Фермата 5 тема 2

• 30 266
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Бети докато се оплакваше, показаха кадри с градините отгоре(сега ги гледах). На мен ми изглеждат абсолютно еднакви. Само в края едната има по-малко редове царевица, мисля. Освен сиромашката да е засята със седмица или две по-късно и продуктите да не са узрели още? Невероятно ми се струва. Егати саботажа, то и слънцето грее по-топло при богатите Smiley

Защо си мисля, че чорбаджиите също се къпеха във външна баня. Чак скоро сложиха душ кабина, но не зная дали започнаха да я ползват.
А Красимира колко хареса фермерската къща, креват с матрак, тоалетна чиния...и накрая се разкрещя на Сами, че не бил чистил, ей така за заяждането.

Не им беше лесно на сиромасите, никой не го отрича, но си мисля, че с добра организация щяха да се справят по-добре. За съжаление нямат нужния авторитет в редиците си.

# 91
И в живота не всички са с еднакъв старт.Някои успяват да се развият,други отиват надолу,трети си стоят на кота нула.
    Чорбаджиите бяха с външна баня,да.Нали Краси и Станислав гледаха от покрива Паола и Марияна като се къпеха.
   Относно водата-чучура тече денонощно,нали?Те не ползват вода непрекъснато.Можеше да помислят,пък да се сетят как да направят така,че да имат събрана вода.Това не е много трудно  и не се изисква инженерна мисъл,малко досетливост.Колко вилни зони покрай градовете има,където хората нямат постоянна течаща вода и пак успяват да отгледат някаква градинка.Мног добре я разбирам Марияна,аз бих мрънкала също за тези неща.Какво значи , че днес е свободният  ден и днес  ще чистят? Помитането на тази стая отнема не повече от 10 минути на ден.Срамота е да спиш,дрехите ти и леглото да са в тази мръсотия, нолкото и да си беден.Мърлява работа.Аз съм сигурна,въпреки негативното ми мнение за Ивайло,че ако той беше в отбор сиромаси,щеше да сътвори доста полезни неща,които да са от полза в бита им.
    Тъй както виждам,май само Бети се заема с кеф с готвенето и може да го прави добре.И не се ослушва,а действа.Имат идея да си направят разпределение,план на храната и на работата.Сиромасите само се дърлят и се заяждат един друг,кой от кой по-изстрадал и изпатил.Пък Венци,егати мижитурката ми е тоя .Характерът му е абсолютен контраст на ръста и претенциите.
   Силно се надявам малкият Митко да се справи с управлението на фермата.Има хора,които могат да разпределят задачите и да контролилат работата по най-добрия начин,може пък да е такъв.
     Бети се оказва слаб играч,не издържа на напрежение,която от дамите да я хване на дуел,мисля,че може да я бие.
    Красимира взе да си показва рогцата.

# 92
  • London
Гледам сте се вързали на позьорщината на богаташите в кавички. Та те много добре знаят какво се очаква от тях влизайки в сиромашката ферма, нима някой очаква, че няма да се направят за пред камери/зрители и тн на много работни, възмутени, от това, от онова....??? Пълни позьори, театро. Ама това ще е 1-2 дни, на третия ще потънат в скандали и мрънкане, първа ще е Мариянка ха-ха.... после по ред на номерата. Ще се наложи и нещо да заколят и сигурно ще има почти бой между Айтито и Ивайло, като на Ивайло му огладнее съвсем задника.... Кадърни били, не знам какви били, вие сериозно ли? Явно аз нещо не схващам с какво Митко 2 или Мариянка са особено кадърни.... с папане на парите на някой богат чичко или на тате....!!!!

Мен ме издразни Иван за синьото сирене, все пак, ако искаше някой от бедните да не е опитвал синьо сирене да беше посетил някоя ромска махала и оттам да си събере участниците. Подозирам обаче, че и те са опитвали. Той съвсем взема хората за крепостни селяни.....

Аз пък не съм съгласна, да може да е имало поза, но не изцяло. Марияна може да е пресолила, но си е факт, че повечето от  сиромасите са мърлячи. Да припомня ли за фаса до леглото? Била съм пушач, НО никога в помещението където се спи и никога няма да си хвърля фаса, където ми скимне, дори като съм на палатка БЕЗ течаща вода. Най-елементарното една метла ще удариш. За клоните , които гориха и махаха, за тях аз се чудя от първата седмица защо аджеба не поизчистят. Имам чувството, че сиромасите чакат само задачи и си ги изпълняват, без да измислят нещо странично и градивно. Ако не им е казано изчисти еди къде си, не пипат. Не е ок това в моите очи. Знам , че има харесвани от сиромасите, аз харесвам двама примерно, повече ми допадат като цяло богаташите.

Kрасимира почва да не ми харесва и не е заради джанки и леща, за мен това беше шега, заигравка повече, отколкото заяждане, но цялостното й поведение не ме кефи, почва да лъсва, иначе има за сега качества да стигне напред.

