Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 17
Здравейте,мили дами.Може би темата не е за тук,но в интерес на истината съм доста “пресен” потребител.Тааа пиша тук,защото имам нужда от адекватните ви съвети....за един мой хмм проблем.
Живея в София,а нашите(баба ми,майка и баща)са в друг по малък град.
Таа значи аз съм на 23години иии събрах известна сума пари,за да ремонтирам къщата,където живеят всички те,до тук добре-но същинската част е,че не се разбирам с майка ми относно това.Не иска и да чуе за ремонт.....
Под ремонт имам предвид(нова баня,нова кухня,боядисване и още леки козметични неща,отвън и отвътре)и някои мебели.....Наистина хора,къщата е пред срутване-това не е шега....тавана в едната стая ще им падне на главата,ремонт не е правено от 30 години,иска си го този пуст ремонт къщата.
Майка ми се кара и ме навиква,много работели,нямали време,не искала нищо такова,не и се занимавало,тя можела и на матрак само да спи,крещи ми....А аз като нормален човек-говоря,говоря,ноо....
Относно парите-всичко ще платя аз....
Не знам какъв е проблема,не казва....от тях не се изисква нищо-нито ще помагат,нито нищо-буквално....
Всичко ще уреждам аз с майстори,с всеки....но тя не желае.
Какво мислите вие,мога ли да я обедя някак си ? Имате ли идеи??
Не искам да живеят като първобитни хора...наистина не разбирам.Аз ли греша,бъркам ли.....не виждам .....

# 1
 • София
 • Мнения: 4 952
Насила чужд имот не може да се ремонтира.

# 2
 • София
 • Мнения: 8 214
Действай чрез баща си и баба си. Те да убедят майка ти, че е нужен ремонт.

# 3
 • Мнения: 17
Насила чужд имот не може да се ремонтира.

Къщата е моя от няколко години.

# 4
 • out of space
 • Мнения: 7 943
Да, трябва баща ти да тропне по масата. Говори с него.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 1 637
Собственикът решава. Всички ли са против ? Майка ти не желае да си харчиш парите или и харесва живота на скот?

# 6
 • Мнения: 575
А ти, как точно събра парите за ремонт?! Simple Smile

# 7
 • Мнения: 17
Собственикът решава. Всички ли са против ? Майка ти не желае да си харчиш парите или и харесва живота на скот?

Амиии всички са против без баба ми.

# 8
 • Мнения: 15 936
Ако къщата е твоя, си в пълното право да ремонтираш каквото и когато си искаш.
Просто кажи на майка си, че няма думата.

# 9
 • Мнения: 17 748
А те къде ще живеят, докато тече ремонтът? Това организирала ли си го?
Къща пред срутване и козметични ремонти никак не ми се връзват. По-добре хвани някой специалист да огледа имота и да даде компетентно мнение какво точно е най-належащо да се направи, кога и как, за каква сума. Ако не искаш покривът да се срути върху новите ти мебели все пак.

# 10
 • София
 • Мнения: 701
Много е тегаво когато някой от родата се запъне.
С брат ми преди около 10 години имахме подобен проблем с фамилната къща, където живееха дядо ми и баба ми. Той въобще не обичаше майстори и обичаше всичко да си прави той, но старостта го събори и вече нямаше сили, но пък пуста гордост. В крайна сметка след дълго протакане от негова страна успяхме да го убедим, че е за добро, като единствено гостната и баните се разбрахме да не ги правим. Та така ремонтирахме 5 стаи - боядисване, паркет, дограми, улуци, покрив, мивки, отне около месец всичко. Но действително къщата си беше в добро състояние и преди ремонтите - за разлика от твоя случай.

Иначе е много благородно, че искаш да направиш цялостен ремонт на къща. Това не е лесно начинание. Ако не тайна - какво работиш? Simple Smile

# 11
 • Мнения: 1 857
С две ръце 'за' ремонта. Не ги питай, ще издържат неудобството.. Организирай си нещата и започвай.

# 12
 • Мнения: 7 341
Щом са ти доверили имота, ти решаваш да го поддържаш, проучи какво не е  наред и се почва от покрива да знаеш.Та може едно по едно.Не наведнъж.Да го проверят да издържи поне 50 години още, слизай надолу смело и това  е.Ще ги убедиш ,че неподдържан   ще се срути, ще струва много повече да се възстанови.

# 13
 • Мнения: 232
Аз имах апартамент в един град, в който просто живеехме с жената и децата, нямахме никакви роднини, които да живеят в този град.  Като занимавахме за чужбина, говоря си с един приятел и му разправям, как ще се прибирам за празниците. Човека като ме чу, ми каза следното: "Гледай сега пич, ще дойдеш още веднъж само да продадеш апартамента." Аз му викам: " Не, бе ще си идвам ще видиш." Ами прибрах се след една година и продадох апартамента. Човека излезе прав. Той е по-голяма 15 години. Та сега и аз ще ти кажа нещо, горе долу толкова години и аз съм по-голяма от теб.
Майка ти мисли за теб. Ти си си събрала някой лев, парите са си твои, за теб ще си ги изхарчиш, не за тях. Парите ще ти трябват, утре ще се омъжиш, ще трябва да си купуваш нещо в София. Събирай си парите. След много години, ако решиш да се връщаш да живееш в къщата си, ще я ремонтираш тогава.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 637
Подкрепям мнението на как'Сийка. Попитай няколко, различни специалисти. Със същия ентусиазъм тръгнах да ремонтирам една вила, край морето (недовършена).Но технически (р-ел) беше на мнение, че ще хвърля много пари в несигурен имот. Продадох я на чужденци, парите инвестирах в нов имот. Там се активира свлачище . За повечето стари къща съветват да се построят нови, предвид конструкцията и старите материали. Отделно са нужни и изцяло нови ВиК и ел. инсталации.

Общи условия

Активация на акаунт