Азиатска козметика и грим 13

• 31 378
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моля за 2-3 хубави думи за INNISFREE No Sebum Mineral Powder
На 1 клик съм от поръчка

# 331
  • Sofia
Аз съм доволна, вземай. Grinning

# 332
  • Бургас
На Cosrx пудрата е по-добра според мен. По-фина и матира за по-дълго време има и успокояващо действие заради центелата в състава.

# 333
Тъкмо влизам да кажа,че няма минерално масло в Heimish.
Много го харесвам,трета или четвърта опаковка.С чувствителна кожа съм.
http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_92e7354936.html
Виждам, че има кокосово масло в състава, а знам, че то е комедогенно.Имам широки пори и не знам, колебая се между него и балма на Ароматика...

# 334
Направих откритие и установих колко съм проста Simple Smile)
Много харесвам олиото за коса на мароканойл, а сега като погледнах в състав това на Lador и направих съпоставка, установих следното:
Съдъжрание на мароканойл, цена 84 лв. 100 мл.: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Butylphenyl Methyl Propional, Argania Spinoza Kernel Oil (Aragan Oil), Linseed (Linum Usitatissimum) Extract, D & C Yellow 11, D & C Red 17, Fragrance
Съдържание на Lador Morocco oil, цена 24 лв. 100 мл: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, C12-15 alkyl benzoate, Dimethicone, Argania spinosa Kernel Oil,Dimethiconol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Fragrance

Правилно ли разсъждавам, че няма особена разлика в съдържанието между двата продукта и вторият е за предпочитане?

# 335
Днес ще съм лоша Smiling Imp
Питанка - някой ползвал ли е на the saem harakeke тонера? На ТД е в момента и го мисля.
За тонера не знам нищо, но от същата серия имам емулсията https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.c … tm%2F312052809907
Повече от година не мога да я приключа, много силно е напарфюмирана и това ме отблъсква. Като се сетя мажа по ръце/крака, ама явно не се сещам достатъчно, че да я приключа тая пущина.
Сега съм подозрителна към цялата линия и където видя нещо от нея го прескачам. Това не значи, че тонера е лош, просто съм предубедена. Споделям си мъката, че отдавна ми се трупа.

Моля за 2-3 хубави думи за INNISFREE No Sebum Mineral Powder
На 1 клик съм от поръчка

Предпочитам тази на Cosrx, по-финно смляна е и по-приятна, но пък по-скъпа.
Въпреки това съм се напълнила с такива пудри от големи намаления на Innisfree и по неволя, като свърши Cosrx-a, ще се се върна към Инисфрий... ох, лакомия Disappointed
Аа Йен ме е изпреварила Grinning

# 336
Миналата зима се борих и с подкожни пъпки в долната част на овала на лицето които бяха дост упорити и изчезнаха след употребата на мизон киселината и за мое щастие от тогава не се появявт вече.Петната ми също малко се бяха повлияли,но сега се чудя кое е по ефиксно от мизон и ницинамид.

# 337
  • Sofia
blixa, махнах го, едвам ме нави хаха.

пудрата на Cosrx ми е в уишлиста. Ще си я купя, когато изхабя двете на Инисфри..след около хиляда-милион години. Grinning

# 338
  • Prismatica Aerie
Питанка - някой ползвал ли е на the saem harakeke тонера? На ТД е в момента и го мисля.
Не съм го ползвала, но като му гледам състава се чудя какво му е предназначението, натъпкан е със силикони и PEG.

# 339
rgold, къде го видя това  кокосово масло в състава Simple Smile

По въпроса  комедогенно/некомедогенно- първо, кокосовото масло е пресилено набедено за проблемно. Става въпрос, че ако се мажаш с чисто масло вместо крем ще се изпъпчиш, ама това важи горе-долу за повечето базови масла. Второ-това, че даден продукт може да запушва пори на теория, не означава, че в цялостна формула продължава да го прави. Трето- много зависи от самия продукт, т.е. ако е почистващ и след него има измиване няма чак такова голямо значение дори и да има нещо комедогенно, особено ако не е на първо/второ място в списъка със съставките ( да, ако на първо място е минерално масло и няма нещо компенсиращо по-добре да се пропусне)

# 340
  • София
Аз пък искам да питам за това: https://m.jolse.com/product/11-missha-nearskin-total-ceramide-cr … y/1449/display/1/

Много мазно ли е за комбинирана кожа? В момента откривам благотворното влияние на серамидите след незнаен обрив, може би от гликолова киселина, и мисля да се заредя и с други продукти, освен наличния ми All day glow.

# 341
rgold, къде го видя това  кокосово масло в състава Simple Smile

По въпроса  комедогенно/некомедогенно- първо, кокосовото масло е пресилено набедено за проблемно. Става въпрос, че ако се мажаш с чисто масло вместо крем ще се изпъпчиш, ама това важи горе-долу за повечето базови масла. Второ-това, че даден продукт може да запушва пори на теория, не означава, че в цялостна формула продължава да го прави. Трето- много зависи от самия продукт, т.е. ако е почистващ и след него има измиване няма чак такова голямо значение дори и да има нещо комедогенно, особено ако не е на първо/второ място в списъка със съставките ( да, ако на първо място е минерално масло и няма нещо компенсиращо по-добре да се пропусне)
Viola благодаря за подробното разяснение. Прочела съм, че има Cocos fruit extract, А не oil 🙄.

# 342
---Редакцията е готова Blush---

Cookiez, грабнах го на някое от по-старите "1+1". Мога само за опаковката да говоря обаче... не съм го пробвала още, отиде ми към дълбоките запаси. Ама понеже съм добра душа отивам да го изровя и да пробвам. До час ще се редактирам с резултата. Ето малко снимки дотогава:

----
Така, пробвах го, но да подчертая, че това са едни голи и боси първи впечатления.
В началото ми се стори малко "вазелинест", но чувството бързо изчезна. Пробвах го и на ръката и на лицето - не е тежък, но за кожи като нашите, не бих казала, че става за дневен през лятото. За зимата обаче ще е екстра, както и сега за нощен. Не остава слой на повърхността на кожата, попи бързо, кожата е мекичка и "нахранена".

Ако още пращат от същата партида, срока е до юни 2022.
На първо четене съм доста доволна.

Ето ти още една идея за серамиден крем - https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.c … tm%2F183905773643
Всъщност е гел, има богата консистенция и не трябва да се прекалява с него. В началото се мажех щедро и резултата не беше естетически положителен... ходех една такава лъскава Joy
Ако се нанася пестеливо и без други пластове отдолу, става за дневен дори в жегите. То и без това го дават, че изпълнява 5 стъпки в една. Има 3 вида ХК, серамиди и колаген, но не знам съотношението им и доколко осезаемо е присъствието на серамидите във формулата.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 16:54 от blixa

# 343
  • София
Уау, супер си! мерси за жеста Flowers Hibiscus

Cookiez, грабнах го на някое от по-старите "1+1". Мога само за опаковката да говоря обаче... не съм го пробвала още, отиде ми към дълбоките запаси. Ама понеже съм добра душа отивам да го изровя и да пробвам. До час ще се редактирам с резултата. Ето малко снимки дотогава:

# 344
Скрит текст:
Направих откритие и установих колко съм проста Simple Smile)
Много харесвам олиото за коса на мароканойл, а сега като погледнах в състав това на Lador и направих съпоставка, установих следното:
Съдъжрание на мароканойл, цена 84 лв. 100 мл.: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Butylphenyl Methyl Propional, Argania Spinoza Kernel Oil (Aragan Oil), Linseed (Linum Usitatissimum) Extract, D & C Yellow 11, D & C Red 17, Fragrance
Съдържание на Lador Morocco oil, цена 24 лв. 100 мл: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, C12-15 alkyl benzoate, Dimethicone, Argania spinosa Kernel Oil,Dimethiconol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Fragrance

Правилно ли разсъждавам, че няма особена разлика в съдържанието между двата продукта и вторият е за предпочитане?
Имам това на Ладор. Но си стои още в кутийката, защото имам за доизразходване едно на Чи. Мароканойл никога не съм ползвала, но го имам предвид за бъдещи покупки. Много ми е интересно това, което си написала. Ако и когато пробваш Ладор сравни ги двете и напиши тук, много ще ми е интересно да прочета.

Общи условия

Активация на акаунт