Ивайло може да е много злобен и човек, с който ще съм вечно в конфликт, но отново показа, че е сръчен, за което евала, пък нека да си е поза.

Нека съм от болшинството Grinning

Не знам защо се хванахте за един фас. Първо, ако ти си в сиромашката ферма и Сашко си е изхвърлил фаса до кревата това прави ли те мърлява? Ми това е действие на един човек, защо обвиняваме цялата група? Отделно без вода и ток е логично домакинската част и чистотата да не е както трябва. Не ми харесва как продукцията внушава неща както й е угодно и се получава сравнително лесно.....

Колкото за лещата, подозирам, че сиромасите ще я откажат след Фермата до живот хах.

# 93
  • ново
Катрала, моля слагай чаршафите в скрит текст поне. Много е неприятно за превъртане на телефона.

# 94
  • London
Говорите, че бедните нямали креативност.... , лесно е да си креативен като има ток и вода и всичко ти е готово и имаш да сглобиш няколко шкафове от Икеа. Има време и за шах тогава и за други чудесии... 

На мен лично в сиромашката ферма ще ми е до всичко друго, но не и до креативност, нито зъби има къде да си измиеш, коса, да сгрееш вода, нямаха прозорци съвсем до скоро. Сложиха ги точно преди да дойдат богаташите там. Та креативност идва след едни други нещица…. богаташите каквото завариха, това и остана, една мандра дето направиха криво ляво, нищо ново реално не са изградили както бяха другите. И то без мъже в отбора.....

# 95
"....ако ти си в сиромашката ферма и Сашко си е изхвърлил фаса до кревата това прави ли те мърлява? Ми това е действие на един човек, защо обвиняваме цялата група? Отделно без вода и ток е логично домакинската част и чистотата да не е както трябва." Не съм съвсем съгласна - първо, където спят хора, не следва да се пуши, още по-малко да се хвърлят фасове по пода. При положение, че при "сиромасите" повечето са жени, липсата на вода и ток не е най-доброто оправдание. Веселка готвеше с фас в устата, масата, на която се хранят също беше ужасна.. Тук сме жени и без претенции да съм страшна чистница, има неща с които някак си не мога да се съглася.

# 96
Сега и Венци не мога да понасям😀😀😀Бе казах ви аз,че съм нетолерантна

# 97
След като прочетох последните няколко страници в темата се сетих за пирамидата на Маслоу. Мисля, че теорията  пасва добре и при двата отбора.

# 98
Мисля, че чух, че за 1 седмица са разменени, но не съм сигурна.

# 99
Разхвърляните столове са от началото на влизането в тази ферма,видя се че ги оставиха наредени около масата,стига глупости.Как пък няма да се хванат да разхвърлят преди преместването,който гледа с половин око да не прави измислени констатации.
Може ли да не се правят прибързани обобщения за гледане с едно око? Гледала съм с две очи, но не съм разбрала, че кадрите са от началото.И не съм казала, че са ги разхвърляли нарочно, не ми приписвайте думи. Айде , обесете ме, че не съм разбрала смяната на картината.
Мариана се прибра увита с кърпи, значи се е изкъпала някъде. Което значи, че се е събрала достатъчно вода.
Хората нарочени за Бедняци са точно от типа "гледа да не се мине". Приоритетите им са различни, не посягат да си оправят битовите условия, но влязоха в  разпри помежду си и се разцепиха се групички.
Ще се повторя но разделението Богати - Бедни се видя, че е условно.И да, групата на Богатите се сработи по-добре, дали лицемерно, дали наистина и полагат усилия да направят престоя си приятен. Групата на Бедните се  дебнат и клюкарят кой-колко клетки ум има, спретват си малки отмъщения и скандали . Не обсъждат предварително задачите - Вили постави прогнила дъска, Станислав скова нефелни прозорци .... Колкото и да манипулира продукцията, групата не гледаше добре животните щом им взеха кучето и стопанина ги заплаши за кравите.  
Ще ми е интересно как ще се справят с готвене и печене на хляб на тенекията Богатите. Но пък при Бедните скандалите ще продължат и новата фермерка го зави , нямало да се примири с Дана и Вили. Очаквайте още от същото.Mask

# 100
Честно да си кажа, чувствам се доста раздвоена по отношение на Ивайло. От една страна ме подразниха разправиите му с големия Митко, но пък от друга - намирам го за работлив, креативен, сръчен, а и добър организатор. Всъщност той повдигна духа на отбора си. Нататък внимателно ще го наблюдавам.

не е нужно да си раздвоена - като всички и той си има плюсове и минуси и трябва да се ползва по предназначение. Някои хора не се трогват от държанието му. Малкият ми син примерно много му се кефи

# 101
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Говорите, че бедните нямали креативност.... , лесно е да си креативен като има ток и вода и всичко ти е готово и имаш да сглобиш няколко шкафове от Икеа. Има време и за шах тогава и за други чудесии... 

