Фермата 5 тема 2

• 30 009
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Издразниха ме и мен богаташите. Не, че искам да оправдавам сиромасите, но в крайна сметка, те доскоро спяха на открито и на пода. Колкото и да се възмущават богатите, в бедняшката ферма наистина няма условия и едно обикновено готвене и миене на чинии отнема цял ден, не е като при тях с готварската печка, тока и водата.
Със сигурност има и по-мърляви, ама това с фаса, където Марияна се възмущаваше, не изключвам да е паднал случайно след цялото бързане по събирането на багажа, не вярвам някой да си изхвърли фаса на пода. Отделно, че казаха, че и това им е свободния ден, в който се предполага, че ще се изперат и ще поизчистят. В тяхната ферма те какво точно направиха, освен седмичните задачи, че не съм видяла? Изключвам Ивайло, който е изобретателен и инициативен. Дразни ме сега как ще се доказват, че те ще се справят по-добре от бедните и на базата на това ще започнат да се вадят едни заключения, че богаташите са богати, защото са еди си какви и т.н., и т.н. А точно пък тези "богаташи" във Фермата са... страшен пример как са постигнали всичко сами (повечето). Grin Един, който не е ясно откъде е богат и въобще с какво си вади хляба (Ивайло), една с професия "държанка" (Паулина), една силиконка (Марияна), една лигава бг мома англичанка, която по-всяка вероятност, за да учи, където е учила, трябва да благодари на родителите си (Елизабет), едно татково синче (Митко 2), на Самиту не му знам историята и дали заслугите за успеха и богатството му са негови. Единствено Митко ИТ приемам за успял човек от тях. Така че, айде, нема нужда точно от тази "представителна извадка" да си вадим генерални изводи някакви.

Последна редакция: вт, 08 окт 2019, 04:10 от H0uSse_Baby

# 61
  • Sunshine state
Кой от Митковците е фермер, че пропуснах епизода?

Малкият Митко стана фермер.
Прекалиха наистина с тия ахкания и охкания колко било мръсно и неуредено, вижте ни колко големи чистници сме, моля ви се. Да, ама те започнаха буквално от спане на земята, да не забравяме, а ония само доизкусуряваха вече построеното.

# 62
  • Калгари, Канада
Аз ще гледам с интерес как ще се справят богатите с условията и не се съмнявам, че ще има разлика след тяхната намеса.

Чудно как бедните не показаха за пред камерите колко са работливи, колко са чистници и колко се стремят към добри условия. Нали и те са влезли във формата за да ги гледаме, да бяха поне за пред камерите се напънали малко. Но не, до вчера се скатаваха от работа, две крави не можаха да обгрижат, след обяд си лежаха, след вечеря си седяха и се заяждаха до огъня.

Сега oчаквам да занемарят и другата ферма, защото най-вероятно няма да я подържат, ще си пушат вътре, ще се обвиняват една друга коя не е измила чиниите и най-вероятно Венци и сие пак ще мрънкат.

# 63
  • варна
Дана много доволна, че се изкъпала в басейна 😱 И това при положение, че там имат баня. Ей това ми беше отвратително.

# 64
  • София
Така ли вика? 🙄
Неслучайно си бяха го докарали на катун...

# 65
Продължавам да харесвам повече чорбаджиите   като отбор.Макар че,измежду тях има хора ,които откровенно ме дразнят.Но ми се струват по-креативни,по-немързеливи,по-организирани и дисциплинирани като цяло.
   При такава баня и вода,тая се кефи,че най-после се окъпала в басейна?! И преди писах,и някой се опита да ме обори,че са мърлячи сиромасите.Ами за мен продължават да са такива.Снощи мернах на Сашо лекьосана тениска,разплуло се на показ шкембе,фас между креватите/ако не е внесен вътре,как ще попадне там?/.Оправдания за водата,че от един чучур чакат.Ами нощем тази вода къде изтича?
Да помислят,да я посъберат някъде.Ивайло,колкото и да ми е отврат,веднага чатна какво да прави.излъчването им на сиромасите е мърляво.
     Много искам чорбаджиите да се стегнат и да продължат в този дух,да пооправят колкото могат и другата къща.
    През цялото време адски ме дразнеше отношението на Иванчо,водещия.Драаагия зрител,негово височество зрителя-много подигравателно спрямо зрителя.Тъп тъпанар!!!

# 66
Не знам, но от видяното до сега, си мисля, че бедността просто е състояние на духа. Не може възрастен, а и млад човек да седи и единственото, което върши е да се оплаква, че друг му е виновен, а да не предприема нищо. Каквото ще да е, но при толкова жени да не изчистиш на кучето, да не обършеш масата на която се храниш, да пушиш /и аз съм пушачка/ в помещението в което спиш, а и не само ти, просто ми е гадно. "Богатите" се захванаха да си направят нещата около тях уютно, разчистиха, отсякоха издънките, а пък другите - били им секли джанките, айде моля.
На мен учителката от бедните пък ми харесва - не влиза в излишни разправии, прави ми впечатление на умерена и сравнително не мърлява жена.

# 67
Малкия Митко как обича да си поспива сега се е наточил да ги юрка здраво. Ама се чудя сутрин как ще успее да стане самият той и да си впрегне подчинените. За сега е ясно, че има желание да се върши много работа, но явно от групата, а не от него самия. Ще наблюдавам фермерството му с интерес

# 68
  • варна
Така ли вика? 🙄
Неслучайно си бяха го докарали на катун...
"успях да се изкъпя в басейна. След толкова дни на онези чучурчета това беше вълшебство."
Това ѝ бяха думите, отврат.

