Парфюмни размисли и страсти - 231

• 65 652
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Моля някой ако има впечатления от Rasasi Rumz Al Rasasi Leo Pour Elle, Zebra, Crocodile, може ли да сподели???
Лични впечатления нямам, но от прочетеното :
Pour Lui Leopard подобен на Jubilant XXV
Pour Lui Crocodile малко наподобява Dior Sauvage)
А zebra е като Авентус.
Лично аз съм разочарован от Daarej, много слаб перформанс, розочарован съм и от swiss arabian shaghaf oud като аромат, мирише на стара книга, вестник, дървесина, нищо повече не получавам.
Армаф клуб де нют интенз ми харесва.
П.с. Как е habit Rouge, поръчах си проба на него и heritage, Jean Paul Gaultier LA male, бърбъри лондон, боучерон jaipur, Terry d' Hermes, Lazaro pour homme. Ще видим кои ще ми допднат.
П.с. Има ли тема за промоции в магазините, че черния петък наближава.

# 541
Нетраен е Коко ноар, това е факт. Но когато го споделих тук за пръв път, ми беше отговорено "менте е". Менте от летището в Кьолн, лично донесено от мъжа ми? Менте било, в бюти зоните и летищата се случвало. Stuck Out Tongue Closed Eyes Да не говорим, че му се отлепи лепенката отпред и  сън не ме хващаше менте ли ми е донесъл любимият и на коя Кьолнска пресечка го е купил сигурно от някоя улична сергия/ щото там такива са под път и над път/. В крайна сметка си го оставих, че то и за размяна не става с тая лоша репутация, ще взема да го пратя на някоя мнителна дама и ще почне да сверява кодове, да чете, да я изгризат съмненията. Естествено, че не е менте и естествено, че Шанел могат да направят И такъв, нетраен парфюм. Ползвам го рядко, но с удоволствие и подновявам често.
Лакост е най-уютният парфюм, който имам. Пръскам си го вечер преди лягане като аромотерапия. Препоръчвам го. Преди време го бях разменила, но пак поднових от носталгия.

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 08:18 от *Emia*

# 542
Да прекалиш с парфюма, ама какво толкова, то парфюм било, не мекици, е горе долу същото, като да отидеш с невъзпитани деца на басейн, да крещят, скачат и пръскат околните и на недоумяващите погледи да им отговориш "Ма ко токоз, дица съ". И децата, и парфюмите сами по себе си са хубаво нещо. Е убийте ме, ама си има някаква етика и естетика във всичко. Най-малкото би ме притеснило излъчването на негативни вълни към мен от хората, които съм подразнила. Онзи ден например направих грешка с парфюма и сама не се понасях. Тръгнах си преждевременно от мероприятието, на което бях. По-добре от колкото да стоя до края и да дразня с присъствието си. Предпочитам да не създавам излишно негативно впечатление за себе си.

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 09:10 от Бледолилава

# 543
Момичета, сдобих се с Coco Noir. Много ми харесва, но някак изчезва за около час от кожата ми. Някой друг има ли такъв проблем или пък е сезонност с него?
При мен също е супер нетраен и в толо, и в студено време.

# 544
Не знам каква е тази трайност с часове на кожата....това никога,ама никога не ми се е случвало...Да,аромата се задържа в косата,ако попадне на ръкави или яка....ама на кожа 10 часа....извинявайте.Ако ми посочите такова чудо-веднага го взимам,независимо от цената.Твърдя,че съм имала и имам едни от най-силните парфюми,но на китката ми повече от два часа нищо не се задържа....
А и мисля,че вече се набляга на дискретното излъчване в парфюмите.Не е нужно като се появим някъде и да превземаме пространства и територии като животните.
По отношение на коментирания Коко Ноар...ами само половинката ми го усеща,когато се приближава до мен и го обожава....бих го нарекла дискретен и много стилен аромат .
Последното ,което придобих Tenue de Soirée..../в буквален превод-вечерна рокля за нощни птици /...ами какво да кажа-ултра дискретен ,красив и секси аромат.Усеща се от хората,които допускаш много близо до себе си,но за търсачите на крещящи аромати вероятно ще е пълна “боза”.За тях препоръчвам Скандал,Скандал и отново Скандал.
В заключение мога да кажа от опит,ча най-скъпите и изискани,и секси аромати са супер дискретни и ненатрапващи се на околните.Те се усещат и будят вълнение само у близките ни хора,а то не е нужно да вълнуваме всичко движещо се по улиците.....

