Азиатска козметика и грим 13

• 31 421
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Reddish Brown, ново е. Някой беше постнал касова бележка в темата за митниците, че са го таксували 4.80лв вместо 3.50. Не знам дали важи за всички пратки или само да тези, който са над 30лв.

# 256
  • София
Момичета, как се поставя Witch Piggy Hell Pore Control Hyaluronic Acid 97%, 50 ml за оптимален ефект-на суха, влажна или мокра кожа? Нещо не можем да се разберем...
А тези винени падове на Neogen, които ги споменавате за каква кожа са, как ги използвате, като част от сутрешна или вечерна рутина...

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 20:43 от Happythought

# 257
Happythought, аз бих го ползвала на суха кожа, след почистване и преди кремове, като серум.
Едно време когато имах The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, го ползвах само след душ, в самата баня, докато още има влага във въздуха. Това го правех, за да получа максимален ефект от продукта. Хиалурона има тенденцията да задържа влага в себе си, и ако тя не е налична във въздуха, започва да ги взима от кожата. Ако кожата не е хидратирана правилно със серуми, кремове и т.н. може без да искаш да си навредиш, вместо да спечелиш от съставката.

Падовете пак ги ползвам на суха кожа, след двойно почистване и преди тонери, есенции и т.н. А за време, аз лично винаги ексфолирам вечер, но това е защото след това обичам да си слагам шийт маска, а след нея кожата ми винаги лъщи повече, понеже съм с мазна т-зона.

# 258
Момичета, как се поставя Witch Piggy Hell Pore Control Hyaluronic Acid 97%, 50 ml за оптимален ефект-на суха, влажна или мокра кожа? Нещо не можем да се разберем...
А тези винени падове на Neogen, които ги споменавате за каква кожа са, как ги използвате, като част от сутрешна или вечерна рутина...
Witch Piggy Hell Pore Control Hyaluronic Acid 97% аз нанасям с останалите серуми, а ако нямаш други серуми нанасяш след тонер или есенция/ако имаш есенция/.
Винени падове на Neogen са киселина и е добре да се ползват вечер. След като почистиш двойно, минаваш лицето и с падовете, ако искаш отмиваш ако не не, и нанасяш останалата грижа.
През деня винаги нанасяш спф 50.

# 259
  • София
Много ви благодаря, момичета, за бързите отговори! Спомних си, че преди време, точно в темата на Ordinary, момичетата говориха, че правят нещо ката “воден сандвич”, когато слагат хиалуронова киселина, но този продукт е малко по-различен и затова сутрин го поставям преди дневния и защитен крем... опитвам се да намеря най-правилният вариант.
А виненети падове подходящи ли са за смесена кожа (буквално смесена-мазна Т-зона и суха, на почти 40съм)?

# 260
Подходящи са. И ги препоръчвам горещо, от едно ползване има осезаема разлика.

# 261
  • София
Много благодаря, отново!
Правилна ли е последовятелността на тази вечерна грижа:
измиване(двойно+скраб),  хидратиращ тоник, крем за очи(опитвам различни) винените падове(?), олио, Klairs Face Mask with Vitamine E/Niacinamide? -
Къде тук бих могла да вмъкна и Leegeehaam Grow Vita Propolis Ampoule(много ми се иска да поръчам, но за съжаление не го откривам в YesStyle , от където си поръчвам по принцип, нито в JOLSE)?

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 22:20 от Happythought

# 262
Happythought, какъв скраб имаш предвид? Всъщност какъвто и да е, не се препоръчва да се ползва всяка вечер, а два до три пъти седмично. Това е също механичен пилинг, който не е хубаво да е в една рутина с химичен такъв (поправете ме ако греша, че винените падове са с aha, BHA киселини). Т.е. или падове, или скраб, като според мен и двете трябва да ги сведеш до два пъти седмично. Тоник-супер, след него може да си вземеш някое серумче с благинки за кожата (примерно серамиди или пептиди). Какво олио ползваш след това?

# 263
  • София
MaNishma, скрабът ми е нещо страхотно, препоръчвам го, след малко ще пусна снимка като го снимам(Queen Helere oatmeal’n honey) Не знаех, че не може да го ползвам преди киселина(значи не може и преди маската с нацинамид нали?)...
Олио имам няколко и редувам: с витамин Е(BodyShop) и още две комбинация от няколко масла на  APIVITA и Kiehl’s.