# 69
Басейнът си беше мърляв та мърляв. Изобщо - чорбаджиите имаха ли някаква възможност да поддържат водата чиста?
Никога не съм се грижила за басейн, но съм чувала/чела, че има някакви химии, които се ползват, така че да изкараш с едно пълнене на басейна много време. Да не кажа - цял сезон. На чорбаджиите възможностите какви бяха? Голямо пищене падна за един фас между леглата, а те - какво завариха, какво оставиха?

В зависимост от пречиствателна инсталация може да се ползва хлор или сол (може и др да има) - до тук с химиите. Помпа явно има, въпреки, че не я видях, но басейнът е заленясал, защото не го чистят - трябва да се чисти всеки божи ден, да се слага хлор всеки ден, а ако има робот непрекъснато да снове в него още по-добре. Аз не видях да го поддържат тоя басейн, освен ако някой от продукцията не го прави, но явно зле се справя.

е как защо - не виждаш ли, че е намерила нещо ново и вълнуващо и веднага е готова да смени спонсора. Явно е сметнала, че достатъчно е взела от него и сега иска да взема друго от някой друг. Евала как си ги врътка - расова, породиста кучка от сой.

# 70
  • Разпиляна във въображението
Интересно се получи с размяната. Тъпо ми стана с мрънкането на чорбаджиите, но сега ще им е по-лесно да постегнат фермата, защото тръгват от спане в затворено помещение и скроени легла с дюшеци. Да бяха там от началото, за да оценят направеното сега. Но бедняците са отговорни за животните. Дано не продължат в същия дух и в другата ферма.

# 71
  • Вестерос
Гледам сте се вързали на позьорщината на богаташите в кавички. Та те много добре знаят какво се очаква от тях влизайки в сиромашката ферма, нима някой очаква, че няма да се направят за пред камери/зрители и тн на много работни, възмутени, от това, от онова....??? Пълни позьори, театро. Ама това ще е 1-2 дни, на третия ще потънат в скандали и мрънкане, първа ще е Мариянка ха-ха.... после по ред на номерата. Ще се наложи и нещо да заколят и сигурно ще има почти бой между Айтито и Ивайло, като на Ивайло му огладнее съвсем задника.... Кадърни били, не знам какви били, вие сериозно ли? Явно аз нещо не схващам с какво Митко 2 или Мариянка са особено кадърни.... с папане на парите на някой богат чичко или на тате....!!!!

Мен ме издразни Иван за синьото сирене, все пак, ако искаше някой от бедните да не е опитвал синьо сирене да беше посетил някоя ромска махала и оттам да си събере участниците. Подозирам обаче, че и те са опитвали. Той съвсем взема хората за крепостни селяни.....

Аз пък не съм съгласна, да може да е имало поза, но не изцяло. Марияна може да е пресолила, но си е факт, че повечето от  сиромасите са мърлячи. Да припомня ли за фаса до леглото? Била съм пушач, НО никога в помещението където се спи и никога няма да си хвърля фаса, където ми скимне, дори като съм на палатка БЕЗ течаща вода. Най-елементарното една метла ще удариш. За клоните , които гориха и махаха, за тях аз се чудя от първата седмица защо аджеба не поизчистят. Имам чувството, че сиромасите чакат само задачи и си ги изпълняват, без да измислят нещо странично и градивно. Ако не им е казано изчисти еди къде си, не пипат. Не е ок това в моите очи. Знам , че има харесвани от сиромасите, аз харесвам двама примерно, повече ми допадат като цяло богаташите.

Kрасимира почва да не ми харесва и не е заради джанки и леща, за мен това беше шега, заигравка повече, отколкото заяждане, но цялостното й поведение не ме кефи, почва да лъсва, иначе има за сега качества да стигне напред.

Ивайло може да е много злобен и човек, с който ще съм вечно в конфликт, но отново показа, че е сръчен, за което евала, пък нека да си е поза.

Нека съм от болшинството Grinning

# 72
Аз казах, че изначално това разделение е глупаво. Богати реално няма. Дори и Митко многократно спомена, че живее скромно вън за възможностите си(но да не дразня със споменаването). Станислав не е "милионер", но има достойна професия и мястото му редно ли е да при сиромасите за сметка на примерно друг родолюбец? Или Маргарита като детска учителка е по-бедна от една лека жена, която в реалността е не чорбаджийка, а слугиня на господаря си.
 Разделението се случва по-скоро от зададения от продукцията етикет Богат - Беден. Съответно и характерите се разкриват с наложената нагласа за тях.
Сиромасите стартираха от нулата. Скован под и скеле. Но истината е, че с напредването на седмиците, те изпълняваха единствено зададените задачи като работници с работно време от 8-17ч. Как пък един не се оказа креативен. И тук се чудих, че нищо самоинициативно не изобретиха. Огнището с едни счупени тухли, толкова няма камъни да го изградят. Газят в прах, а като вали в кал, но за пътеки не се сетиха...те на кучето изпражненията на бяха изчистили...
Венци човек на години очаквах да има знания, да се хвърля с идеи, да работи, да им е двигател на групата. Той що не легне да умре, че заслабнал 10кг.

Дана имаше предвид, че се е отпуснала да се топне в басейна и да поплува. Тяхната баня е с бидони и слаба струя вода, мъка си е. Не я изкарвайте едва ли не, че се е сапунисала и шампонирала и скочила в басейна.

# 73
  • Вестерос
Абсолютно съм съгласна! А първият абзац е едно към едно с моите мисли.

# 74
Писали сме заедно Simple Smile

Да допълня. Сами как се сети от отпадъчни дъски да скове сушилник за съдовете?
Аз даже си мисля, че Ивайло, ако беше в отбора на Сиромасите още в началото всичко щеше да е различно и много по-интересно.

Общи условия

Активация на акаунт