# 545
Момичета, сдобих се с Coco Noir. Много ми харесва, но някак изчезва за около час от кожата ми. Някой друг има ли такъв проблем или пък е сезонност с него?
При мен също е супер нетраен и в толо, и в студено време.

Хм, преди време бях писала за същото, спомням си Денси коментира, че при нея е супер траен и го усеща през целия ден, завидях тогава  Heart Eyes . Аз не го нося често, но като че ли в студено време е по-траен. Върху дрехи, шалове и пр. се задържа доста по-дълго.
Да питам феновете на Пойзън Гърл каква точно е разликата между едп и едт? Вчера се полях в мола с едп, много красив, прекрасен аромат е. И понеже прекалих с количеството, не посмях да тествам едт, просто нямаше как да усетя разликата.

# 546
Да, на мен ми е супер траен Коко Ноар и много силен. Трае ми буквално над 8 часа. Коко Мадмоезел над 10.
Макадамия, може да не ти се вярва, но на моята кожа, не дрехи, коса и т.н. защото винимавам да не пръскам по тях ми траят някои парфюми страшно много. Много ме радва този факт и съм благодарна на мазната си кожа, защото иначе не е най-доброто нещо на света. Но е по-добре от суха определено.

# 547
И моята кожа е мазна. С каквото и да се напръскам, обикновено го усещам поне 7 часа на кожа.

# 548

Последното ,което придобих Tenue de Soirée..../в буквален превод-вечерна рокля за нощни птици /...ами какво да кажа-ултра дискретен ,красив и секси аромат.Усеща се от хората,които допускаш много близо до себе си,но за търсачите на крещящи аромати вероятно ще е пълна “боза”.За тях препоръчвам Скандал,Скандал и отново Скандал.

За мен този аромат, напръскан 5-7 пъти е страшно силен и ултра деликатен не е въобще. Пълни стаи, влачи шлейф, носи комплименти. Деликатни са ми някои мускуси и цитруси, този е силен, женствен и труден парфюм.

# 549
На мен Извънземното ми е най-трайния и то с минимален фъс.10 часа без проблем,че даже и на китките. Имала съм случаи пръскам сутрин,спя и на другата сутрин отново го усещам. Аз не държа на трайност толкова и за мен 4 часа е доволно прилична трайност.
Рекордно нетраен- Лейди Милион-1 час върху мен. 5 Авеню Роял-снощи пръснап около 17 часа и сега леко се долавя на китката. Първоначално ми се стори нетраен. Но изглежда не е.
А съм болна и обонянието ми е зле.
Уж не го харесвах Рояла,а сега ще го купувам. Удивих се от себе си. Но ми е вякак уютен. Бубанке, ако четеш-да,това е твоята отливка,дето ми я прати миналата есен по туй време😀
Заобичах го! Кожа с малини и ликьор.
Интересен,леко мъжки ми идва, скъпо ухае.

# 550
  • някъде под слънцето...
Да прекалиш с парфюма, ама какво толкова, то парфюм било, не мекици, е горе долу същото, като да отидеш с невъзпитани деца на басейн, да крещят, скачат и пръскат околните и на недоумяващите погледи да им отговориш "Ма ко токоз, дица съ". И децата, и парфюмите сами по себе си са хубаво нещо. Е убийте ме, ама си има някаква етика и естетика във всичко. Най-малкото би ме притеснило излъчването на негативни вълни към мен от хората, които съм подразнила.
По принцип понятието "лично пространство" съществува, но по лесно се дразним когато са нарушили нашето.
Примерно когато някой пали пура или цигара на маса извън заведение, но въпреки това, дима отива в съседите по маса, когато разхождаш кучето без каишка и то скочи на непознат за да си играе , пуснеш музиката на макс в 12 часа през мощта или решиш да забиеш пирон за новата картина по същото време.