# 264
Happythought, както е обяснила MaNishma, физическа и хим. ексфолиация в един и същи ден не е добра идея. Може да редуваш- например, веднъж седмично физ.скраб (щом си доволна и наистина държиш да го използваш) плюс до 2 пъти седмично хим.пилинг с винените падове. Прополисовата ампула (вече се кзва dr.ceracle) се ползва след тоника. Не съм сигурна как се случват нещата с олиото и маската на Klairs, защото тук вече е въпрос на  конкретни състави.
Ако това е цялата рутина има твърде много ексфолиация и емоленти/оклузиви,и недостатъчно активи.
Мазна Т-зона и суха останала част говори по-скоро за дехидратирана кожа,в следствие на което има свръх отделяне на себум. Тя изисква много по-малко наблягане на ексфолиацията (като се препоръчва само лека химическа такава) и концентриране върху хидратация и активи, работещи за заздравяване на липидната бариера плюс центела, прополис, бетаглюкан и тн.

# 265
Не, не мисля, че ниацинамидът има отношение към ексфолиацията. Всъщност не съм чувала да не може да се съчетава с нещо, разбира се доста добре почти с всичко мисля. Причината да не може да се ползват химичен и механичен пилинг в една рутина е, че е твърде много за кожата. В този случай много не означава хубаво, а напротив, означава щети за кожата, които може да са трудно поправими след това. Аз например когато започнах да ползвам корейска козметика, почти веднага изхвърлих скрабът, който ползвах до момента. Изведнъж осъзнах колко груба е тази процедура за кожата ми. За сметка на това много харесвам пилинг геловете им. Честно да ти кажа не знам как се води този пилинг, но четох в една статия, че е химичен, въпреки топченцата мъртва кожа, които излизат при търкане. В крайна сметка ползвам един път седмично падове с киселини и два пъти примерно пилинг гел. Една вечер седмично почиствам лицето с бъбъл маска, която пак е в пъти по-щадяща от скраба. Старая се поне един ден в седмицата да не слагам никакви активи или агресивни съставки, ами я карам лекичко. Разбира се, не съм специалист. Но в едно съм категорична, ако човек е търпелив и се пази, и същевременно ползва правилните продукти, има видим резултат до три месеца.
За съжаление не можем да избегнем опитът от проба-грешка, защото често е трудно да преценим кое е най-подходящото за нашата кожа. Но съм щастлива от факта, че по-малко от 10% имам несполучливи покупки, а всичко друго ми понася прекрасно и харесвам.

# 266
  • София
Прекрасни сте, момичета, благодаря от сърце!  Heart
Аз ползвам корейски продукти, както и западни, но вярвам, че корейската грижа в многостъпковото, правилно, последователно поставяне на точните за кожата продукти е правилният път.
Ще следвам всички съвети, ще редуцирам скраба, а падовете няма да пропусна да опитам!
Няколко последни въпроса, обещавам:
1. маска с витамин Е и Ниацинамид на Klairs правилно ли е да се използва всяка вечер?
2. От къде мога да поръчам Leegeehaam Grow Vita Propolis Ampoule?
3. Бихте ли могли да препоръчате серум със серамиди и пептиди?

# 267
Правилна ли е последовятелността на тази вечерна грижа:
измиване(двойно+скраб),  хидратиращ тоник, крем за очи(опитвам различни) винените падове(?), олио, Klairs Face Mask with Vitamine E/Niacinamide?

Прави ми впечатление, че околоочния крем е ненамясто. Аз лично го слагам преди крема за лице, други хора предпочитат след. Впрочем и крем за лице нямаш, нощната маска не го замества, поне според мен.

# 268
  • София
Така е, имам дневен хидратиращ, но вечер ползвам нощни маски без крем преди това...

# 269
Happythought

1. Специално тази маска може да ползваш всяка вечер, защото е по-скоро като крем. Дори препоръчвам да пробваш да сложиш маслата след нея или да добавиш 1-2 капки към нея.
2.Jolse
http://jolse.com/product/drceuracle-royal-vita-propolis-33-ampou … p;display_group=1
Yesstyle
https://www.yesstyle.com/en/dr-ceuracle-royal-vita-propolis-33-a … ml/pid.1075370663
3. За серуми със серамиди в момента се сещам само за  dr Jart и ample:N. Пептиди -medi-peel, ample:N, dr,Jart (обсъждаме ги последните няколко страници, така че може да прегледаш какво е коментирано Simple Smile)

Blixa, козметичните масла спокойно магат да изпълняват ролята на крем, особено в рамките на цялостна рутина. Нощните  маски са много различни, но почти всички могат да се използват вместо нощен крем ,особено при по-мазни кожи и след дадена последователност от продукти. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт