есен. Хубаво пада в долната част на крака, ако сложите един ботуш, ще изглежда съвсем различно.  Опитайте с маратонки, даже и в по-смел цвят от бяло и черно.

# 421
  • sofia
Дами, моля за съвет за подходящ аутфит за професионална конференция. Ще съм сред публиката, няма да съм speaker, но там ще срещна доста хора, с които имам професионални взаимоотношения или бъдещи такива. Не искам да изглеждам прекалено casual, нито пък overdone. Мястото е голяма, хубава и модерна зала за събития в София. Приемам всякакви насоки 🤗

# 422
Дами, моля за съвет за подходящ аутфит за професионална конференция. Ще съм сред публиката, няма да съм speaker, но там ще срещна доста хора, с които имам професионални взаимоотношения или бъдещи такива. Не искам да изглеждам прекалено casual, нито пък overdone. Мястото е голяма, хубава и модерна зала за събития в София. Приемам всякакви насоки 🤗

Вече има много модерни, разчупени костюми. Пола или панталон предпочитате и горе-долу в каква цветова гама бихте искала да сте облечена?

# 423
  • sofia

Вече има много модерни, разчупени костюми. Пола или панталон предпочитате и горе-долу в каква цветова гама бихте искала да сте облечена?

В костюм в две части не се виждам, въпреки че е много тренди в последно време. Със сиво, дълго и тъничко вълнено палто ще съм...нещо в сиво-бяло-черно-нюд гамата ще е със сигурност. Може и рокля, но се притеснявам да не е too much. Simple Smile) За обувките също много се чудя - ок ли е да са на ток (7-8 см) или трябва да са ниски.

# 424
Не съм наясно с дрескода, но панталон, риза и жилетка с боти не е ли удачно? Костюм ли е по етикет в действителност, дори и като зрител?

# 425
  • sofia
Не съм наясно с дрескода, но панталон, риза и жилетка с боти не е ли удачно? Костюм ли е по етикет в действителност, дори и като зрител?

Не е указан дрескод. Simple Smile

# 426
Ако не е неуместно, в какъв сектор работите? Важно е, защото така ще можем да преценим средата и обичайното облекло. Едно е, ако сте дизайнер, друго - адвокат.

# 427
Првдставям си панталон с висока талия в цвят каки/горчица, жълта риза/блуза ефирна в панталона, който е с панделка в горната си част, леко балонест иначе прав. И отгоре една закачлива жилетка виждам, за обувките ми е по-неясно, но може би бих заложила на нещо лъскаво, но ниско и клъч. Но аз по дефолт не харесвам строгия вид и съм субективна. Не знам дали не се търси именно той.

# 428
И аз си мислех за широк панталон с висока талия. Разликата е, че обичам консервативната визия и бих комбинирала с бяла копринена/шифонена блуза в панталона и обувки на тънък ток. В зависимост от средата може да се разчупи с аксесоари. Подобен вид си го представям с прибрана коса, малки перлени обеци и добре оформена чанта, но без насоки не знам, дали съм полезна. Ако дамата харесва визия изцяло в черно, също би стояло красиво.

# 429
Опитвам да онагледя, явно с високи обувки е по-добре:

# 430
Truetrue, зависи за кой сектор иде реч. Като цяло, на бизнес конференции у нас не се спазва кой знае какъв дрескод и могат да се видят всякакви типажи. Мисля, че ако спазиш обичайния си начин на обличане за работа няма да сбъркаш, стига да не си в производство и да ти се налага да ходиш с работни дрехи.
Високи обувки с тънък ток винаги бият доста на очи на такива места и то в неприятния смисъл. Не е вечерен коктейл. Бизнес стилът предполага обувка с ток 5-6 см. Много от големите компании дори го налагат като изискване към служителите си, както и забраната за боси пръсти в офиса. 7-8 см. е допустима височина.
Права рокля малко под коляното със сако или жилетка или класически панталон с блуза от непрозрачен шифон, сатен, коприна... Пола молив пак с такава блуза също е ок. Аксесоари - обрани и в минимално количество.
Amphibia, не се обиждай, показаната визия е приятна за друг случай, но за мен е по-скоро нагледен пример как не е удачно да се явиш на бизнес конференция.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 23:50 от Light Beam

# 431
Аз си представям по-скоро нещо подобно, но с различен модел и цвят блуза.

# 432
  • sofia
В сферата на архитектурата ще е конференцията, затова е малко трудно да определя. На работа ходя business casual. Съчетавам елегантен панталон с бели кецове, например и вълнен тъничък пуловер. Обичам по-графични визии. Често съм изцяло в черно, но клоня повече към елегантен кежуъл, отколкото официален класически стил, много ми е далечен. 😊

# 433
Често съм изцяло в черно, но клоня повече към елегантен кежуъл, отколкото официален класически стил, много ми е далечен. 😊

Може би тогава нещо подобно ще Ви допадне повече?

# 434
Не се обиждам, аз не ходя по конференции и налучквам 😂 Ето още малко:

И тук по същество:
https://www.pinterest.com/kristijak/conference-outfit/

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 00:14 от Amphibia

Общи условия

Активация на акаунт