По въпроса с децата...Те не са виновни, че не са ги възпитали.
 Обикновено най негативно гледат хората, които така и не са разбрали, че земята се върти около слънцето, а не около тях.Тяхната негатовна енеегия не успява да пробие аурата ми.
За да не в спам днес  за релакс

# 551
Не знам каква е тази трайност с часове на кожата....това никога,ама никога не ми се е случвало...Да,аромата се задържа в косата,ако попадне на ръкави или яка....ама на кожа 10 часа....извинявайте.Ако ми посочите такова чудо-веднага го взимам,независимо от цената.Твърдя,че съм имала и имам едни от най-силните парфюми,но на китката ми повече от два часа нищо не се задържа....
А и мисля,че вече се набляга на дискретното излъчване в парфюмите.
Ами ето факт-при мен се задържа от сутрешен до вечерен душ. Освен това, от супер траен до силно излъчващ парфюм има балкан разлика. Не знам дали коментара ти беше насочен към моя пост, но никога не съм твърдяла, че проекцията му е силна. При мен си прави аура, но чак да превзема пространства - не бих казала.По-скоро е стилен, секси парфюм, който може да се усети от околен човек ако навлезе в близкото ми пространство.
При мен много парфюми са трайни, а не съм с мазна кожа. Тези които усещам по час - два са изключителна рядкост  и винаги са или супер силни и носът ми  спира да ги регистрира или просто моята кожа има проблем с тях.
Като пример за  супер силно излъчващ парфюм, който изпълва стаята  мога да дам Oud bouquet на Lancome, парфюмите на Francesca Bianchi, Oriental Pearl на Shanghai tang, както и Brecourt Avenue Montaigne.
Tenue de soiree,  е прекрасен парфюм, но също като Densi никога  не бих казала, че е дискретен. При мен е присъствен, ярък и забележим.

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 09:56 от BoMarina

# 552
  • Бургас
И аз не съм с мазна кожа,но повечето от парфюмите са трайни върху мен.Но Коко Ноар си е просто нетраен/говорим върху кожа,не по коса и дрехи/ и върху моите приятелки Е СЪЩО нетраен ,факт и за мен е дискретен парфюм.Пойзън гърл едт за мен е по-цитрусов от едп,по-размит и не ме трогва грам.Няма излъчването и плътността на едп,трябва да се пробват и двата и да се прецени.Макадамия,един от най-трайните парфюми евър при мен на кожа е Коко Мадмоазел Интенз,Амуаж Блосъм и Хипнотичната отрова ЕДТ го следват.Един Карат,колкото и нежен да е той на кожа ми стои по 8-10 часа.

# 553
Коко Ноар е траен, близо до кожата се усеща около 6 часа, на дрехи с над 6 фъс- влачи и шлейф. Мадмоазелата, едп или едт, без значение е с над 8 часова трайност и шлейф. Poison girl edp с 2 фъс - трайност над 5 часа. От изброените се разбирам само с втория.
Издирвам валентино дона ноир абсолю , дано ми го намерят. Никога не съм го пробвала, ще е изненада за обонянието ми.
Днес още не съм избрала парфюм. Май ще се насоча към пюр пойзън  еликсир.  Точно мидъл сийзон ми идва.😋

# 554
  • София
Моля някой ако има впечатления от Rasasi Rumz Al Rasasi Leo Pour Elle, Zebra, Crocodile, може ли да сподели???
Dorry88 - преди време купих на сляпо Rasasi Leo Pour Elle без никаква предварителна информация.
Оказа се страхотна находка. И друг път съм споделял мнение тук за него, за това накратко - за мен е доста плътен и наситен, сложен, но основното, което усещам са кремави нюанси, сушени плодове, амбър, приканяща и луксозна сладост. Много мощен и траен.За мен, е издържан в европейски стил и звучи напълно носимо. Ако ми кажат да определя на сляпо какво е това - бих помислил, че е аромат на Sospiro. Но въпреки това, недей го поръчва на сляпо, защото виждаш какви крайно полярни мнения се срещат в темата относно арабските марки. Ако искаш мога да ти пратя малка пробичка да се увериш твой ли е, за де не се налага да му чертаеш път към размените.

За другите 2 дамски животни от линията - зебрата и крокодила - нямам никакви лични впечатления, но от това, което съм чел, са много добри и напълно носими, в което избощо не се съмнявам, тъй като имам мъжката зебра и мъжката пантера, и ги намирам за превъзходни.

Общи условия

Активация на акаунт