На мен лично в сиромашката ферма ще ми е до всичко друго, но не и до креативност, нито зъби има къде да си измиеш, коса, да сгрееш вода, нямаха прозорци съвсем до скоро. Сложиха ги точно преди да дойдат богаташите там. Та креативност идва след едни други нещица…. богаташите каквото завариха, това и остана, една мандра дето направиха криво ляво, нищо ново реално не са изградили както бяха другите. И то без мъже в отбора.....
Не става въпрос да си правят игри, става въпрос да си помогнат с разни елементарни неща, за да направят бита си по-лесен и приятен. Явно е, че не им е лесно, но можеха поне да измислят къде да събират вода през нощта, за да не чакат през деня да се точи. Можеха да си направят второ огнище до първото и там да я топлят, вместо да чакат да се сготви манджата и т.н., и т.н.

# 102
  • Разпиляна във въображението
Според мен богатите се сработиха по-добре, защото нямаха битови проблеми. Иначе се видя колко разправии имаха само за една баня и мандрата. Паолина и Сами само дето не се сбориха, а на Саня й се вдигна кръвното. А задачите им дори не бяха като на бедняците, които спяха на мокро и студено.

# 103
  • Вестерос
Скрит текст:
Гледам сте се вързали на позьорщината на богаташите в кавички. Та те много добре знаят какво се очаква от тях влизайки в сиромашката ферма, нима някой очаква, че няма да се направят за пред камери/зрители и тн на много работни, възмутени, от това, от онова....??? Пълни позьори, театро. Ама това ще е 1-2 дни, на третия ще потънат в скандали и мрънкане, първа ще е Мариянка ха-ха.... после по ред на номерата. Ще се наложи и нещо да заколят и сигурно ще има почти бой между Айтито и Ивайло, като на Ивайло му огладнее съвсем задника.... Кадърни били, не знам какви били, вие сериозно ли? Явно аз нещо не схващам с какво Митко 2 или Мариянка са особено кадърни.... с папане на парите на някой богат чичко или на тате....!!!!

Мен ме издразни Иван за синьото сирене, все пак, ако искаше някой от бедните да не е опитвал синьо сирене да беше посетил някоя ромска махала и оттам да си събере участниците. Подозирам обаче, че и те са опитвали. Той съвсем взема хората за крепостни селяни.....

Аз пък не съм съгласна, да може да е имало поза, но не изцяло. Марияна може да е пресолила, но си е факт, че повечето от  сиромасите са мърлячи. Да припомня ли за фаса до леглото? Била съм пушач, НО никога в помещението където се спи и никога няма да си хвърля фаса, където ми скимне, дори като съм на палатка БЕЗ течаща вода. Най-елементарното една метла ще удариш. За клоните , които гориха и махаха, за тях аз се чудя от първата седмица защо аджеба не поизчистят. Имам чувството, че сиромасите чакат само задачи и си ги изпълняват, без да измислят нещо странично и градивно. Ако не им е казано изчисти еди къде си, не пипат. Не е ок това в моите очи. Знам , че има харесвани от сиромасите, аз харесвам двама примерно, повече ми допадат като цяло богаташите.

Kрасимира почва да не ми харесва и не е заради джанки и леща, за мен това беше шега, заигравка повече, отколкото заяждане, но цялостното й поведение не ме кефи, почва да лъсва, иначе има за сега качества да стигне напред.

Ивайло може да е много злобен и човек, с който ще съм вечно в конфликт, но отново показа, че е сръчен, за което евала, пък нека да си е поза.

Нека съм от болшинството Grinning
Не знам защо се хванахте за един фас. Първо, ако ти си в сиромашката ферма и Сашко си е изхвърлил фаса до кревата това прави ли те мърлява? Ми това е действие на един човек, защо обвиняваме цялата група? Отделно без вода и ток е логично домакинската част и чистотата да не е както трябва. Не ми харесва как продукцията внушава неща както й е угодно и се получава сравнително лесно.....

Колкото за лещата, подозирам, че сиромасите ще я откажат след Фермата до живот хах.
[/quote]Фасът е пример. Ако има такъв, аз ще измета. Говорим цялостно. Затова уточних, че дори и без вода на палатка за една седмица си е чистичко в палатката, около палатката и т.н. Водата пречи на прането и на миенето на съдовете. Маса може да се забърше от трохи и без вода. На метлата вода не й трябва. Под небе спяха първата седмица някъде. Не е извинение обаче това. Смекчаване може да е, но не е и извинение. Вода не трябва за много други неща, а желание.

# 104
Бети готвела сьомга с броколи, образ е това хахо, хем не мога да я трая, хем ме разсмива. Исках тя да е на дуел, но сега си давам сметка, че тя е по- колоритна от Криси. От друга страна пък, не е честно, че заради нейната "срината психика" ли, кво беше оправданието  не беше избрана точно тя на дуела

Общи условия

Активация на акаунт